Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 (Số 2)

6 1.965

Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án 

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề kiểm tra 45 phút học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 (Số 2) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung ra đề tổng hợp ngữ pháp trọng điểm mà các bạn học sinh đã được học trong 8 Unit đầu giúp các bạn ôn luyện hiệu quả. 

I. Circle the best answer a, b, c or d: (2,5P)

1. .............. you show me the way to the nearest bank?

a. Do

b. Are

c. Should

d. Could

2. My brother said that I should..................hard.

a. study

b. studied

c. studying

d. studies

3. I love ...................volleyball.

a. play

b. to play

c. plays

d. playing

4. Mrs. Nga speaks English........................

a. good

b. goodly

c. well

d. better

5. Mai usually ............................ to school in the morning.

a. goes

b. go

c. went

d. going

6. Ha ................to the movies last night.

a. go

b. went

c. going

d. goes

7. I'll see you ................Saturday.

a. on

b. in

c. at

d. with

8. Nam asked me ................him my report card.

a. give

b. giving

c. to give

d. gives

9. Hoa used to ............................long hair.

a. has

b. have

c. had

d. having

10. Quang had bad marks in Math last semester. He should ...............................

a. watch TV a lot

c. write a lot of letters

b. do a lot of homeworks

d. make noise in the class.

II. Match the questions in column A with the answers in column (2.5P)

A B

1. Where did your Grandma use to live?

2. Which subject do you need to improve?

3. Could you help me, please?

4. When do they plant trees along the streets

a. Sure. What can I do for you?

b. English and Math.

c. On october 15.

d. She used to live on a farm.

III. Change the following sentences into reported speech: (2,5P)

1. “You should get up earlier” My father said to me.

=> My father said I ..................

2. Nam said to Hoa: “Can you open the door?”

=> Nam told Hoa ..................

3. Nga said to me: “You should practise speaking English with your friends.”

=> Nga said I ..................

4. Lan said to me : “Give me your opinion”

=> Lan asked me ..................

IV. Read the passage carefully: (2,5P)

In the first year of lower secondary school, I had some difficulties in learning English. My pronunciation of English words was really bad and my English grammar was worse. I did not know how to improve them. One afternoon after the lesson, my teacher of English told me to wait for her outside the classroom. She took me to the school library and showed cassettes of pronunciation drills kept in a glass bookcase. She also told me how to use an English-English dictionary to improve my English grammar. “Now, I think you know what you should do” she said. I did not know that only one year later I would win the first prize in the English Speaking Contest held for secondary school students in my hometown.

Answer true

( T ) or false ( F ):

...... 1. His pronunciation of English words was bad.

...... 2. There was not any difficulties in his learning English.

...... 3. His teacher told him how to use an English-Vietnamese dictionary.

...... 4. His teacher took him to the library.

...... 5. Later, he knew what he should do to improve his English.

Đáp án

I.

1. d 2. a 3. d 4. c 5. a
6. b 7. a 8. c 9. b 10. b

II.

1. d 2. b 3. a 4. c

III.

1. My father said I should get up earlier.

2. Nam told Hoa to open the door.

3. Nga said I should practise speaking English with my friends.

4. Lan asked me to give her my opinion.

IV.

1.T 2.F 3.F 4.F 5.T
Đánh giá bài viết
6 1.965
Đề thi học kì 1 lớp 8 Xem thêm