Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới.Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. stand B. hand C. father D. apple
2. A. yard B. activity C. had D. automatic
3. A. bad B. cat C. bag D. calm
4. A. cameras B. fantastic C. part D. fact
5. A. dark B. travel C. cancel D. action

II. Choose the correct answer:

1. If there is a rubbish bin in every class, the classroom will become _________.

A. harmful

B. lighter

C. dirtier

D. cleaner

2. "Don't throw rubbish into the river because you will make it _______."

A. greener

B. dirty

C. cleaner

D. fresher

3. If we use_______ paper, we will save a lot of trees.

A. fewer

B. less

C. more

D. much

4. You should put the food in a reusable box ______ plastic bag.

A. by

B. instead of

C. because of

D. without

5. If people turn off all electric appliances in one hour all over the world, they can save lots of _________.

A. electric

B. electrical

C. electrician

D. electricity

6. It is a good idea to _______ our clothes with our friends or cousins.

A. change

B. swap

C. turn

D. send

7. Next week our class is having a discussion about finding_______ ways to reuse old items before throwing them away.

A. interested

B. surprising

C. useless

D. creative

8. If you have old clothes, will you give them to those______?

A. needs

B. to need

C. for needing

D. in need

9. My brother and I will give last year's clothes to _____ instead of throwing them away.

A. shop

B. people

C. charity

D survey.

10. "Do you think we should put a ____ bin in every classroom in order to keep it clean?"

A. reusable

B. recycled

C. recycling

D. recyclable

III. Give the correct form of the word given to complete the sentences:

1. I think the most useful and convenient of all house hold _______ is the microwave oven. (APPLY)

2. Most people want to live in a _______ house. (COMFORT)

3. There are many modern _______ in Ho Chi Minh city. (BUILD)

IV. Read the following passage and answer the questions:

Some people think that sports and games are unimportant things. In fact, sports and games can be of great value, especially to people working with their brain most of the day.

Sports and games make our bodies strong and keep us healthy.But these are not their only uses. They give us valuable practice in making eyes, brain and muscles work together. For example, in tennis, our eyes see the ball coming, judge its speed and direction and pass this information on to the brain. The brain then has to decide what to do, and send its orders to the muscle of the arms legs, and so on. So tennis helps train the co-ordination among eyes, brain arms, and legs.

Sports and games are also useful for character training. In their lessons at school, boys and girls may learn about such virtues as unsefishness, courage discipline, and love of one's country. In sports and games a pupil can really practise these virtues.

1. What do some people think of sports and games ?

2. To whom are sports and games specially important ?

3. What is the most important thing that sports and games do for our bodies ?

4. How can tennis be good to our body ?

5. What is one of the ways for pupils to practise good virtues ?

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Last month Lan's father (1) _______ her to a glass factory. They visited the recycling workshop where the broken glass was smashed (2)______ small pieces, and the glass was washed with a particular detergent liquid. After that, it was dried up and mixed (3) _____ some chemicals. The mixture was put into a very (4)______ temperature furnace to melt into liquid. The workers in the factory used long pipes (5)________the liquid into a variety of shapes. All the glassware looks nice. Lan was very impressed by the journey.

1. A. asked B. took C. told D. gave
2. A. under B. into C. in D. on
3. A. in B. of C. up D. with
4. A. high B. strong C. low D. weak
5. A. change B. to C. to blow D. to have

VI. Make sentences using the words and phrases given.

1. We/ try/ recycled/ rubbish.

__________________________

2. Don't/ throw/ plastic bags/ because/ you/ reuse.

__________________________

3. You/ use/ reusable bags/ when/ you/ shopping.

__________________________

4. If/ river/ polluted/ fish/ die.

__________________________

5. If/ people/ cycle/ more/ there/ less/ pollution.

__________________________

VII. Find a mistake in each sentence:

1. If we keep on using more and more cars, we are running out of oil.

          A             B                      C      D

2. We should reuse and recycling bottles and cans to reduce garbage.

             A        B           C         D

-The end-

Đáp án đề kiểm tra 1 tiết lần 3 lớp 6 môn Tiếng Anh

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. A

3. D

4. C

5. A

II. Choose the correct answer:

1. D

2. B

3. B

4. B

5. D

6. B

7. D

8. D

9. C

10. C

III. Give the correct form of the word given to complete the sentences:

1. appliances

2. comfortable

3. buildings

IV. Read the following passage and answer the questions:

1. Some people think that sports and games are unimportant

2. Sports and games are especially important to people working with their brain most of the day.

3. Sports and games make our bodies strong and keep us healthy

4. Tennis helps train the co-ordination among eyes, brain, arms and legs.

5. Pupils can practise good virtues by playing sports and games.

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. B

2. B

3. D

4. A

5. C

VI. Make sentences using the words and phrases given.

1. We should try to recycle rubbish.

2. Don’t throw the plastic bags because you can reuse them

3. You should use reusable bags when you go shopping

4. If the river is polluted, fish will die

5. If people cycle more, there will be less pollution.

VI. Find a mistake in each sentence:

1. C (will run)

2. B (recycle)

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 lớp 6 môn Tiếng Anh năm 2020. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020, Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 học kì 2 lớp 6 môn tiếng Anh Thí điểm năm học 2019-2020.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 267
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh 6 Xem thêm