Đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lớp 10 lần 2 năm 2019 - 2020

Bài kiểm tra 15 phút lần 2 lớp 10 môn tiếng Anh

Đề kiểm tra tiếng Anh 15 phút lớp 10 lần 2 học kì 1 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề kiểm tra 15 phút lớp 10 môn tiếng Anh do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện thi môn tiếng Anh đươc biên tập bám sát nội dung bài học Unit 3 - 4 giúp các em học sinh lớp 10 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

Use to-infinitives or bare infinitives to complete the following sentences.

1. Aguilera’s hit single “Genie in a Bottle” made her _______ a Grammy Award for Best New Artist. (get)

2. Aguilera continued _________, and in 1990, she earned the second place in the TV programme “Star Search”. (perform)

3. Adele has planned _____________-her new album after the success of “Hello” and “25”. (release)

4. Vietnamese viewers expect foreign-origin reality shows ____________ a “breath of fresh air” to TV channels. (bring)

5. TV viewers could see the contestants of the Vietnam’s Next Top Model __________ confidently on the catwalk. (perform)

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. palate B. debate C. climate D. private
2. A. investigate B. participate C. immediate D. communicate

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1. A. musician B. essential C. devotee D. deceiving
2. A. nominate B. piano C. musical D. wonderful

Choose the best answer.

1. He is a______pianist. He has won the gold medal in an international contest.

A. talent

B. talented

C. terrible

D. bad

2. Tien Quan Ca is the national___________of the Socialist Republic of Vietnam.

A. composer

B. singer

C. anthem

D. instrument

3. He has become more and more well-known.

A. famous

B. unsuccessful

C. shy

D. passionate

4. Everyone feels enthusiastic during his________.

A. perform

B. performer

C. performance

D. performed

5. Beethoven, Schumann and Chopin were leading Romantic _______.

A. singer

B. actor

C. composer

D. audience

6. Quan Ho singing___________in Bac Ninh Province.

A. recognised

B. reversed

C. originated

D. consisted

7. The________clapped and cheered when she began to sing.

A. performance

B. phenomenon

C. audience

D. melody

8. Joe is very_________about music.

A. popular

B. famous

C. passionate

D. interested

9. She promised_________me a new guitar.

A. buying

B. to buying

C. buy

D. to buy

10. She is talented enough_________bright like a star.

A. shining

B. to shine

C. shine

D. to shining

11. He made me_____enthusiastic when he performed.

A. feel

B. to feel

C. feeling

D. of feeling

12. You must not________in class.

A. talking

B. talk

C. to talking

D. to talk

13. It is interesting__________this book.

A. to reading

B. reading

C. to read

D. read

14. I always enjoys visiting New York, _____ I wouldn’t like to live there because it’s too noisy.

A. but

B. so

C. or

D. and

15. It took My Tam two months ______ MV “Don’t ask me”.

A. to make

B. making

C. made

D. in order make

16. We decided_________the show because of the bad weather.

A. to cancel

B. cancel

C. canceling

D. to canceling

ĐÁP ÁN

Use to-infinitives or bare infinitives to complete the following sentences.

1. get

2. to perform

3. to release

4. to bring

5. perform

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A; 2. C

Choose the word which has a different stress pattern from that of the others

1. C; 2. B

Choose the best answer.

1. B 2. C 3. A 4. C 5. C 6. B 7. C 8. C
9. D 10. B 11. A 12. B 13. C 14. A 15. A 16.A

Trên đây là Đề kiểm tra 15 phút tiếng Anh 10 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 428
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm