Đáp án đề thi minh họa tuyển sinh lớp 10 môn Anh Thái Nguyên năm 2020

Sở GD&ĐT tỉnh Thái Nguyên vừa công bố đề thi minh họa kỳ tuyển sinh lớp 10 năm 2020-2021 gồm 3 môn thi: Ngữ văn, Toán và Tiếng Anh. Đề thi Tiếng Anh vào 10 có đáp án tỉnh Thái Nguyên được biên tập bám sát nội dung chương trình giảm tải tiếng Anh lớp 9 của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em ôn tập kiến thức đã học hiệu quả.

Đáp án đề thi minh họa môn Tiếng Anh vào 10 năm 2020 tỉnh Thái Nguyên

Câu Đ/A Câu Đ/A Câu Đ/A Câu Đ/A
1 D 11 A 21 A 31 A
2 A 12 C 22 B 32 C
3 B 13 B 23 B 33 B
4 D 14 B 24 B 34 A
5 A 15 B 25 A 35 B
6 moved 16 A 26 usefull 36 C
7 would tell 17 D 27 length 37 B
8 is working 18 D 28 proud 38 C
9 were visiting 19 B 29 surprised 39 B
10 has been 20 A 30 pollution 40 D

41. B

42. C

43. B

44. D

45. D

46. Despite the cold weather, they decided to go for a picnic.

47. This is the first time i have read this book.

48. Their projects haven’t been finished yet.

49. He was so tired that he went to bed early.

50. He enjoys reading English books.

Đề thi minh họa môn Tiếng Anh vào lớp 10 THPT năm 2020 tỉnh Thái Nguyên

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

1. A. chapter

B. chicken

C. church

D. chemist

2. A. allow

B. tomorrow

C. below

D. slowly

3. A. there

B. hear

C. wear

D. prepare

4. A. height

B. eye

C. mind

D. weight

5. A. enjoyed

B. collected

C. visited

D. needed

II.Give the correct tense of the verbs in brackets.

6. He (move) ______ to the city 10 years ago.

7. If I were you, I (tell) ______ your parents the truth.

8. Please don't make so much noise. My father (work) ______ in his room now.

9. We (visit) ______ Ha Long Bay at this time last Sunday. 10. My mother (be) ______ a teacher of English for 20 years.

III. Choose the correct answer.

11."I wish I ______ stay longer," Maryam said to Lan at the end of the week

A. could

B. can

C. will

D. may

12. Hoa: "May I use your computer for a few days?

- Ba: " ______ ."

A. It's up to you

B. Not at all

C. You're welcome

D. Welcome you

13. He wore dark glasses ______ noone could recognize him.

A. since

B. so that

C. though

D. as soon as

14. My brother is fond ______ reading detective stories.

A. at

B. of

C. in

D. with

15. She had to do the shopping for her friend, ______ she?

A. didn't

B. hadn't

C. does t

D. did

16. Wearing uniforms help students feel ______ in many ways.

A. equal

B. different

C. comfortable

D. casual

17. If you ______ to get well soon, you must take this medicine.

A. will want

B. wanted

C. would want

D. want

18. Mrs. Mi suggests ______ showers to save water.

A. making .

B. take

C. make

D. taking

19. The man ______ bike was stolen was very angry.

A. who

B. whose

C. whom

D. which .

20. I've decided ______ for a better job.

A. to apply

B. applying

C. apply

D. applied.

IV. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find the mistakes and correct them.

21. My brother suggested to get a new lock for the front door.

A. to get

B. new

C. for

D. front door

22. The book whom I am reading is about Africa.

A. The book

B. whom

C. am reading

D. Africa

23. The children are very boring and they don't know what to do.

A. are

B. boring

C. don't know

D. to do

24. We can save nature resources by using solar energy.

A. save

B. nature resources

C. by using

D. solar energy

25. He was too exhausted that he couldn't even stand on his feet.

A. too

B. that

C. couldn't even

D. his feet

V. Give the correct form of the words in brackets.

26. Knowing English well is very ______ (USE)

27. The ______ of the experiment is 30 minutes. (LONG) 28. Her parents are very ______ of her. (PRIDE)

29. We were ______ all at his success. (SURPRISE)

30. Air ______ is a big problem in most big cities. (POLLUTE)

IV. Chose the word or phrase (A, B, C, D) that best fits each space.

I have returned to my hometown of Wilson Creek after an absence of 10 years. So (31) ______ things have changed around here. When I left Wilson Creek, there was a small pond on the right as you left town. They have filled in this pond and they have built a large shopping mall there. A new post office has also been built just across from myoId school. There is a baseball stadium on the outskirts of Wilson Creek which has been changed (32) ______ . They have now added a new stand where probably (33)______ thousand people could sit. It looks really great.

The biggest changes have (34)______ place in the downtown area. They have pedestrianised the centre, (35)______ you can't drive there anymore. A European-style fountain has been built and some benches have also been added along with a (36)______ area and a new street cafe. My street looks just the same as (37)______ always has, (38)______ a public library has been built in the next street along. There used to (39)______ a great park there but they have cut (40)______ all the trees which is a pity. The library now has a large green area in front of it but it's not the same as when the park was there.

31. A. many B. much C. a great deal of D. a large amount of
32. A. completion B. complete C. completely D. completed
33. A. a little B. a few C. little D. fewer
34. A. taken B. got C. had D. made
35. A. but B. so C. yet D. because
36. A. grassiness B. grass C. grassy D. grassed
37. A. itself B. it C. its D. they
38. A. for B. so C. since D. but
39. A. was B. be C. been D. being
40. A. with B. of C. in D. down

VII. Read the following passage and choose the correct answer (A, B, C or D) to each question.

The traditions of Vietnam are affected by Chinese culture for a long time. In family, women had to do all housework, take care of children, their fathers and husbands. They had to obey and respect their fathers and husbands in resolving family's problem. Women had no choice in controlling a number of babies they needed, partly they had little knowledge about contraception and as result of religious and economic requirement.

Concerning to work and education, in the past, women almost stayed at home and did housework, looked after children and did agriculture jobs like cultivation, livestock breeding, agricultural process and selling agricultural produce. People thought that women should not study high, what women should learn was how to cook well, how to became a good wife, mother. As a consequence, few women finished secondary school and some studied primary school. In making decision, women in the past had no right to decide any social and family problems. Their fathers and husbands would decide all problems related to family and society.

Question 41: In family, women had to do ______ .

A. do partly housework, respect children, their fathers and husbands

B. do all housework, look after children, their fathers and husbands

C. do all housework, look after their parents and children

D. do all housework, resolve all family's problem

Question 42: The word "obey" is closest in meaning to______.

A. argue

B. discuss

C. follow

D. support

Question 43: Why did only few women finish secondary or primary school inthe past?

A. Because it was thought that women should learn by themselves to save money for their family.

B. Because it was thought that women should learn how to cook well, become a good wife, mother.

C. Because it was thought that women should do agriculture job and housework instead of going to school.

D. Because it was thought that women should not study high because they could be unemploye.

Question 44: The word "finished" can be replaced by ______.

A. decided

B. stopped

C. started

D. completed

Question 45: Which of the following statements is NOT TRUE about women in the past?

A. Women had little knowledge about contraception, so they did not have choice in controlling a number of babies they wanted.

B. People believed that women should become a good wife, mother instead of studying high.

C. Cultivation, livestock breeding, selling-agricultural produce were thought to be women's responsibilities.

D. Women played an important role in deciding all problems related to family and society.

VllI. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it.

46. They decided to go for a picnic though the weather was very cold.

→ Despite ………. ………. ………. ……….

47. I have never read this book before.

→This is ………. ………. ………. ……….

48. They haven't finished their projects yet.

→Their ………. ………. ………. ……….

49. He was very tired. He went to bed early.

→He was so ………. ………. ………. ……….

50. He is interested in reading English books.

→He enjoys ………. ………. ………. ……….

Trên đây là Đề thi minh họa vào lớp 10 2020 môn tiếng Anh tỉnh Thái Nguyên có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 10 năm 2019 các môn học khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 276
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm