Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020

Đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh lớp 6 lần 3 có đáp án

Đề kiểm tra định kỳ lần 3 lớp 6 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 có đáp án với nội dung bám sát chương trình học tiếng Anh Unit 7 - 8 lớp 6 chương trình mới giúp các em nhắc lại kiến thức trọng tâm hiệu quả.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. the B. there C. think D. they
2. A. earth B. feather C. theatre D. thanks
3. A. when B. where C. detective D. best
4. A. clumsy B. cute C. just D. but
5. A. game B. relax C. national D. channel

II. Find which word does not belong to each group.

6. A. director B. viewer C. audience D. watcher
7. A. international B. local C. national D. boring
8. A. studio B. cartoon C. world news D. documentary
9. A. newsreader B. programme C. comedian D. film producer
10. A. reporter B. educational C. exciting D. popular

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

11. VTV is a _________ TV channel in Vietnam. It attracts millions of TV viewers in Vietnam.

A. national

B. international

C. local

D. wide

12. What’s your _______ TV programme?

A. best

B. good

C. favourite

D. like

13. My family enjoys watching game shows ________ they are very exciting and interesting.

A. so

B. because

C. but

D. and

14. - _____do you like the modern English programme?

- Because it helps me with my English.

A. What

B. Where

C. Who

D. Why

15. Disney channel is one of the most ______ channels _______ children.

A. good – for

B. exciting – of

C. popular – to

D. popular – for

16. My father likes watching sports ______ on VTV3.

A. channels

B. events

C. athletes

D. matches

17. The football match is on at 2 a.m ______ I can’t watch it.

A. so

B. because

C. but

D. then

18. My brother wants to become a ________ to tell TV viewers what the weather is like.

A. newsreader

B. actor

C. weatherman

D. producer

19. TV _______ can join in some game shows through telephone or by email.

A. weathermen

B. people

C. viewers

D. newsreaders

20. ___________ are films by pictures, not real people and often for children.

A. Documentary

B. Cartoon

C. Love stories

D. Detective story

21. Are there any good programmes _________ teenagers on TV tonight?

A. to

B. of

C. with

D. for

22. My father works late tomorrow, so he will _________ the first part of the film on VTV1.

A. miss

B. lose

C. forget

D. cut

23. That TV programme is not only interesting ______ it also teaches children many things about family and friendship.

A. and

B. so

C. because

D. but

24. - _________ is the weather forecast programme on?

- At 7.30 pm every day.

A. What

B. How

C. When

D. Where

25. ________ the newsreaders on BBC One reads very fast. My brother can hear everything in the news.

A. But

B. Although

C. So

D. Because

26. Children can participate in a TV ________ for a game show or quiz show.

A. channel

B. competition

C. studio

D. cartoon

27. Many people with different skills work hard ________ quality programmes for TV.

A. produce

B. producing

C. to produce

D. to producing

28. - ______ is that TV programme directed by?

- By a famous Vietnamese director.

A. What

B. When

C. Where

D. Who

29. If you want to know what the _______ is like tomorrow, watch the weather forecast.

A. weather

B. music

C. world news

D. game show

30. My sister often ________ badminton in her free time.

A. play

B. plays

C. playing

D. to play

IV. Match the questions (A) and the answers (B).

A B
31. How often do you watch football on TV? a. In 1926.
32. Where is Hollywood? b. It’s on VTV3.
33. What channel is the film on? c. In California, USA.
34. What time is the cartoon on? d. Because it’s very exciting.
35. What is the name of your favourite TV programme? e. About two hours a day.
36. Why do you like the programme? f. Because they are colourful and funny.
37. How many hours a day do you watch? g. It’s Steven Spielberg.
38. Who is the director of the film? h. It’s at 7.30 pm.
39. When did John Logie Baird make the first TV set? i. It’s the science programme.
40. Why do you like cartoon? j. Twice a week. Usually at weekend.

V. Read the passage and answer the following questions.

Television has its good side. It is both entertaining and educational. It opens up new worlds for children. They learn about different lands and different people. They also learn how to make things by themselves. However, watching too much TV is bad. It keeps children from taking part in outdoor activities. It is bad for their eyes, too.

41. Why is television good?

42. What can kids learn from TV?

43. What part of the body does watching too much TV harm?

44. What does watching too much TV keep children from?

45. Is "TV: Wonderful Invention" a good title for this passage?

VI. Use the conjunction at the end of each group to connect the sentences.

46. We turned to The Movie Channel. We wanted to watch Pinocchio. (because)

47. You can watch The Pig Race. You can watch Who's Faster. (or)

48. I am interested in the history of television. I've read a lot of books about it. (so)

49. I love films. I don't like watching them on television. (but)

50. The Haunted Theatre is frightening. Children love it. (Although)

Đáp án

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1 - C; 2 - B: 3 - C; 4 - B; 5 - A

II. Find which word does not belong to each group.

6 - A; 7 - D; 8 - A; 9 - B; 10 - A

III. Choose the best answer (A, B, C or D).

11 - A; 12 - C; 13 - B; 14 - D; 15 - C; 16 - D; 17 - A; 18 - C; 19 - C; 20 - B;

21 - D; 22 - A; 23 - D; 24 - C; 25 - B; 26 - B; 27 - C; 28 - D; 29 - A; 30 - B

IV. Match the questions (A) and the answers (B).

31 - j; 32 - c; 33 - b; 34 - h; 35 - i; 36 - d; 37 - e; 38 - g; 39 - a; 40 - f

V. Read the passage and answer the following questions.

41 - Because it is both entertaining and educational.

42 - They learn about different lands and different people and learn how to make things by themselves.

43 - It harms eyes.

44 - It keeps children from taking part in outdoor activities.

45 - No, it isn’t.

VI. Use the conjunction at the end of each group to connect the sentences.

46 - We turned to The Movie Channel because we wanted to watch Pinocchio.

47 - You can watch The Pig Race or Who's Faster.

48 - I am interested in the history of television, so I've read a lot of books about it.

49 -I love films but I don't like watching them on television.

50 - Although The Haunted Theatre is frightening, children love it.

Trên đây là Đề thi tiếng Anh lần 1 học kì 2 lớp 6 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 1.993
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh 6 Xem thêm