Đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lớp 8 số 2

1 84

Đề kiểm tra 15 phút tiếng Anh lớp 8 lần 2

Nằm trong bộ Đề kiểm tra 15 phút lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2019 - 2020 trên VnDoc.com, đề kiểm tra tiếng Anh 15 phút lần 2 lớp 8 có đáp án được biên tập dưới nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh lớp 8 rèn luyện kỹ năng làm bài thi hiệu quả. 

I. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below.

1. Presents ________in colored paper and put under the Christmas tree.

A. are wrapped

B. are wrap

C. are wraped

D. are wrapping

2. Tom likes________. He spends lots of hours watching the birds.

A. bird-watching

B. bird-watch

C. watch-bird

D. watching-bird

3. Greg ________me that he liked rock music.

A. said to

B. told to

C. asked

D. explained

4. Sally is quite keen ________the idea.

A. in

B. on

C. of

D. for

5. Milk ________cows and goats.

A. belongs to

B. comes from

C. is made of

D. is made from

6. ________is a religious song that people sing at Christmas.

A. Carol

B. Poem

C. Christmas card

D. Patron saint

7. Galileo said that the earth ________round.

A. is

B. were

C. has been

D. was being

8. They recently returned ________Paris from London.

A. to

B. for

C. towards

D. Ø

9. The fire is made ________matches or lighters. It is made in the traditional way.

A. with

B. without

C. of

D. by

10. She seems very ________today.

A. sleepy

B. sleepily

C. happily

D. seriously

11. Ten countries participated in the discussions.

A. took part in

B. held

C. went to

D. arranged

12. ________is a saint regarded as protecting a particular person or place.

A. Patron saint

B. Blessed saint

C. Holy saint

D. Fairy godmother

II. Rewrite each sentence, beginning as show/, so that the meaning stays the same.

1. Janet said, "I am living in London now."

-> Janet said that …………………………………………………………

2. He said to her, "I'll take you home."

-> He told .........................................................................

3. He said to me: "Please ring me at 5 o'clock."

->He asked „... .........................................................................

4. He said to me, "I'll come back late tonight."

->He told .........................................................................

5. People are going to build a bridge over my house.

-» A bridge .........................................................................

6. They must observe the rules of the games carefully.
-» The rules .........................................................................

7. He climbed trees so that he could pick some fruits.(In order to)

………………………………………………………………………………………….

8. . “Are you fit?”She said to them

She asked……………………………………………………………………..

Đáp án

I. Choose the word or phrase that best completes each unfinished sentence below.

1 - A; 2 - A; 3 - D; 4 - B; 5 - B; 6 - A; 7 - B; 8 - A; 9 - D; 10 - A; 11- A; 12 - A

II.Rewrite each sentence, beginning as show/, so that the meaning stays the same.

1. Janet said that she was living in London then.

2. He told her that he would take her home.

3. He asked me to ring him at 5 o’clock.

4. He told me that he would come back home late that night.

5. A bridge is going to be built over my house.

6. The rules of the game must be observed carefully.

7. He climbs trees in order to pick some fruits.

8. She asked them if/ whether they were fit.

Trên đây là Đề kiểm tra 15 phút học kì 1 lớp 8 lần 2 môn tiếng Anh. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 84
Tiếng Anh 8 mới Xem thêm