Đáp án đề thi minh họa tuyển sinh lớp 10 môn Anh Khánh Hòa năm 2020

Sở GD&ĐT tỉnh Khánh Hòa vừa công bố đề thi minh họa kỳ tuyển sinh lớp 10 năm 2020-2021 gồm 3 môn thi: Ngữ văn, Toán và Tiếng Anh. Đề thi Tiếng Anh vào 10 gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm + tự luận tiếng Anh 9 mới khác nhau giúp các em nâng cao kỹ tiếng Anh hiệu quả.

Đáp án đề thi minh họa môn Tiếng Anh vào 10 năm 2020 tỉnh Khánh Hòa

1 - D 2 - B 3 - D 4 - A 5 - C 6 - B 7 - A 8 - B
9 - C 10 - C 11 - C 12 - C 13 - B 14 - A 15 - B 16 - B
17 - D 18 - B 19 - B 20 - D 21 - B 22 - A 23 - B 24 - C
25 - D 26 - B 27 - B 28 - D 29 - C 30 - C 31 - D 32 - D

33 - A supermarket was built in our neighborhood last year.

34 - I haven't see my aunt since Tet holiday.

35 - Nick asked Nam what he was doing then.

36 - Although Mrs Thoa is not rich, she is generous to the poor.

Đề thi minh họa môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT năm 2020 tỉnh Khánh Hòa

A. MULTIPLE CHOICE: (8,0 points)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1:

A. cleaned

B. played

C. climbed

D. hoped

Question 2:

A. hobby

B. honest

C. humor

D. hole

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3:

A. compliment

B. furniture

C. activist

D. occasion

Question 4:

A. gather

B. pollute

C. demand

D. desire

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: She’d love to go to the party, but she had to ______ the baby in the evening.

A. look at

B. look for

C. look after

D. look into

Question 6: If she ______ harder, she’ll break past records and set new ones.

A. try

B. tries

C. will try

D. would try

Question 7: Villagers are more friendly and warm-hearted than city ______.

A. dwellers

B. foreigners

C. beginners

D. movers

Question 8: The streets are decorated ______ bright lights and ornaments.

A. of

B. with

C. from

D. at

Question 9: He asked her______.

A. when she leaves the party.

B. when does she leave the party.

C. when she left the party.

D. when did she leave the party.

Question 10: ______ I warned her about the quality of the product, she bought it as a souvenir.

A. However

B. When

C. Although

D. While

Question 11: If we go to the Brisbane Institute of English in Australia, we can practice speaking English with ______ speakers.

A. nation

B. national

C. native

D. natively

Question 12: He is phoning his mother. That is the second time he ______ her this morning.

A. phoned

B. is phoning

C. has phoned

D. phones

Question 13: Lan wishes she ______ part in the COVID 19 infection prevention campaign.

A. takes

B. could take

C. can take

D. will take

Question 14: The hotel is beautifully _____ in a quiet spot near the river.

A. located

B. stood

C. lied

D. stayed

Question 15: They like Asian food ______ is sold in that market.

A. who

B. which

C. where

D. what

Question 16: All motorcyclists must wear helmets. It is ______ for them to wear helmets

A. official

B. compulsory

C. optional

D. separated

Question 17: WTO says personal protective equipment ______ to most - affected countries.

A. provided

B. should provide

C. should to be provided

D. should be provided

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable option to complete each of the following exchanges.

Question 18: Two friends are talking about their coming examination.

David :"It's terrible. I don't think I will be able to pass the exam."

Mary : "______"

A. Let's try it.

B. Don't worry. Everything will be all right.

C. Ok. What's that?

D. Why not pass it?

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 19: Our friends suggested to spend the summer holiday in Nha Trang, a very beautiful city in Khanh Hoa province.

A. Our friends

B. to spend

C. in

D. beautiful

Question 20: Mr. Smith is going to buy a new Japanese car, doesn’t he?

A. Mr. Smith

B. to buy

C. Japanese

D. doesn’t he?

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following questions.

Question 21: Next month, we’re going to visit Rome, where there are a lot of very old buildings.

A. enormous

B. ancient

C. modern

D. marvellous

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in the following question.

Question 22: Matters of pollution and the environment concern us all.

A. ease

B. attract

C. consider

D. speculate

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks from 23 to 27.

CHEAT!

What’s the problem?

Recently, a study in the USA showed that 75% of high school students (23) ______ in tests and exams. If we include homework, the number is 90%. Many students don't even realize that (24) ______ they're doing is wrong. They think that cheating is OK now because it's (25) ______.

In the past, weaker students cheated but now cheats are often clever kids who need higher grades. There is more competition today. One high school student says, “There's big (26)_________to get into a good university. You have to get good marks, and to get good marks some teens think they have to cheat.”

In the American study, 50% of teens agreed with the opinion "People sometimes have to lie and cheat to be succeed.” It seems that cheating has become normal for some people. There are (27) ______ cheats. We see more and more cheats in sport and in business. Unfortunately, adults don't always set a good example.

(Adapted from: Oxford University Press)

Question 23: A. has cheated B. have cheated C. are cheating D. cheat

Question 24: A. which B. why C. what D. where

Question 25: A. usually B. usual C. commonly D. common

Question 26: A. stress B. pressure C. nervous D. tense

Question 27: A. much B. lots of C. a lot D. little

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions 28 to 32.

Have you ever noticed advertisements which say “Learn a foreign language in 6 weeks, or your money back. From the first day your pronunciation will be excellent. Just send ... ” and so on? Of course, it never happens quite like that. The only language that is easy to learn is one’s mother language. And think how much practice that gets! Before the Second World War, people usually learned a foreign language in order to read the literature of the country.

Now speaking a foreign language is what most people want. Every year, many millions of people start learning one. How do they do it? Some people try at home, with books and records of tapes; some use radio or television programmes; some use computers and network; others go to evening classes. If they use the language only 2 or 3 times a week, it will take a long time, like learning a foreign language at school. A few people try to learn the language fast by studying for 6 or more hours a day. It is clearly easier to learn the language in the country where it is spoken. However, most people cannot afford this, and for many it is not necessary. They need the language in order to do their work better. For example, scientists and doctors chiefly need to be able to read books and reports in the foreign language. Whether the language is learned quickly or slowly, it is hard work. Machines and good books will help, but they cannot do the student’s work for him.

Question 28: According to some advertisements, you ______.

A. have to pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks.

B. needn’t pay your money if you cannot learn a foreign language in 6 weeks.

C. must pay your money if you cannot master a foreign language in 6 weeks.

D. will be paid much money if you cannot learn a foreign language in 6 weeks.

Question 29: The best way to learn a foreign language is ______.

A. to use machines and good books.

B. to go to evening classes.

C. to go to the country where the language is spoken.

D. to do as the advertisements tell you to.

Question 30: Now most people try to learn a foreign language in order to______.

A. read the literature of the country

B. read books and reports

C. do their work better

D. go to foreign countries

Question 31: Learning a foreign language is a hard job ______.

A. only for scientists and doctors.

B. only for the students at school.

C. for those people at home.

D. for most people.

Questions 32: Which of the following sentences is NOT true?

A. It is very difficult to learn a language, including the native language.

B. Few people can afford to learn a foreign language in the country where it is spoken.

C. To learn one’s mother tongue also needs a lot of practice.

D. Machines and good books are useless for us to learn a foreign language.

B. WRITING: (2,0 points)

Finish the second sentence in such a way that it means exactly the same as the sentence given.

Question 33: They built a supermarket in our neighborhood last year.

A supermarket _____________________________________________________

Question 34: The last time I saw my aunt was during Tet holiday.

I ___________________________________________

Question 35: “What are you doing now, Nam?” Nick asked.

Nick asked __________________________________________________

Question 36: Mrs Thoa is not rich but she is generous to the poor.

Although _______________________________________________

Trên đây là Bộ đề thi minh họa vào lớp 10 2020 môn tiếng Anh tỉnh Khánh Hòa có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 10 năm 2019 các môn học khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 2.162
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm