Đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lớp 10 mới lần 1

2 2.000

Đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lớp 10

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề kiểm tra 15 phút lớp 10 môn tiếng Anh chương trình mới Unit 2 giúp các bạn củng cố kiến thức và trau dồi kinh nghiệm hữu ích để làm bài kiểm tra cũng như một số kì thi khác đạt kết quả tốt nhất. Chúc quý thầy cô và các em học sinh có được nguồn tư liệu hay mà mình đang tìm.

Choose the best answer to complete the below passage.

Acupuncture is a form of …(1)… medicine in which thin needles are inserted into the body. It is a key component of traditional Chinese medicine (TCM). TCM theory and practice are not based upon …(2)… knowledge, and acupuncture is a pseudoscience. There …(3)… a diverse range of acupuncture theories based on different philosophies, and techniques vary depending on the country. The method used in TCM is probably the most widespread in the United States. It is most often used …(4)… pain relief, though it is also used for a wide range of other conditions. Acupuncture is generally used only in combination with other forms of …(5)… .

1. A. changeable

B. replaced

C. alternative

D. oldest

2. A. science

B. scientist

C. scientifically

D. scientific

3. A. is

B. are

C. was

D. were

4. A. in

B. for

C. on

D. at

5. A. way

B. medicine

C. condition

D. treatment

Choose the word that has the underlined pronounced differently from the others.

6. A. allergy

B. digest

C. oxygen

D. sugar

7. A. breath

B. heart

C. health

D. head

Choose the word whose main stress is placed differently from the others.

8. A. ailment

B. disease

C. pultry

D. nervous

9. A. acupuncturist

B. circulatory

C. ineffectively

D. vegetarian

Choose the best answer

10. In under a minute, your ____ can pump blood to bring oxygen and nutrients to every cell in your body.

A. brain

B. heart

C. lungs

D. vessels

11. The human ____ system is a series of organs responsible for taking in oxygen and expelling carbon dioxide.

A. circulatory

B. digestive

C. nervous

D. respiratory

12. A healthy ____ between work and play ensures that everyone has a chance to enjoy their lives.

A. balance

B. control

C. equality

D. share

13. Food and drinks which strongly ____ the body can cause stress.

A. boost

B. develop

C. encourage

D. stimulate

14. “Look at those dark clouds!“ - “Yes, it ____ in some minutes.”

A. will rain

B. is going to rain

C. are going to rain

D. is raining

Choose the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

15. Acupuncture can ease nausea and vomiting caused by chemotherapy.

A. increase

B. prevent

C. reduce

D. spoil

16. Are there any alternatives that might provide better options for gay people?

A. choices

B. decisions

C. judgements

D. votes

Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

17. Compound exercises can increase strength and size far effectively than isolation exercises.

A. Light

B. Heavy

C. Mixed

D. Single

Change into Passive Voice

18. Somebody accused me of stealing money.

.......................................................................

19. Peter is using the computer at the moment.

.......................................................................

20. They don’t build a new highway around the city.

.......................................................................

ĐÁP ÁN

1. C

2. D

3. A

4. B

5. D

6. D

7. B

8. B

9. A

10. B

11. A

12. A

13. D

14. B

15. C

16. A

17. D

18. I was accused of stealing money by somebody.

19. The computer is being used at the moment by Peter.

20. A new highway isn't built around the city.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lớp 10 Unit 2 là một bước đệm quan trọng giúp các bạn chuẩn bị các kĩ năng làm bài, quản lý thời gian cũng như kiến thức từ vựng, ngữ pháp tiếng Anh chọn lọc cho ôn tập học kì 2 chính thức sắp tới. Chúc các bạn có kì thi học kì 2 thành công!

Đánh giá bài viết
2 2.000
Đề kiểm tra 15 phút lớp 10 Xem thêm