Đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lớp 12 lần 2 năm 2019 - 2020

Đề kiểm tra tiếng Anh 15 phút lớp 12 lần 2

Nằm trong bộ đề Đề kiểm tra 15 phút lớp 12 môn Tiếng Anh năm 2019 - 2020, đề kiểm tra môn tiếng Anh 15 phút học kì 1 lớp 12 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung Unit 3 SGK tiếng Anh lớp 13 chương trình mới giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Choose the word which is stressed differently from the rest.

1. a. university b. application c. technology d. entertainment
2. a. mathematics b. engineering c. scientific d. environment

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

3. In most American families, parents have less influence on their children than those in other parts of the world.

A. power

B. effect

C. attention

D. care

4. I am very much interested in learning more about ecotourism and its benefits.

A. problems

B. advantages

C. dangers

D. issues

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

5. In my country, it is compulsory to go to school between the ages of five and sixteen.

A. necessary

B. essential

C. optional

D. selective

6. Do you think that you pay enough attention in class? What have I been talking about?

A. neglect

B. care

C. notice

D. consideration

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest.

7. a. apply b. achievement c. actually d. entrance
8. a. compulsory b. educate c. student d. university

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

9. My alarm rings (A) at 6 o’clock every (B) morning. Therefore (C), I always went (D) to school on time.

10. This story with (A) tragic ending (B) made (C) me crying (D).

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

11. He did not do well at school and left with few _______ qualifications.

a. academic

b. academy

c. academician

d. academically

12. You can meet Mr. Pike, who is _______ behalf _______ the university to solve the problems of foreign students.

a. on / of

b. in / for

c. with / at

d. for / at

13. Many people think Steve stole the money.

a. It was not Steve who stole the money.

b. Steve is thought to have stolen the money.

c. Many people think the money is stolen by Steve.

d. The money is thought to be stolen by Steve.

14. The telephone _______ by Alexander Graham Bell.

a. is invented

b. is inventing

c. invented

d. was invented

15. He has not been offered the job because he cannot meet the _______ of the company.

a. requirements

b. applicants

c. information

d. education

16. He was so ill that he could not _______ his final examination and cancelled it to the next year.

a. make

b. do

c. take

d. gain

17. He was the only _______ that was offered the job.

a. apply

b. application

c. applicant

d. applying

18. I would send her a fax if I _______ her number.

a. know

b. knew

c. had known

d. could know

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following exchanges.

19. A: “What a beautiful wedding dress you are wearing today, Daisy!" B: “____”

A. I'm sorry to hear that.

B. Thanks, it’s nice of you to say so.

C. Don't mention it.

D. Thanks for your gift!

20. A: "Let’s go and cheer for their happiness today!" B: “____”

A. No, thanks.

B. Have a go, please.

C. That’s a good idea!

D. It’s too late.

Đáp án:

1. c 2. d 3. b 4. b 5. c 6. a 7. b 8. a 9. d 10. d
11. a 12. a 13. b 14. d 15. a 16. c 17. c 18. b 19. b 20. c

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh 15 phút lần 2 học kì 1 lớp 12. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 12 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 12, Bài tập Tiếng Anh lớp 12 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 12, Đề thi học kì 2 lớp 12,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 754
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề kiểm tra 15 phút lớp 12 môn Tiếng Anh Xem thêm