Đề kiểm tra 1 tiết tiếng Anh lớp 9 lần 3 năm 2019 - 2020

Đề kiểm tra 1 tiết lần 3 tiếng Anh 9 mới

Nằm trong bộ đề kiểm tra 1 tiết lớp 9 môn tiếng Anh, đề kiểm tra 45 phút môn tiếng Anh lớp 9 lần 3 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 9 có đáp án tổng hợp những dạng bài tập tiếng Anh lớp 9 chương trình mới khác nhau giúp các em học sinh lớp 9 cải thiện kỹ năng làm bài hiệu quả.

I. Read the text below and decide which option (A, B, C, or D) best fits each space.

Last week I went to an International Food Festival taking place in Hai Phong. Because the festival only (1)________place for one day, hundreds of people crowded into it. It was the biggest food festival I had ever seen. There (2)___________thirty countries participating in the festival. They brought with them traditional food specialities which reflected their unique national (3)________.

I was really impressed (4)________the Cobb salad. It is an American garden salad made from chopped salad greens, tomato, bacon, chicken breast, hard-boiled egg, avocado, cheese, and red-wine vinaigrette, (5)_______the salad requires quite a few ingredients, it is quick to make. The American chef at the festival (6)______me the way to make the salad and it took me only 15 minutes to complete. How amazing! The next day I made Cobb salad (7)________my mum for lunch, and she loved it right away.

(8)________good dish is steak pie, a traditional British meat pie made from stewing steak and beef gravy, enclosed in a pastry shell. Unfortunately, I did not have (9)__________time to listen to the chef give instructions on how to make this dish. However, I tried it and it was brilliant. Next year (10)______there is another food festival, I will definitely join in.

1. A. ran B. took C. went D. found
2. A. are B. is C. was D. were
3. A. cooking B. food C. foods D. cuisine
4. A. by B. at C. in D. on
5. A. But B. Although C. Because D. So
6. A. said B. asked C. gave D. showed
7. A. for B. with C. together D. like
8. A. One B. Another C. Second D. Next
9. A. little B. many C. enough D. few
10. A. while B. as C. if D. because

II. Read the passage and choose the correct answer to each of the questions.

The price of holidays can fluctuate a great deal throughout the year, so you can save a lot if you are flexible with your travel dates and avoid peak holiday times. It can be also cheaper if you book well in advance. Before your departure, make sure you get as much information about your destination as you can. Find out if you require any special visas or permits to travel there. Think about spending money as well. Will you be able to access your own money easily enough or will you need to take cash with you? Think about eating larger lunches and smaller evening meals to help your money go further, as lunch is generally cheaper. Make sure that you keep sufficient identification with you at all times. It may also help to email a copy of your passport details to yourself, in case it is lost or stolen. Label your suitcases clearly so that they can be easily identified as yours. It can be useful to store a copy of your itinerary in a prominent place in your suitcase so that the airline will know where to find you if your luggage gets lost. Be sure to pack any medication or other essential items in your hand luggage. If your flight is delayed, or your luggage is lost, these can be difficult to obtain in an airportor foreign country.

11. Which can be the best title for the passage?

A. Travel procedures

B. Travel advice

C. How to adjust travel dates

D. Protect your luggage

12. Which one of these is NOT advisable according to the passage?

A. Research your destination

B. Always bring identification

C. Apply for visas if necessary

D. Save money by cutting out dinner

13. According to the passage, your luggage should be_______.

A. stored in a safe place

B. tagged in case of being lost

C. packed with your passport

D. painted a bright colour

14. The highlighted word "it" refers to your_______.

A. identification

B. luggage

C. passport

D. flight

15. It can be inferred from the passage that_______.

A. travelling may cost more in peak season

B. you must always take cash with you

C. larger lunches cost more than smaller ones

D. you can't get back your lost luggage overseas

III. Fill each blank with the correct form of the word in brackets.

If you dream of getting close to the wild side of the (16. nature) ____________ world, then join our Wildlife Tours! We offer classic wildlife safaris, (17. excite) ______________ expeditions , family holidays, and tailor- made holidays. Our adventure holidays to Africa range from a week touring Kenya to the (18. ultimately) ______________ African adventure traveling from South to East Africa over one month! Perfect for families, groups of friends or solo (19. travel) ______________ , our safari holidays aim to offer you an (20. credible) ______________ wildlife experience. And remember, nothing gets your heart beating faster than hearing lions roar at night.

IV. Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

21. Minh doesn't read many English books because he doesn't have time.

- If Minh _________________________________________

22. My sister studies at college.

- My sister is a ____________________________________

23. Some people talk too loudly in public places. I don't like them.

- I don't like people who ____________________________

24. The journey was interesting.

- What __________________________________________

25. My brother can speak Italian very well.

- My brother is fluent _______________________________

26. Your sister wants to become a tour guide. Your mum thinks she can succeed if she learns more about history and culture. Here is what your mum says to her. (CAN)

- ______________________________________________

27. The story is exciting.

- What _________________________________________

28. The dishes are so hot. My mother has cooked them.

- The dishes which _______________________________

29. I don't feel confident at interviews because my English is not very good.

- If my English __________________________________

30. My brother studies at university.

- My brother is a ________________________________

31. I learned a few words of English on holiday.

- I picked _____________________________________

32. Your friend wants to widen his English vocabulary. You think it‟s best to read short stories in English. Give him some advice. (SHOULD)

- ___________________________________________

V. Complete each short dialogue with a sentence in the box. There is one extra.

A. I'm not into science.

B. I can't wait to go camping with you again.

C. But I'm starving.

D. Lucky him.

E. I can't picture her in traditional costume.

33. A: We are going camping this weekend. Would you like to join us?

B: Great! ______.

34. A: Hey, don't touch that! You have to wait for our grandparents before starting to eat.

B: ______. I haven't eaten anything this morning.

35. A: Phong is the winner of our English speaking contest. He has been given five million dong.

B: ______.

36. A: Mi's giving a presentation on Vietnamese foods at an international conference. She's decided to wear ao dai.

B: ______. She usually wears casual clothes.

VI. Choose the word whose main stress is different from the others.

37. A. affordable B. breathtaking C. confusion D. exotic
38. A. pyramid B. safari C. stalagmite D. stimulating
39. A. varied B. touchdown C. promote D. orchid
40. A. garnish B. puree C. shallot D. simmer

Đáp án

1 - B; 2 - D; 3 - D; 4 - A; 5 - B; 6 - D; 7 - A; 8 - B; 9 - C; 10 - C;

11 - B; 12 - D; 13 - B; 14 - C; 15 - A;

16 - natural; 17 - exciting; 18 - ultimate; 19 - travellers; 20 - incredible;

21 - had time, he would read many English books; 22 - college student;

23 - talk too loudly in public places; 24 - an interesting journey; 25 - in Italian;

26 - If you learn more about history and culture, you can become a tour guide;

27 - an exciting story; 28 - my mother has cooked are so hot;

29 - was good, I would feel confident at interviews; 30 - university student;

31 - up a few words of English on holiday; 32 - I think you should read short stories in English;

33 - B; 34 - C; 35 - D; 36 - E;

37 - B; 38 - B; 39 - C; 40 - C

Trên đây là Đề 1 tiết Anh 9 lần 3 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.936
Tiếng Anh 9 mới Xem thêm