Đề cương ôn hè môn Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7

Bài tập tiếng Anh ôn hè lớp 6 lên lớp 7 có đáp án

Tài liệu luyện hè môn Tiếng Anh 6 cả năm có đáp án gồm hai phần: lý thuyết và bài tập, giúp các bạn học sinh ôn tập và rèn luyện hiệu quả. Đề cương ôn tập hè tiếng Anh 6 lên 7 có đáp án là tài liệu hữu ích dành cho các em học sinh ôn tập lại kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh hiệu quả.

1. The present simple tense - Thì hiện tại đơn lớp 6

* With "Tobe"

1.1 Affirmative form (Thể khẳng định)

I + am (I'm) Ex: I am a student

He/She/It/Lan + is ( He's) She is a teacher

You/We/They + are (you're)

1.2 Negative form (Thể phủ định)

S + be ( am/ is/ are) + not + ....

Ex: She isn't a Teacher.

1.3 Yes/ No questions:

Tobe (Am/ Is / Are) + S + ......? - Yes, S + Tobe / - No, S + tobe +not

Ex: Are you a student? - Yes, I am / No, I'm not

Is she a teacher? - Yes, she is / No, she isn't

1.4 Question words: ( what, who, where, when, which, how...)

is he / she / it / Lan ? - He / She is .....

Ex: Where is Lan?- She is in the yard

2. Bài tập ôn hè môn Tiếng Anh 6 mới lên 7 có đáp án

I. Odd one out

1. A. Aunt B. Uncle C. Friend D. Sister

2. A. Take B. Vacation C. Swim D. Bring

3. A. Summer B. Hotel C. Spring D. Winter

4. A. See B. Watch C. Look D. Know

5. A. Walk B. Citadel C. Beach D. Bay

6. A. Travel B. Minibus C. Walk D. Go

7. A. Sometimes B. Good C. Cold D. Tired

8. A. River B. Desert C. lake D. Sea

9. A. Buffalo B. Cow C. Chicken D. Egg

10. A. City B. Town C. Weather D. Capital

II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1. A. Tennis B. Soccer C. Tent D. Never

2. A. Fly B. Hungry C. Usually D. Early

3. A. Game B. Table C. Late D. Water

4. A. Photo B. Go C. Home D. Hot

5. A. Uncle B. Music C. Minibus D. Summer

6. A. Beach B. Season C. Weather D. Read

7. A. Flower B. Town C. Slow D. Now

8. A. Ride B. Discipline C. Drive D. Motorbike

9. A. Nose B. Color C. Mother D. Monday

III. Choose the word that has the stress differently

1. A. Mountain B. forest C. National D. Pagoda

2. A. Citadel B. Museum C. Badminton D. Chocolate

3. A. Usually B. Packet C. Collect D. Language

4. A. Animal B. Buffalo C. Tomorrow D. Beautiful

IV. Khoanh tròn lỗi sai trong những câu sau ở phần gạch dưới A, B, C hoặc D:

1. I has (A) breakfast at (B) 6:30 every day. I go (C) to school (D) at 7:30.

2. Nam don’t (A) like (B) milk. He likes (C) chocolate (D).

3. The book are (A) very good. She would like (B) to read (C) it (D) now.

4. What color (A) are (B) her hai (C)r? It is (D) red.

5. Is (A) there some (B) water (C) in the (D) bottle?

V. Make questions from the words underlined:

1. I’d like some rice and chicken for dinner.

2. A cake is 5,000 đ

3. I feel tired

4. I go fishing once a week

5. Yes. I often play badminton in the fall.

6. It’s warm in the spring.

7. They are playing table tennis at the moment

8. I play soccer

9. She does aerobics in her free time

10. He wants a kilo of rice

VI. Arrange the words into the sentence:

1. want / Tom / Mary / and / glasses / two / of / water.

2. children / for / her / oranges / and / some / apples / going / buy / to / is / Mrs Lan.

3. sister / my / going / is / to / live / country / the / in.

4. going / dinner / tonight / is / have / to/ where / Lan?

5. go / to / next / weekend / are / you / going / where?

6. the / spring / in / what / weather / is / like / the?

7. building / tallest / the / is / this / city / the / in / world.

8. Lan’s house / smaller / is / house / my / than.

9. she / never / with / camping / goes / her / friends.

10. often / she / go / does / how / cinema / to / the?

VII. Write the second sentence so that it has a similar to the first.

1. My hair is short and curly.

-->I have ___________________________

2. Shall we stay at home and play computer game tonight?

-->Let’s ____________________________

3. Let’s go to Ha Long Bay next summer vacation.

--> What about ___________________?

4. London is smaller than Tokyo.

--> Tokyo is ________________________

5. Where does she come from?

-->Where is _______________________?

6. What about taking some photos?

-->Why ____________________________?

7. What about going to Dam Sen park?

--> Let’s ____________________________

8. She plays badminton twice a week. -

-> How often______________________?

VIII.Viết thành câu hoàn chỉnh với từ gợi ý:

1. He/ like/ bottle/ cooking oil.

.............................................

2. Would/ like/ cup/tea?

.............................................

3. What/ you/ have/ lunch?

............................................

4. your/ favorite/ food? .

...........................................

5. She/ like/ hot/ weather.

.............................................

ĐÁP ÁN:

I. Odd one out

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - D; 5 - A;

6 - B; 7 - A; 8 - B; 9 - D; 10 - C;

II. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1 - B; 2 - A; 3 - D; 4 - D; 5 - B:

6 - C; 7 - C; 8 - B; 9 - A;

III. Choose the word that has the stress differently

1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - C;

IV. Khoanh tròn lỗi sai trong những câu sau ở phần gạch dưới A, B, C hoặc D:

1 - A; 2 - A; 3 - A; 4 - B; 5 - B;

V. Make questions from the words underlined:

1 - What would you like for dinner?

2 - How much is a cake?

3 - How do you feel?

4 - How often do you go fishing?

5 - Do you often play badminton?

6 - What is the weather like in the spring?

7 - What are they doing at the moment?

8 - What do you play?

9 - What does she do in her free time?

10 - How much rice does he want?

VI. Arrange the words into the sentence:

1 - Tom and Mary want two glasses of water.

2 - Mrs Lan is going to buy some oranges and apples for her children.

3 - My sister is going to live in the country.

4 - Where is Lan going to have dinner tonight?

5 - Where are you going to go next weekend?

6 - What is the weather like in the spring?

7 - This city building is the tallest in the world.

8 - Lan's house is smaller than my house.

9 - She never goes camping with her friends.

10 - How often does she go to the cinema?

VII. Write the second sentence so that it has a similar to the first.

1 - I have short and curly hair.

2 - Let's stay at home and play computer game tonight.

3 - What about going to Ha Long bay next summer vacation?

4 - Tokyo is bigger than London.

5 - Where is her hometown?

6 - Why don't we take some photos?

7 - Let's go to Dam Sen park

8 - How often does she play badminton?

VIII.Viết thành câu hoàn chỉnh với từ gợi ý:

1 - He likes the bottle of cooking oil.

2 - Would you like a cup of tea?

3 - What do you have for lunch?

4 - What is your favorite food?

5 - She likes hot weather.

Download đề thi & đáp án tại Đề Cương ôn hè môn Tiếng Anh lớp 6 lên lớp 7. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
69 27.715
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 7 Xem thêm