Đề kiểm tra 1 tiết lớp 10 lần 2 môn tiếng Anh có file nghe

1 915

Đề kiểm tra 1 tiết lần 2 tiếng Anh 10

Đề kiểm tra 1 tiết Anh 10 thí điểm lần 2 có file nghe và đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra 1 tiết lớp 10 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 10 gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh lớp 10 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. LISTENING

Questions 1-5: There are five questions in this part. For each question, decide whether the statement is TRUE or FALSE. Tick (√) the correct boxes. You will listen to the recording twice.

1. The next speaker has been the symbol of the city for over the past forty years.

2. She has worked for the city council for more than two terms.

3. She was introduced to be the Governor of a state in the US.

4. She did her PhD course in the State University.

5. She used to study at the Harvard University.

Questions 6-8:There are three questions in this part. For each question, circle the correct answer A, B, or C. You will listen to the recording twice.

6. What did the woman do as a social worker?

A. She connected people.

B. She helped the poor.

C. Both A and B are correct.

7. How did the woman describe the help that the young people gave to the poor?

A. Unbelievable.

B. Wonderful.

C. Different.

8. How were the poor treated in the past?

A. People didn’t want to talk to them.

B. People didn’t bother them.

C. People just wanted to talk about them.

II. LANGUAGE USE

Questions 9-11: Write the stress pattern (Oo) or (oO) of the following compound words.

An example has been done for you.

online game .....oO.....

9. greenhouse ..........

10. solar charger ..........

11. electronic book ..........

Questions 12-14: Reorder the utterances to make conversations.

12.

A. About 4 p.m. What were you doing then?

B. I was having a meeting in the office at that time.

C. I called you yesterday, but you didn’t answer the phone.

D. Oh, really? What time was it?

13.

A. I teach small kids.

B. I volunteer every Friday morning.

C. What do you do?

D. What do you teach?

E. I teach English and Maths.

14.

A. I saw an advertisement on the Internet about volunteer work and applied for it.

B. Oh, I see. Do you like the job?

C. How did you get your volunteer job?

D. Sure, do you want to join us?

Questions 15-18: Identify the underlined part (A, B, C, or D) that needs correction in each of the following questions.

15. I haven’t seen(A) Hoa again (B) since we have graduated (C) from (D) high school.

16. I was(A)lieing (B) in the bath when the phone rang (C).

17. You looked(A)so sick yesterday (B). Have you not visited (C) the doctor yet (D)?

18. We didn’t have(A)new windows be installed (B) on our house because (C) it was too expensive (D).

Questions 19-22: Match the word with its definition. Write your answers (A, B, C, D or E) in the provided spaces. There is an extra definition you DO NOT USE.

WORD

DEFINITION

19. charity __________

A.

an advantage for profit gained from something

20. invention __________

B.

an event in which people compete for first prize in a sport or an activity

21. benefit __________

C.

the act of giving money, food, or other kinds of help to people who are poor, sick, etc

22. contest __________

D.

a disadvantage or problem that makes something less acceptable

 

E.

a unique or novel device, method, composition or process

III. READING

Questions 23-30: Read the text about volunteering in Britain and answer the questions that follow.

Doing some forms of voluntary work has never been more popular with British people. Over 20 million people were engaged in voluntary activities in 2013. Volunteering means giving up time to do work of benefit to the community. It can take many forms, from working with children with learning difficulties, or in an animal hospital, or planting trees. When London won its bid to host the 2012 Olympics, up to 70,000 volunteers were needed to help ensure that the games were a success.

Volunteers can be anyone of any age. Students and full-time workers often manage to involve in some voluntary work. But what motivates volunteers? Some do it for a sense of selflessness while others find they have free time available. Many mention the opportunity to get to know people they would not normally meet.

A relatively new phenomenon is the hope of meeting new friends or even a life partner through volunteering. In a recent British survey, 20% of 18-24 year-olds and 8% of over-65s said their love lives had improved since they began volunteering. The same poll found that nearly half of volunteers enjoyed improved health and fitness, a quarter lost weight - especially those working with children or doing conservation projects - and two-thirds felt less stressed. So, it seems volunteering may improve your life, and you may even find the person of your dreams.

(Adapted from "Volunteering – for Love" by Magus, 2013)

Circle the best answer A, B, C, or D for each of the following questions.

23. What does the text say about doing voluntary work in the UK?

A. It has never been popular with the British.

B. The number of volunteers reached its highest level in 2012.

C. Volunteers gain no benefit from the work.

D. Volunteers were needed for the success of the 2012 Olympics.

24. What does the word “It” in paragraph 1 refer to?

A. The community.

B. Volunteering.

C. Voluntary activity.

D. Voluntary work.

25. Which is NOT a reason for people to do voluntary work?

A. They care for others.

B. They have spare time.

C. They usually meet people.

D. They want new friends.

26. What does the third paragraph mainly discuss?

A. The survey on the volunteers’ life in Britain.

B. The hope of volunteers when doing voluntary work.

C. The better situation of doing voluntary work in Britain.

D. The benefits of volunteering to voluntary workers.

Briefly answer the following questions, using the information from the text.

27. What is volunteering?

___________________________________________________________________

28. List ONE form of voluntary activities as mentioned in the text.

___________________________________________________________________

29. Who can do voluntary work in Britain?

___________________________________________________________________

30. How can volunteering help improve the life of volunteers?

___________________________________________________________________

IV. WRITING

Questions 31-34: Complete the new sentence so that it means the same as the given one, using NO MORE THAN FIVE words. Write the missing words in the given spaces.

31. It was surprising to see my ex-girlfriend in the party.

--> I _______________________________ to see my ex-girlfriend in the party.

32. We use the correction pen to cover writing mistakes.

--> The correction pen ___________________________ writing mistakes.

33. The Internet has changed people’s lives in different ways.

--> People's lives _______________________in different ways by the Internet.

34. I have never eaten Indian food before.

--> It's the first time I ________________________________________.

ĐÁP ÁN

1. T

2. F

3. F

4. T

5. F

6. C

7. B

8. C

9. greenhouse .....Oo.....

10. solar charger .....oO.....

11. electronic book .....oO.....

12. C D A B

13. B C A D E

14. C A B D

15. C

16. B

17. C

18. B

19. C

20. E

21. A

22. B

23. D

24. B

25. C

26. D

27. Volunteering means giving up time to do work of benefit to the community.

28. ANY of these: working with children/working in an animal hospital/planting trees/doing

conservation projects.

29. Anyone of any age.

30. Improve their love lives as well as their health and fitness.

31. was surprised

32. is used for covering/is used to cover

33. have been changed

34. have ever eaten Indian food

Tải trọn bộ đề thi, file nghe mp3 và đáp án tại: Đề kiểm tra 45 phút lớp 10 môn tiếng Anh số 2. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 915
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm