Đề kiểm tra 15 phút lần 2 môn tiếng Anh lớp 10

1 159

Đề kiểm tra 15 phút tiếng Anh lớp 10 lần 2

Nằm trong bộ Đề kiểm tra 15 phút lớp 10 môn tiếng Anh, đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lần 2 học kì 1 lớp 10 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh 10 gồm 25 câu hỏi dưới nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau. Mời thầy cô, quý phụ huynh và các em học sinh tham khảo. 

Use to-infinitives or bare infinitives to complete the following sentences.

1. The Vietnamese authorities decided ________files on “Don ca tai tu Nam bo” to UNESCO. (submit)

2. In “Hat Gheo”, the boy and girl look at each other because they would like __________ their feelings during the performance. (express)

3. With an oar, the actor of “Tuong” try __________ the viewers the boat fast sailing, wavering due to waves, making the viewers feel as though they were on the boat. (show)

4. This type of acting in Tuong makes the actors __________their individuality and transform themselves into the characters of the play. (give up)

5. 21st Century Fox decided ___________ “American Idol” after the last season of 2016. (cancel)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. attent B. content  C. comment  D. shipment
2. A. contest B. northwest  C. destroy  D. prestige

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1. A. passionate  B. popular  C. superstar  D. performance
2. A. arouse  B. talent  C. concert  D. rhythm

Choose the best answer.

1. The life story of a person written by someone else is called________.

A. biology

B. biography

C. talent

D. superstar

2. The judge _____ appreciated her performance but the audience didn’t like it very much.

A. channel

B. canal

C. concert

D. panel

3. He made his fan as a teen singer in 2015.

A. contest

B. devotee

C. ardent

D. celebrity

4. Taylor Swift is recognised as the most _________ country music composer and singer of modern time.

A. success

B. succeed

C. successful

D. successfully

5. Guitars, flutes, organs, drums are called musical_____________.

A. instruments

B. festivals

C. composers

D. singers

6. Quan Ho is a____________kind of music. It has existed since 13th century.

A. modern

B. rock

C. traditional

D. new

7. Almost everyone in the world listens to his music. He is a_________star.

A. local

B. national

C. global

D. city

8. He looks like a different person__________stage.

A. above

B. to

C. with

D. on

9. They want_______by air because it is much faster than other means of transfort.

A. travel

B. travelling

C. travelled

D. to travel

10. She is too young _________ a model.

A. became

B. become

C. becoming

D. to become

11. You should______more if you want to become a professional pianist.

A. practise

B. to practise

C. practising

D. practised

12. Let me______you how to play this flute.

A. explaining

B. explain

C. to explain

D. to explaining

13. It is easy _______ English and Maths.

A. learnt

B. to learn

C. learning

D. so to learn

14. The water wasn’t clean, _____ I didn’t go swimming.

A. but

B. so

C. or

D. and

15. The actors and actress went to market ______ the film “Gao nep gao te”.

A. in order to advertise

B. to advertising

C. so to advertise

D. advertise

16. I am expecting__________you again.

A. meet

B. meeting

C. to meeting

D. to meet

ĐÁP ÁN

Use to-infinitives or bare infinitives to complete the following sentences.

1. to submit

2. to express

3. to show

4. give up

5. to cancel

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. D. shipment

2. C. destroy

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1. D. performance

2. A. arouse

Choose the best answer.

1. B 2. D 3. B 4. C 5. A 6. C 7. C 8. D
9. D 10. D 11. A 12. B 13. B 14. B 15. A 16. D

Trên đây là Đề kiểm tra 15 phút tiếng Anh 10 hk1 lần 2 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 159
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm