Đề kiểm tra 15 phút tiếng Anh lớp 8 lần 2

1 100

Đề kiểm tra 15 phút lớp 8 môn tiếng Anh số 2

Đề kiểm tra 15 phút môn tiếng Anh lần 2 học kì 1 lớp 8 có đáp án dưới đây nằm trong bộ Đề kiểm tra 15 phút lớp 8 môn Tiếng Anh năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung bài học tiếng Anh Unit 4 lớp 8 SGK tiếng Anh lớp 8 chương trình mới giúp các em học sinh củng cố kiến thức trọng tâm hiệu quả.

I. Choose the best option to complete these following sentences(6 pts)

1. This time last Monday, the students _______ the final test.

A. took

B. were taking

C. was taking

D. take

2____________ is a religious song that people sing at Christmas.

A. Carol

B. Poem

C. Christmas Card

D. Patron Saint

3. He is working very hard____________ get good grades.

A. in order to

B. in order not

C. to

D. so that

4.Liz is very fond ____________ the water-fetching contest.

A. on

B. at

C. in

D. of

5 .He ____________ television. He should do something more active.

A. always watch

B. are always watch

C. watch always

D. is always watching

6.____________ is a person whose job is to put in and repair pipes and baths.

A. Plumber

B. Gardener

C. Florist

D. Inventor

7.The Statue of ________, which has become a symbol of freedom, is situated in New York harbor.

A. Eiffel

B. Liberty

C. Alcatraz

D. Empire State

8.PETRONAS Twin Towers have_______ in Kuala Lumpur, the capital city of Malaysia.

A. be build

B. been built

C. be built

D. built

9.Tran Dai Quang has become the President of Vietnam ________ last month.

A. at

B. for

C. since

D. yet

10.Would you mind if I ____________ a photo?

A. takes

B. taking

C. took

D. to take

11.There’s an injured person. Call for an ____________ from the hospital.

A. airplane

B. ambulance

C. minibus

D. motorbike

12.We should help families who have no accommodation.

A. a place to live

B. a place to watch sport matches

C. a place to buy meal and eat it

D. a place to work

II. Supply the correct form of the words. (2 pts)

1. Do you mind (tell) ______________ me how to write an essay?

2. Her father goes to Paris so as (take) ______________ part in an important event.

3. The doorbell rang while Jimmy (watch) ______________ television.

4. Sign language is still used as a means of ______________ (communicate).

III. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (2pts)

1. Bell invented the telephone in 1876.

The telephone ………………………………………………………………………

2.The woman is sitting next to me. She is nervous.

The woman …………………………………….…………………………………..

3. The man said, “Don’t swim out too far, boys.”

The man asked …………………………………….…………………………………..

4.They grow rice in Viet Nam

Rice…………………………………….…………………………………

Đáp án

I. Choose the best option to complete these following sentences(6 pts)

1 - B; 2 - A; 3 - A; 4 - D; 5 - D; 6 - A; 7 - B; 8 - B; 9 - C; 10 - C; 11 - B; 12 - A

II. Supply the correct form of the words. (2 pts)

1 - telling

2 - to take

3 - was watching

4 - communication

III. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first one. (2pts)

1. The telephone was invented in 1876.

2. The woman who is sitting next to me, is nervous.

3. The man asked the boys not to swim out too far.

4. Rice is grown rice in Vietnam.

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh 15 phút lớp 8 lần 2 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 100
Tiếng Anh 8 mới Xem thêm