Đề kiểm tra 1 tiết lớp 8 môn Tiếng Anh chương trình mới

2 2.739

Đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh 8

Nằm trong bộ đề kiểm tra 1 tiết lớp 8 môn tiếng Anh, đề kiểm tra tiếng Anh 45 phút lần 1 học kì 1 lớp 8 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi môn tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 khác nhau giúp các em học sinh cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

 

I. LISTENING:

Question I. Listen to a boy talking about changes in his village and say if the sentences are True (T) or False (F) (1.0 point)

Statements

T

F

1.Nobody lives in an earthen house now

 

 

2.The village has electricity now

 

 

3.Horses are still the only means of transport in the village

 

 

4.The children used to go a long way to school

 

 

B- USE OF LANGUAGE:

Question I. Find the word which has different sound in the part underlined. ( 0.3 points)

1. A. end B. pencil C. open D. bench

2. A. wanted B. washed C. watched D. stopped

3. A. school B. chalks C. teacher. D. beach

Đáp án: 1. C; 2. A; 3. A

Question II. Pick out the word which has the stress pattern different from that of the other words.(0.4pts)

1. A .teacher B. doctor C. expect D. father

2. A enjoy B. listen C. adore D. detest

Đáp án: 1. C; 2. B

Question III. Choose one word that does not belong in each list. (0.3 pts)

1. A. Hmong B. Sedang C. Bahnar D. Vietnamese

2. A. costume B. blouse C. shawl D. skirt

3. A. sticky rice B thin soup C pizza D pho

Đáp án: 1. D; 2. A; 3. C

Question IV: Choose the best answer A, B, C, or D.(2.0 points)

1. My dad doesn’t mind…………… my mom from work every day.

A. pick up

B. picked up

C. picking up

D. picks up

2. Using computers too much may have harmful effects …….. your minds and bodies.

A. on

B. to

C. with

D. onto

3. I love the people in my village. They are so………………… and hospitable.

A. friendly

B. vast

C. slow

D. inconvenient

4. The ……………………..…… people in the village are very friendly.

A. ethnic minority

B. majorities

C. ethnic minorities

D. ethnic cultures.

5. Can you speak English ……………… .My English is not good.

A. slow

B. more slowly

C. quickly

D. more quickly

6. Viet Nam is …………. multicultural country with 54 ethnic groups.

A. a

B. an

C. the

D. A and C

7. Which ethnic groups has the largest population in Viet Nam?

A. Kinh

B. Muong

C. Tay

D. Hmong

8. ………………can make you relaxed. You enjoy them in your free time.

A. Flying a kite

B. Riding a horse

C. Leisure activities

D. Sports

9. Nick, we’re goin’ to a culture event …….. . Would you like to join w/ us?

A. w/

B. EZ

C. 2moro

D. J4F!

10. …….. a lover of the sea is? – My uncle is

A. What

B. Which

C. When

D. Who

Đáp án: 1. C; 2. A; 3. A; 4. B; 5. B; 6. D; 7. A; 8. C; 9. C; 10. D

Question V. Supply the correct Tense or Form of the Verbs in parentheses: (1.0 point)

1. Tuan loves ____________ to music every day. (listen)

2. ____________ you ever ___________ a buffalo? (ride)

3. The children used to ___________ a long way to school. (go)

4. They hate ___________ their son texting his friends all day. (see)

Đáp án: 1. listening; 2. Have you ridden; 3. go; 4. seeing

PART C: READING( 2.5 points)

I: Read the passage carefully. (1.5pts)

MY VILLAGE

I live in a village by Mekong River. Every day, like most of my friends, I walk to school. It is three kilometers away. After class, I often help my mother to collect water from the river and feed the chickens. At the weekend, the villagers often gather at the community hall where there is a TV. The adults watch TV, but more often they talk about their farm work and exchange news. The children run around, playing games and shouting merrily. Laughter is heard everywhere.

My father sometimes takes me to the market town nearby where he sells our home products like vegetables, fruits, eggs… He then buys me an ice cream and lets me take a ride on the electric train in the town square. I love those trips.

On starry nights, the children lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way. We dream of faraway places.

1. Read the passage and tick (P) True or False (0,5pt)T F

1/ The boys helps his parents to collect water from the village well.

2/The villagers gather at the community hall at the weekend.

3/ The children talk about their Farm work and exchange news.

4/ His father lets the boy take a ride on the electric train in the town square

Đáp án: 1. T; 2. T; 3. F; 4. T

2. Answer the following questions.(1.0pt)

1/ Does the boy like riding on the electric train in the town square?

……………………………………………………………………………

2/ What do the children do on starry nights?

………………………………………………………………………

3/ Do you like to live in the countryside or in the city? Why?

………………………………………………………………………

Đáp án: 

1. Yes, he does.

2. They lie on the grass, looking at the sky and daring each other to find the Milky Way.

3. Học sinh tự trả lời.

II: Fill the gaps with the words in the box. More than one word can be suitable for some gaps. (1.0 point)

festivals

Celebrate

lunar

Best

happy

Most

activity

celebrated

Spring is the time when there are many (1) _______ in our country. Among them, Hoa Ban festival is the (2)_______ beautiful and interesting, and it takes place in Lai Chau. It is typical of the cultural life of the Thai people. In the second (3) _______ month of the year, when it gets warmer and Hoa Ban – a kind of beautiful flower in the northwest mountainous area - blossoms, Hoa Ban Festival is (4) _______. This is a great time for everyone, especially for boys and girls.

Đáp án: 1. festivals; 2. most; 3. lunar; 4. celebrated

PART D. WRITING (2.5 points)

I. Use the adjectives in brackets in their correct forms of comparison to complete the sentences. (0,5 point)

1/ Some people think that country folk are ………………than city people. ( friendly)

2/ Which one is …………………………, Red River or Mekong River? (long)

Đáp án: 1. more friendly; 2. longer

II. Rewrite the second sentence so that it has a similar meaning to the first one(1.0 point)

1. My house is taller than your house.

Your house.……….……….……….……….……………….…………………………..…

2. In the countryside, children play more freely than in the city.

In the city, children …………….……….……….……….……….……….………..……….………..….

3. Our gers are now better equipped than in the past.

In the past, our gers ….……….……….……….……….……….………….……………….….

4. No one in my group is more intelligent than Mary.

Mary……….……….…….……….……….……….……….………….…………………...

Đáp án:

1. Your house is shorter than my house. 

2. In the city, children play less freely than in the countryside.

3. In the past, our gers were worse than now.

4. Mary is the most intelligent person in my group.

III. Rearrange the word/phrases given to make complete sentences (0.5 pot)

1, teenagers/ on/ Nowadays/ more/ past/ rely/ the/ than/ technology/in/ .

……………………………………………………………………………………………………………….2, all/ a computer/ problems/ Sitting/ in front of/ health/ day/ cause/ can.

…………………………………………………………………………………………………

Đáp án:

1. Nowadays, teenagers rely on technology than in the past.

2. Sitting in front of a computer all day can cause health problems.

IV. Write a question for the underlined parts. (0.5 pt)

1/ The Tay people have a second largest population in Viet Nam.

  • ………………………………………………………………………………………………

2/ The Yao people are famous for their elaborate costumes.

  • ………………………………………………………………………………………………

Đáp án:

1. Which ethnic group have a second largest population in Viet Nam?

2. What are The Yao people famous for?

Trên đây là Đề kiểm tra 1 tiết số 1 môn tiếng Anh 8 mới. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh 8, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Sau kì thi giữa học kì 1, các bạn lại tất bật cho kì thi cuối năm quan trọng. Mời các bạn vào tham khảo và tải về các đề ôn thi học kì 1 ngoài môn tiếng Anh còn có môn Toán, Ngữ Văn, Vật lý, Hóa học...được VnDoc.com sưu tầm từ các trường THCS và các thầy cô uy tín trên cả nước rất hữu ích cho các bạn ôn luyện. Chúc các bạn ôn thi thật tốt!

Đánh giá bài viết
2 2.739
Tiếng Anh 8 mới Xem thêm