Đề kiểm tra 1 tiết HK1 Tiếng Anh lớp 10 Lần 2

13 18.358

Đề kiểm tra 45 phút lớp 10 môn tiếng Anh

Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 10 lần 2 có đáp án mà VnDoc.com mong muốn giới thiệu đến các em học sinh và quý thầy cô là bộ đề thi gồm nhiều đề thi hay, được chọn lọc khá kĩ. Hi vọng, thông qua việc giải trực tiếp trên các đề luyện tập tiếng Anh này, các bạn học sinh được làm quen với cấu trúc đề thi, được ôn tập và áp dụng kiến thức đã học vào từng bài tập, câu hỏi và nâng cao khả năng giải đề thi. Chúc các bạn ôn thi hiệu quả và đạt kết quả cao trong kì thi!

I. Read the passage and then choose the best answers for the questions:

The weekend picnic I enjoyed most was just a few weeks ago. My class decided to pay a visit to the Botanical Garden. It was a glorious Sunday. We met at the school gate on time and travelled to the Botanical Garden by bus. It was a long way to destination and we sang merrily all the way.

The Botanical Garden was a very beautiful place. We make a short tour round the garden and took some pictures of the whole class. Then we played a lot of games on a spacious piece of grassland. One of the boys brought along his guitar and we sang our favorite songs. We laughed, talked and danced, too. After a delicious meal with various kinds of food that we brought, we all took a rest. Some of us slept very soundly because it was so peaceful and quiet there. In the afternoon, we went on playing some more games. Then we packed up the left-overs and returned home. We all felt happy.

1. Where and when did they visit?

A. They visited the Botanical Garden on Sunday.       

B. They visited Dam Sen park on Sunday.

C. They visited Huong Pagoda on Sunday.          

D. They visited the Botanical Garden on Saturday.

2. How did they come there?

A. By bus.         

B. By bike.       

C. By train.       

D. By coach.

3. How was the garden?

A. It's very ugly.        

B. It's very dirty.        

C. It's very noisy       

D. It's very nice.

4. What was the weather like that day?

A. It's sunny          

B. It's rainy             

C. It's windy        

D. It's snowy

Đáp án: 1 - A; 2 - A; 3 - D; 4 - A

II. Listen to the old man's story about his experience on using the computer and choose the correct answer to fill in the blanks.

He was very helpful. He (5)_______ me to sit down in front of the computer screen. I did not know what it was called. When I asked him what it was, he said that it was a VDU. I (6)_______ didn't know what a VDU was, but I was too shy to ask him any more. From that moment my memory (7)_______ to learn because he told me a lot of things that I really didn't understand at all. After a few lessons I began to feel tired. I made an (8)_______ , saying that I had a headache. I suggested we should leave the lesson for another day. Since then I haven't said anything about the computer to my son and my secretary.

5. A. asked  B. required  C. invited  D. told
6. A. stil  B. just  C. certainty  D. only
7. A. postponed  B. called off  C. refused  D. denied
8. A. effort  B. apologize  C. impression  D. excuse

III. Listen to the tape and decide whether the statements are true (T) or false (F).

9. Pham Thu Thuy doesn't enjoy her teaching job at all     

10. The children in her class are disabled.                 

11. Most of the children come from large and poor family.    

12. There are 20 students in her class.                     

IV. Use of English: Choose the correct answer for each question:

13. Quan: Do you often go for a picnic? - Trung: _____________

A. Really?             

B. Yes, I do.      

C. No, thanks.       

D. Yes. I'd love to.

14. The man _______ visited you last month is a famous scientist.

A. whom               

B. which         

C. who           

D. whose

15. Life is all right if you have a job, but things are not so easy for ____________.

A. the sick             

B. the rich         

C. the young         

D. the unemployed

16. Computer is capable __________ doing almost anything you ask it to.

A. in                 

B. on              

C. of                  

D. at

17. Tony ____________ to the cinema this evening.

A. will go                

B. is going to go        

C. goes        

D. is going

18. Tan __________ on the TV since he went home.

A. turns                 

B. have turned        

C. has turned       

D. turned

19. Thien Mu................is on the left bank of the Huong river, 6 kilometers from Hue.

A. school               

B. river              

C. church        

D. pagoda

20. Hanh: What was your timetable? - Tuan: _____________________

A. I didn't like the tests at all.

B. I went to Long Bien Lower-secondary School in Gia Lam, Hanoi.

C. I went to school in the morning and I often had 5 classes.

D. I studied a lot of subjects at school but I enjoyed Maths the best.

21. Some children are deaf, some dumb, and others ____________ retarded.

A. mental            

B. mentation          

C. mentality         

D. mentally

22. Lan: What is a radio used for? - Hung: __________________

A. It is on the book shelf.           

B. It is 20 dollar.

C. It is used to listen to music.       

D. It is broken down.

23. Betty couldn't come to the party, _________ was a pity.

A. where             

B. who         

C. which         

D. that

24. When you lived in London, ____________ to the theatre?

A. did you use to go         

B. did you used to going      

C. did you used to go      

D. did you use to going

Đáp án

13. B 14. C 15. A 16. C 17. D 18. C
19. D 20. C 21. D 22. C 23. C 24. A

V. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

25. A. early  B. learn  C. yea D. heard
26. A. bo B. to C. more  D. job
27. A. boo B. foo C. foo D. look
28. A. teacher  B. German  C. term  D. her

Đáp án: 25 - C; 26 - C; 27 - B; 28 - A

VI. Read the passage and fill in the blank by choosing A, B, C or D.

Most people agree that computers are the most important (29)_______ of the 20th century. The first business computers (30)_______ introduced just about fifty years ago, and now they are being used in a wide variety of fields, from banking to space travel. However, until just a few years ago, computers were very large, expensive machines owned by large existed, very few people had ever seen one an even fewer had used one. Then in the 1970s the silicon chip was invented. Because this electronic device could (31)_______ a large amount of information in a very small space, computers could be much smaller and less expensive than the huge mainframe computers used by corporation. Some computer manufacturers believed that people might want to have computers in (32)_______ homes, offices, and schools, so the personal computers was born.

29. A. inventory  B. invent  C. invention  D. inventive
30. A. were  B. are  C. have been  D. had been
31. A. provide  B. stock  C. store  D. hide
32. A. its  B. his  C. our  D. their

Đáp án: 29 - C; 30 - A; 31 - C; 32 - D

VI. WRITING:

A. Rearrange the sentence part to make it meaningful: (1m)

33. ever/ Have/ sene/ you/ ghost/ a ?

→...................................................................................................................................

34. use/ I / go/ fishing/ did not/ to.

→..................................................................................................................................

Đáp án:

33. Have you ever seen a ghose?

34. I did not use to go fishing.  

B. Rewrite the following sentences as directed: (1 m)

35. They have sent the gift to his house. (change into the present perfect passive)

→........................................................................................................................

36. My mother works for a company. It makes clothes for woman (Combine using a relative pronoun)

→.............................................................................................................................

Đáp án:

35. The gift has been sent to his house. 

36. My mother works for a company which makes clothes for woman. 

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được file nghe mp3 của Đề kiểm tra 1 tiết lớp 10 môn tiếng Anh lần 2 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
13 18.358
Đề kiểm tra 1 tiết - 45 phút lớp 10 môn Tiếng Anh Xem thêm