Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 12 Lần 3 có đáp án

Đề kiểm tra 1 tiết môn Tiếng Anh lớp 12 Lần 3 có đáp án

Nằm trong bộ đề kiểm tra 45 phút lớp 12 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020, đề kiểm tra 1 tiết lần 3 môn tiếng Anh lớp 12 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 12 1 tiết có đáp án được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh 12 của bộ GD&DDT giúp các em ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. a. information b. necessary c. scientific d. automatic
2. a. diagnostic b. preparation c. technology d. transportation
3. a. never b. follow c. pilot d. reply
4. a. fiction b. office c. machine d. expert
5. a. camera b. computer c. vegetable d. everything

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6. People used to know more or less how their children would live.

a. almost

b. generally

c. lately

d. definitely

7. Our children should be educated and trained well enough to perform the _______ jobs of contemporary society.

a. safe

b. diagnostic

c. fiction

d. high-tech

8. Two thousand people are _______ as having cancer of the mouth every year; and 60 per cent of them will die within five years.

a. regarded

b. diagnosed

c. checked

d. killed

9. John has sent five letters to his friend but he has not received any reply.

a. information

b. postscript

c. letter

d. answer

10. Peter is so _____ that he never thinks of anything bad and unsuccessful.

a. optimistic

b. disappointed

c. pessimistic

d. keen

11. In case of _______, you can call me at the office.

a. fiction

b. automation

c. urgency

d. importance

12. I sometimes read _______ fictions in my spare time.

a. science

b. scientific

c. scientist

d. scientifically

13. _______ surely leads to the loss of many factory jobs.

a. Automatic

b. Automation

c. Automate

d. Automatically

14. We needed some more money for the _______ work and Peter promised to help us.

a. prepare

b. preparation

c. preparatory

d. prepared

15. I cannot really imagine what _______ world will be like.

a. a

b. an

c. the

d. Ø

16. _______ United States is _______ world's biggest consumer of energy.

a. The/ the

b. Ø/ a

c. An/ the

d. The/ Ø

17. Miss Linda speaks _______ Chinese very well although she is from _______ UK.

a. the/ Ø

b. a/ Ø

c. the/ an

d. Ø/ the

18. We sometimes have _______ pizza for _______ lunch.

a. the/ a

b. Ø/ Ø

c. a/ the

d. the/ the

19. Which is _______ highest mountain in the world?

a. a

b. an

c. the

d. Ø

20. She had not studied well, ______ fortunately she passed the final exam.

a. although

b. but

c. despite

d. in spite of

21. _______ we have worked overtime for weeks, we have not completed the project.

a. In spite of

b. Even though the fact that

c. Despite

d. Despite the fact that

22. Although she has live in London for three years, _______.

a. but she cannot speak English

b. she cannot speak English

c. but cannot speak English

d. and cannot speak English

23. In spite _______ his did not get the highest grade in the final exam.

a. of his intelligence

b. he was intelligent

c. his intelligence

d. of he was intelligent

24. We had the school picnic _______.

a. even though the rain

b. despite of the rain

c. although it raining

d. in spite of the rain

25. She looked _______ to see who was going _______ her.

a. round/ after

b. up/ off

c. at/ to

d. for/ with

26. She is a friendly girl who gets _______ everyone she meets.

a. out of

b. on with

c. away from

d. into

27. I had my sister take care _____ my children while I was _____ business.

a. with/ for

b. in/ away

c. for/ in

d. of/ on

28. He took a lot of interest _______ our work and he promised to help us _______ any troubles.

a. in/ with

b. for/ on

c. about/ at

d. for/ from

29. Are you very familiar _______ that new device?

a. upon

b. over

c. with

d. for

30. According _______ the US Census Bureau the world's population will reach 7. 6 billion people by 2020.

a. to

b. in

c. for

d. through

Error Identification.

31. In 2030 (A), how we will provide (B) for the food, land, and energy needs (C) of a global population of over 8 billion (D)?

32. Many people are afraid (A) that in the future there will be (B) no space leaving (C) for human beings and they express the idea of robots replacing (D) human beings.

33. Human beings enjoy their life with more and more (A) progress of science and technological (B), but it is also very necessary (C) to think more about the problems that modern machines and devices (D) may cause.

34. Cars of the future will be using (A) advanced (B) technology to perform (C) such functions as automatic cruise control, hazardous object avoidance, self- parking but (D) driverless transportation.

35. In the future smart cars will also (A) be intelligent enough (B) to avoid pedestrians bicycle riders (C) and others whom (D) are not driving automobiles.

Read the passage carefully and choose the correct answer.

Consider activities that most take for granted, particularly those who live in industrialized nations: drinking a glass of water; driving a car or traveling by mass transportation; living in a decent house or apartment; using modern household appliances; using tools to build, fix and repair; even breathing fresh air. These activities improve our quality of life. Have you considered that to do all of the above requires the availability of natural resources, whether used as raw materials or in finished products?

The United Nations predicts that the global population will increase from the present 6. 65 billion to 7. 95 billion by the year 2025. At the same time, the world is becoming more prosperous. The average person is consuming more food, water, energy and metals. Multiple millions in nations that were once poor are now moving into the middle class. They are driving cars, acquiring household appliances, using electronic gadgets and adopting high-protein diets, similar to Western industrialized nations. The subject of natural resources has been in the news for years. The media has long reported that the world's supply of oil, minerals, fresh water, and lumber are in danger of running out. Yet very few people take this seriously.

Within the next 50 years, the world's population is projected to rise by 40%. This growth, coupled with increasing industrialization and urbanization, will result in greater demand for water. Water will become much scarcer. The United Nations figures suggest that there are around 300 potential conflicts over water all over the world. According to the World Health Organization (WHO), about one-sixth of the world's population lacks access to clean water, while 40% are without access to proper sanitation services.

36. Which future problems are referred in the text?

a. industrialization and transportation b. natural resources and water

c. household appliances and food d. cars and tools

37. The first paragraph means that _______.

a. all things that make our lives convenient and comfortable need natural resources

b. people who live in industrialized countries travel everywhere by car

c. people can enjoy more and more fresh air in the future

d. we need more finished products than raw materials

38. According to the second paragraph, _______.

a. population will decrease b. many people will become poorer

c. people use more food and energy d. there will be no poor people

39. Natural resources _______.

a. will never be used up

b. have not ever been mentioned by the media

c. have been the subject of the media for many years

d. are being renovated.

40. According to the text, _______.

a. industrialization and urbanization have greater demand for water

b. clean water is always available for everybody all the -time

c. we will find more and more sources of safe water

d. everybody on earth :will be supplied enough safe water in the future

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

Robots already have a (41) _____ role in medicine. Robots are helping doctors achieve more (42) _____ in the operating room, performing safer, less invasive techniques. For example, The Da Vinci Surgical System by Intuitive Surgical helps simplify complex procedures, and lets surgeons work through much smaller incisions, thus making patient (43) _____ easier and quicker.

Advances in bio-robotics are leading to even more and more applications in surgery (44) _____ robots have the potential to perform better than human surgeons in certain respects.

The pace of technological change is rapid, and it is easily possible to foresee a time (45) _____ robots will become our teachers, policemen and even soldiers.

Robots will be better soldiers than humans. They can strictly (46) _____ the rules of engagement, codes of conduct, and war protocols (47) ___ better than more passionate humans, resulting (48) ____ a reduction of war crimes.

Most robots in the future will do jobs which are the sorts of things that people used to do. They will take away a lot of the mundane physical jobs certainly.

Some (49) _____ predict that it is not just manual jobs that will be replaced. The more advanced the technology becomes, the more it forces us to (50) _____ on those things that are fundamentally human.

41. a. pessimistic b. disappointed c. significant d. minor
42. a. difficulty b. mistake c. precision d. decision
43. a. recovery b. discovery c. illness d. diseases
44. a. although b. because c. if d. however
45. a. when b. which c. that d. where
46. a. chase b. pursue c. admit d. follow
47. a. more b. many c. as d. much
48. a. for b. in c. with d. about
49. a. managers b. agriculturalists c. experts d. runners
50. a. look b. spend c. focus d. achieve

ĐÁP ÁN

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1 - b; 2 - c; 3 - d; 4 - c; 5 - b;

Choose a, b, c, or d that best completes each unfinished sentence, substitutes the underlined part, or has a close meaning to the original one.

6 - a; 7 - d; 8 - b; 9 - d; 10 - a;

11 - c; 12 - a; 13 - b; 14 - c; 15 - c;

16 - a; 17 - d; 18 - b; 19 - c; 20 - b;

21 - d; 22 - b; 23 - a; 24 - d; 25 - a;

26 - b; 27 - d; 28 - a; 29 - c; 30 - a;

Error Identification.

31 - B; 32 - C; 33 - B; 34 - D; 35 - D;

Read the passage carefully and choose the correct answer.

36 - b; 37 - a; 38 - c; 39 - c; 40 - a;

Fill in each numbered blank with one suitable word or phrase.

41 - c; 42 - c; 43 - a; 44 - b; 45 - a;

46 - d; 47 - d; 48 - b; 49 - c; 50 - c;

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh 1 tiết lần 1 học kì 2 lớp 12 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 7.172
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh 12 mới Xem thêm