Đáp án đề thi minh họa tuyển sinh lớp 10 môn Anh An Giang năm 2020

Sở GD&ĐT tỉnh An Giang vừa công bố đề thi minh họa tuyển sinh lớp 10 năm 2020-2021 gồm 3 môn thi: Ngữ văn, Toán và Tiếng Anh. Đề thi vào lớp 10 môn Anh có đáp án tổng hợp nhiều dạng bài tập tiếng Anh 9 mới thường gặp khác nhau giúp các em hoàn thiện những kỹ tiếng Anh cơ bản hiệu quả.

Đáp án đề thi minh họa môn Tiếng Anh vào 10 năm 2020 tỉnh An Giang

Câu Đ/A Câu Đ/A Câu Đ/A Câu Đ/A Câu Đ/A
1 A 2 D 3 C 4 C 5 A
6 B 7 C 8 D 9 D 10 B
11 C 12 D 13 D 14 A 15 B
16 B 17 C 18 C 19 B 20 A
21 B 22 A 23 C 24 D

25.False

26.False

27.True

28.True

29. Ba used to go camping when he was a child.

30. My sister told me that her best friend was living in HCM city.

31. It is not easy to find an apartment in a big city.

32. I wish my friend could stay with me longer.

33. She suggests going to Huong pagoda this weekend.

34. It is expected that the professor will arrived this morning.

Đề thi minh họa môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT năm 2020 tỉnh An Giang

Choose the word ( A, B, C, D) whose underlined part is pronounced differently from the others. (0.5 point)

Question 1.

A. wanted

B. played

C. lived

D. arrived

Question 2.

A. infer

B. differ

C. unit

D. design

Choose the word (A, B, C, D) whose main stress is placed differently from that of the others. (0.5 point)

Question 3.

A. question

B. action

C. pollute

D. nation

Question 4.

A. picnic

B. water

C. amount

D. plastic

Choose the word/phrase (A, B, C, D) that best fits the space in each sentence. (3.0 points)

Question 5: As we know,______Earth always goes around the Sun.

A. the

B. an

C. a

D. no article

Question 6: If you______ morning exercises regularly, you will be healthy.

A. does

B. do

C. are doing

D. will do

Question 7: We______ to each other twice a month.

A. were writing

B. have written

C write

D. wrote

Question 8: She was very tired._____, she tried to finish the game.

A. Although

B. So

C. And

D. However

Question 9: All the people here have lived in Hanoi______ 4 years.

A. in

B. since

C. at

D. for

Question 10: The teacher often gets to school on time, _____?

A. does he .

B. doesn't he

C. is he

D. isn't he

Question 11: She is interested in_____ films in the evening.

A. watch

B. to watch

C. watching

D. watched

Question 12: John and Daisy are attending the party.

- John: “Would you like a coffee?”

- Daisy: “_____”

A. Not at all

B. Yes, let's

C. Yes, I would

D. Yes, please

Question 13: She is a good singer. She sings _____.

A. beauty

B. beautify

C. beautiful

D. beautifully

Question 14: Maryam was really_____ by the beauty of Hanoi.

A. impressed

B. impress

C. impression

D. impressive

Question 15: A_____is a person whose job is to decide how to make things or decide their shape or appearance.

A. sailor

B. designer

C. writer

D. pen pal

Question 16: If you want to save money, you should_____ the amount of water your family uses.

A. increase

B. reduce

C. adapt

D. repair

Choose the underlined part (A, B, C, D) that needs correcting. (1.0 point)

Question 17: Although it rained heavily, but all the students in my class went to school on time.

A. rained

B. heavily

C. but

D. on

Question 18: The school year usually begins at September 5th every year.

A. The

B. usually

C. at

D. every year

Question 19: When it was first establish in 1973, it consisted of only two hectares of land.

A. was

B. establish

C. consisted

D. of land

Question 20: Mr. Khoa, which sings English songs very well, is my teacher of English.

A. which

B. sings

C. is

D. of

Read the following passage and choose the letter (A, B, C, D) to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. (1.0 point)

Today, supermarkets (21)_____ in almost every large city in the world. But the first supermarket was opened only fifty years ago. It was opened in New York by a man named Michael Cullen. A supermarket is different from other types of stores in several ways. In supermarkets, goods are placed on open shelves. The (22)______choose what they want and take them to the checkout counter. This means that fewer shop assistants are needed than in other 80 stores. The way products are displayed is another difference between supermarkets and many other types of stores; (23)_____ example, in supermarkets, there is usually a display of small inexpensive items just in front of the checkout counter: candies, chocolates, magazines, cheap foods and so on. Most customers (24)_____ go to a supermarket buy goods from a shopping list. They know exactly what they need to buy. They do the shopping according to a plan.

Question 21:

A. found

B. are found

C. is found

D. find

Question 22:

A. customers

B. managers

C. assistants

D. sellers

Question 23:

A. in

B. of

C. for

D. by

Question 24:

A. whom

B. what

C. which

D. who

Read the passage, and decide whether the following statements are true (T) or false (F). (1.0 point)

Everyday on radio, on TV, and in the newspapers, we hear, see or read about many problems in the world, for example, pollution problems.

Air pollution is the first kind. It mostly comes from fumes released from motorbikes, cars, airplanes, trains and poisonous gases emitted from factories. Also, waste is dumped anywhere, even in the city where many people are living. The second pollution problem is sea pollution. Many people earn their living from fishing in the sea, and the fish they catch feed many people. But the sea has become so polluted from oil spills and factory wastes that the fish are dying. This pollution is not only killing the fish, but is also affecting those people who eat fish.

Seldom do you find a place nowadays that is not polluted. This problem is growing more difficult everyday. We must find a good solution that makes the world a better place to live.

Question 25: We hear, see and read about problems in the world every week.

Question 26: Poisonous gases from factories don't cause pollution.

Question 27: The sea has become polluted because of factory wastes.

Question 28: In order to make the world a better place to live, we should find a good solution.

Complete the sentence so that it has a similar meaning to the original one. (2.0 points)

Question 29: Ba usually went camping when he was a child.

→ Ba used to...

Question 30: “My best friend is living in Ho Chi Minh city” my sister said to me.

→ My sister told ...

Question 31: Finding an apartment in a big city is not easy.

→ It is ..

Question 32: My friend can not stay with me longer.

→ I wish ....

Rearrange the word(s) in a correct order to make complete sentences. (1.0 point)

Question 33: going to/ this weekend./She/ Huong pagoda/ suggests

Question 34: the professor/ is expected/ this morning./ will arrive/ It / that

Trên đây là Bộ đề thi minh họa vào lớp 10 2020 môn tiếng Anh tỉnh An Giang có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 10 năm 2019 các môn học khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 361
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm