Đề kiểm tra giữa học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Nguyễn Trãi, Thái Bình năm học 2015 - 2016

Đề kiểm tra giữa học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 có đáp án

Trong bài viết này, VnDoc xin chia sẻ đề kiểm tra giữa học kỳ 1 môn tiếng Anh lớp 12 trường THPT Nguyễn Trãi, Thái Bình năm học 2015 - 2016 với nhiều bài tập hay và hữu ích giúp các em ôn luyện thật tốt và củng cố kiến thức hiệu quả. Sau đây mời các em làm bài và tham khảo đáp án ở cuối bài.

Một số bài văn mẫu ôn thi tốt nghiệp lớp 12

Bộ đề thi Tiếng Anh học kỳ I lớp 12 năm 2014 - 2015

Ôn tập tổng hợp ngữ pháp Tiếng Anh toàn tập từ lớp 1 đến lớp 12

I. Mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following sentences.

Câu 1: A. missed B. removed C. hoped D. washed

Câu 2: A. discuss B. argument C. public D. jump

Answers: 1. B 2. B

II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Câu 3: A. attract B. signal C. between D. police

Câu 4: A. select B. divide C. require D. follow

Câu 5: A. generation B. diversity C. independent D. similarity

Answers: 3. B 4. D 5. B

III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Câu 6: School uniform is compulsory in most of Vietnamese schools.

A. depended B. paid C. required D. divided

Câu 7: It will take more or less a month to prepare for the wedding.

A. approximately B. generally C. frankly D. simply

Câu 8: When you see your teacher approaching you, a slight wave to attract his attention is appropriate.

A. looking up to B. coming nearer to C. catching sight of D. pointing at

Answers: 6. C 7. A 8. B

IV. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions.

Câu 9: They decided to postpone their journey till the end of the month because of the epidemic.

A. turn round B. put off C. go ahead D. take up

Câu 10: Toswayer became internationally famous for his novels.

A. unknown B. infamous C. celebrated D. well known

Answers: 9. C 10. A

V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

A recent study shows that an unequal share of household chores is still the norm in many households, despite the fact that many more women now have jobs. In a survey of 1,256 people ages between 18 and 65, men said they contributed an average of 37% of the total housework, while the women estimated their share to be nearly double that, at 70%. This ratio was not affected by whether the woman was working or not.

When they were asked what they thought was a fair division of labor, women with jobs felt that housework should be shared equally between male and female partners. Women who did not work outside the home satisfied to perform 80% - the majority of the household work – if their husbands did remainder. Research has shown that, if levels increase beyond these percentages, women become unhappy and anxious, and feel they are unimportant.

After marriage, a woman is reported to increase her household workload by 14 hours per week, but for men the amount is just 90 minutes. So the division of labor becomes unbalanced, as a man's share increases much less than the woman's. It is the inequality and loss of respect, not the actual number of hours, which leads to anxiety and depression. The research describes housework as thankless and unfulfilling. Activities included in the study were cooking, cleaning, shopping, doing laundry, washing up and childcare. Women who have jobs report that they feel overworked by these chores in addition to their professional duties. In contrast, full-time homemakers frequently anticipate going back to work when the children grow up. Distress for this group is caused by losing the teamwork in the marriage.

In cases where men perform most of the housework, results were similar. The men also became depressed by the imbalance of labor. The research showed that the least distressed people are those who have equal share, implying that men could perform significantly more chores and even benefit from this. The research concludes "Everybody benefits from sharing the housework. Even for women keeping house, a share division of labor is important. If you decide to stay at home to raise the children, you don't want to become the servant of the house".

(Adapted from Louis Harrision & Caroline Cushen, 2013)

Câu 11: The word remainder in paragraph 2 is closest in meaning to ______.

A. what is left B. what is share C. what is done D. what is fulfilled

Câu 12: Although women think men should share the housework, those who don't have paid job agree to share ______ of the chores.

A. 14% B. 80% C. 70% D. 37%

Câu 13: After getting married, ______.

A. women do twice as much housework B. women make a bigger house

C. men do more housework D. men do less housework

Câu 14: Working women ______.

A. do 80% of the household B. want their partners to do an equal share

C. would prefer not to have a job D. are anxious and depressed

Câu 15: Women who do not have a job become depressed ______.

A. if they have to do more than half of the housework

B. because they have no respect

C. when their husbands do not help them

D. if their husbands do 29% of the chores

Câu 16: The word norm in paragraph 1 is closest in meaning to ______.

A. usual thing B. strange thing C. changing thing D. unequal thing

Câu 17: According to the passage, a good relationship is the one in which ______.

A. women do 80% of the housework

B. women do 14 hours of housework

C. men do more housework than women

D. women and men divide the housework equally

Câu 18: Objects of the survey were ______.

A. unemploy people B. married people

C. working people D. people of a wide range of ages

Câu 19: The word estimated in paragraph 1 is closest in meaning to ______.

A. divided B. hoped C. wanted D. guessed

Câu 20: What is the most suitable heading for the passage?

A. Reason for women to be distress B. Difficulties of working women

C. Unequal housework division D. How to be happy couples

Answers: 11. A 12. B 13. C 14. B 15. C 16. A 17. D 18. D 19. D 20. C

VI. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 21 to 30.

THE FAMILY

Statesmen define a family as "a group of individuals having a common dwelling and related by blood, adoption or marriage, (21)____________includes common-law relationships." Most people are born into one of these groups and (22) __________ live their lives as a family in such a group. Although the definition of a family may not change, (23) __________ relationship of people to each other within the family group changes as society changes. More and more wives are (24) ____________ paying jobs, and, as a result, the roles of husband, wife and children are changing. Today, men expect to (25) __________ for pay for about 40 years of their lives, and, in today's marriages (26) __________ which both spouses have paying jobs, women can expect to work for about 30 to 35 years of their lives. This mean that man must learn to do their share of family tasks such as caring for the children and daily (27) ___________ chores. Children, too, especially adolescents, have to (28) _________ with the members of their family in sharing household tasks. The widespread acceptance of contraception has meant that having (29) ____________ is as matter of choice, not an automatic result of marriage. Marriage itself has become a choice. As alternatives (30) ___________ common-law relationships and single-parent families have become socially acceptable, women will become more independent.

Câu 21: A. it B. that C. which D. what

Câu 22: A. will B. need C. would D. must

Câu 23: A. the B. some C. any D. a

Câu 24: A. performing B. taking C. making D. keeping

Câu 25: A. hope B. work C. ask D. live

Câu 26: A. for B. to C. in D. with

Câu 27: A. home B. house C. family D. household

Câu 28: A. carry B. combine C. cooperate D. deal

Câu 29: A. children B. families C. time D. happiness

Câu 30: A. like B. or else C. similar to D. such as

Answers: 21. C 22. A 23. A 24. B 25. B 26. C 27. D 28. C 29. A 30. D

VII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to the sentence given in each of the following questions.

Câu 31: It is possible that we will have a day off next week.

A. We may not have a day off next week. B. We might not have a day off next week.

C. We may have a day off next week. D. We will have a day off next week.

Câu 32: What language are they going to speak at the conference?

A. What language is going to be spoken at the conference?

B. What is language going to be spoken at the conference?

C. What language is going to speak at the conference?

D. What language is going to be speaking at the conference?

Câu 33: The last time, I went to the museum was a year ago.

A. My going to the museum lasted a year.

B. At last, I went to the museum after a year.

C. I have not been to the museum for a year.

D. A year ago, I often went to the museum.

Câu 34: She prefers going to the library to staying at home.

A. She does not like either going to the library or staying at home.

B. She likes nothing better than going to the library.

C. She stays at home instead of going to the library.

D. She would rather go to the library than stay at home.

Câu 35: Although my parents are busy at work, they try to find time for their children.

A. My parents are too busy at work to find time for their children.

B. My parents are so busy at work that they cannot find time for their children.

C. My friends rarely have time for their children because they are busy at work.

D. Busy at work as my parents are, they try to find time for their children.

Câu 36: There is no point in persuading him to take part in the game.

A. I enjoy persuading him to take part in the game.

B. It would be useful to persuade him to take part in the game.

C. It is impossible to persuade him to take part in the game.

D. He is able to take part in the game although he doesn't want to.

Câu 37: The bus was so full that we couldn't get on.

A. The bus was too full for us to get on.

B. The bus was too full that we can't get on.

C. The bus was such full that we couldn't get on.

D. The bus was too full so that we couldn't get on.

Câu 38: My mother never lets me go out by myself at night.

A. Going out at night by myself is seldom allowed.

B. I am never given a chance to go out with my mother at night.

C. My mother allows me to go out on my own at night.

D. I am never allowed to go out alone at night.

Câu 39: "If I were you, I would take the job." said my room-mate.

A. My room-mate was thinking about taking the job.

B. My room-mate introduced the idea of taking the job to me.

C. My room-mate insisted on taking the job for me.

D. My room-mate advised me to take the job.

Câu 40: "Cigarette?" he asked. "No, thanks." I said.

A. He mentioned a cigarette, so I thanked him.

B. He asked if I was smoking, and I denied at once.

C. He offered me a cigarette, but I promptly declined.

D. He asked for a cigarette, and I immediately refused.

Answers: 31. C 32. A 33. C 34. D 35. D 36. C 37. A 38. D 39. D 40. C

VIII. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 41: My father prefers watching films at home than going to the cinema.

A. prefers B. than C. the cinema D. watching

Câu 42: Bill is often late for class, which makes his teacher angrily.

A. angrily B. which C. for D. is

Câu 43: You won't know what to do unless you listen carelessly.

A. listen B. carelessly C. won't D. what

Câu 44: Working like a doctor would be a fascinating job because I would have a chance to take care of people health.

A. like B. fascinating C. take care of D. would

Câu 45: While the Browns were away on holiday, their house was broke into.

A. the B. broke into C. away D. were

Answers: 41. B 42. A 43. B 44. A 45. B

IX. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer in each of the following questions.

Câu 46: A woman can never have a happy married life without ________ her husband.

A. agreeing B. determining C. trusting D. demanding

Câu 47: Whenever you ________ your homework, you can leave the house.

A. finish B. finished C. will finish D. are finishing

Câu 48: Mai: ______ a happy marriage should be based on love. Nam: I definitely agree!

A. As I see it B. Do you think so C. I really know D. Personally, I think

Câu 49: _____ extremely bad weather in the mountains, we're no longer considering our skiing trip.

A. Because B. Due to the fact that C. Since D. Due to

Câu 50: Either you or I _______ going to meet Professor Pike at the airport.

A. were B. am C. has been D. are

Câu 51: She wears jeans and a black jacket she goes out.

A. after B. whenever C. but D. before

Câu 52: Americans, it is impolite to ask someone about age, _____ and salary.

A. marrying B. marry C. married D. marriage

Câu 53: Lan: "Would you like to go to the cinema with me tonight?"

Hoa: "Let me ask my parents for ____ permission."

A. the B. an C. no article D. a

Câu 54: When we came to their house, they _____ chess.

A. played B. are playing C. were playing D. have been playing

Câu 55: You should eat more fruits to stay __________.

A. healthiness B. heathily C. healthy D. health

Câu 56: He's sometimes bad-tempered but he's a good fellow ______.

A. in heart B. with heart C. at heart D. by heart

Câu 57: Students do not have to pay fees when they attend primary school.

A. teaching B. learning C. education D. tuition

Câu 58: The Master of Ceremonies _________ the wedding couple advice on starting a new family.

A. gives B. makes C. takes D. gets

Câu 59: The children ran away as if they ______ a ghost.

A. had seen B. have seen C. see D. would see

Câu 60: We enjoy ________ time together in the evening when the family members gather in the living room after a day of working hard.

A. doing B. taking C. caring D. spending

Câu 61: My husband and I both go out to work, so we share the ________.

A. happiness B. household chores C. responsibility D. employment

Câu 62: Lan: How well you are playing! Nam: ________.

A. Say it again. I like to hear your words B. Many thanks. That is a nice compliment

C. Thank you too much D. I think so. I am proud of myself

Câu 63: Members of your family have very close relationship with each other, ________?

A. have they B. do they C. haven't they D. don't they

Câu 64: Scarcely had he stepped out of the room ______ he heard a loud laughter within.

A. when B. than C. until D. then

Câu 65: English is an important _______ that is required in GCSE.

A. subject B. evaluation C. test D. language

Câu 66: She was prepared to _______ having a family in order to pursue her career.

A. maintain B. sacrifice C. satisfy D. confide

Câu 67: We _______ for three hours and are very tired now.

A. had been walking B. are walking C. were walking D. have been walking

Câu 68: John cannot make a _______ to get married to Mary or stay single until he can afford a house and a car.

A. decision B. decisive C. decide D. decisively

Câu 69: The state school system ____________ for by the state.

A. is paid B. paid C. has paid D. pays

Câu 70: In case you need any ___________, don't hesistate to call for mine.

A. assistance B. assist C. assistant D. assisting

Câu 71: He went to the cinema _____ he had done his homework.

A. until B. by the time C. after D. before

Câu 72: It is often considered to be impolite to _______ at someone.

A. point B. look C. raise D. smile

Câu 73: In spite of his poor _______, he was the most articulate speaker.

A. educator B. educated C. educational D. education

Câu 74: In England schools in which all students can attend without paying tuition fees are _____.

A. state schools B. communication colleges

C. universities D. independent schools

Câu 75: She asked _______.

A. where were her umbrella B. where her umbrella was

C. where her umbrella were D. where was her umbrella

Câu 76: I object to ______ like this.

A. treating B. have been treated C. be treating D. being treated

Câu 77: When I woke up and look out side, the landscape had changed. The ground had been lightly _____ with dusting of snow during the night.

A. covers B. covering C. covered D. cover

Câu 78: The cat was _______ to wait for the mouse to come out of its hole.

A. too patient B. patient enough C. enough patient D. so patient

Câu 79: Maths, Vietnamese literature, English are the ______ subjects in national exams.

A. center B. core C. favourite D. additional

Câu 80: My main responsibility is to look after the boys, who are _______ and mischievous sometimes, but most of the time they are obedient and hard-working.

A. actively B. act C. active D. action

Answers:

46. C 47. A 48. D 49. D 50. B 51. B 52. D 53. C 54. C 55. D 56. C 57. D

58. A 59. A 60. D 61. B 62. B 63. D 64. A 65. A 66. B 67. D 68. A 69. A

70. A 71. C 72. A 73. D 74. A 75. B 76. D 77. C 78. B 79. B 80. C

-----------The end----------

Đánh giá bài viết
3 3.597
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 12 Xem thêm