Đề kiểm tra giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 THPT Nguyễn Trãi, Thái Bình

Đề kiểm tra giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10 THPT Nguyễn Trãi, tỉnh Thái Bình có đáp án đi kèm, là tài liệu ôn thi Tiếng Anh giữa kì 2 lớp 10 năm 2019 - 2020 hữu ích dành cho các bạn học sinh. Đề thi gồm 50 câu hỏi làm trong thời gian 60 phút. Mời các bạn tham khảo.

Đề kiểm tra giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10

Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest.

Câu 1: A. House B. Group C. Found D. Rousing

Câu 2: A. Beat B. Great C. Seat D. Feat

Câu 3: A. Population B. Question C. Nation D. Station

Câu 4: A. Studies B. Cries C. Supplies D. Buzzes

Câu 5: A. Endangered B. Orphaned C. Recognized D. Established

Choose from the best answer to complete each sentence.

Câu 6: If I had noticed him, I hello to him.

A. would have said

B. would say

C. say

D. said

Câu 7: Many animals are________ for their fur or other valuable parts of their bodies.

A. killed

B. died

C. dying

D. killing

Câu 8: I think all drivers wear seatbelts while driving .

A. needn’t

B. should

C. need

D. shouldn’t

Câu 9: Some tiny organisms are ___________ along by the currents .

A. taken

B. flowed

C. carried

D. moved

Câu 10: Ann: “Would you like to have lunch with us?” ~ Beck: “ __________________”.

A. Thank you

B. Yes, I'd love to

C. Not at all

D. You are welcome

Câu 11: If someone _______ into the store, smile and say: 'May I help you?'

A. came

B. would come

C. comes

D. had come

Câu 12: _______to music is a great way to relax.

A. Listen

B. Listened

C. Listening

D. To listen

Câu 13: Why did Tom keep making jokes about me? I don't enjoy____________.

A. to be laughed at

B. being laughed at

C. laughing at

D. be laughed at

Câu 14: Many plants and animals can be used as medicine _____ cancer, AIDS and other sicknesses.

A. against

B. with

C. for

D. by

Câu 15: If I _______that you were ill last week, I would have gone to see you.

A. known

B. knew

C. know

D. had known

Câu 16: The staff are .working at weekend _______ delay the project any further.

A. so as not to

B. for not

C. to not

D. so that not to

Câu 17: The teacher had devided the students ______ small groups before they did their task.

A. in

B. for

C. of

D. into

Câu 18: If you _______ us about the bad service, we'd have eaten there.

A. hadn't told

B. wouldn't have told

C. didn't tell

D. had told

Câu 19: In funeral, people always play ______ music.

A. delightful

B. powerful

C. mournful

D. lyrical

Câu 20: The soft background music made her _______ sleepy.

A. feels.

B. feel

C. to feel

D. feeling

Câu 21: My brother prefers country music___________classical music.

A. to

B. than

C. more

D. for

Câu 22: Some plants and animals are referred to as __________organisms because they are
extremely small.

A. youngest

B. big

C. tiny

D. tin

Câu 23: The roads in our town _________.

A. are being widened

B. are being widen

C. are being wide

D. wide

Câu 24: _________is the variety of different types of plant and animal life in a particular region.

A. Environment

B. Biodiversity

C. Herbicide

D. Interaction

Câu 25: Who ______ your bike? – Mike did.

A. did you give

B. gave you

C. did give you

D. you gave

Câu 26: The children were________ to see the big animals in the zoo.

A. excitedly

B. excited

C. exciting

D. excitement

Câu 27: ______ in your position, I would think twice about that decision . It could be a bad move.

A. Were I

B. Should I be

C. If I had been

D. If I am

Câu 28: 'Tien Quan Ca', the Viet Nam national_______ , was written by Van Cao.

A. pop song

B. epic

C. anthem

D. folk song

Câu 29: They________ in New York for ten years before they moved to London.

A. live

B. have lived

C. had lived

D. were living

Câu 30: Tim: “_____________ eating out tonight?” – John: “That’s a good idea.”

A. Would you like

B. Can we

C. How about

D. Shall we

Choose the one option – A, B, C or D - that best completes the passage.

Yellowstone National Park, the first US national park, was (31) _______ in 1872. It is one of
the largest parks. It (32)_______ about 3, 500 square miles or 9, 063 square kilometers in north-west Wyoming and parts of Idaho and Montana. It has many wild animals, (33)_______bears, buffalo, elk, deer, antelope, coyotes, and lynxes, and is famous for its tine scenery, hot springs and (34)_______ (underground hot spring that shoot hot water or steam up into the air). There are about seventy geysers in the park. The famous is Old Faithful.

The park is a popular tourist attraction. It has about three million (35)_______ a year. It was
made a World Heritage Site in 1978.

Câu 31: A. established B. started C. introduced D. constructed
Câu 32: A. involves B. contains C. spreads D. covers
Câu 33: A. containing B. including C. adding D. consisting
Câu 34: A. torrents B. chutes C. waterfalls D. geysers
Câu 35: A. migrants B. foreigners C. trippers D. visitors

Choose the word or phrase that needs correction.

Câu 36: Cuc Phuong National (A) Park located (B)160 kilometres (C) south west (D) of Ha Noi.

Câu 37: Dad went to (A) the market buying (B) some food (C) for (D) Mum.

Câu 38: The farmers (A) had (B) poor crops (C) last year because (D) the flood.

Câu 39: What (A) does she practise (B)singing all (C) day to (D)?

Câu 40: I went to (A) the market buying (B) some food (C) yesterday (D).

Choose the sentence that has the closest meaning to the given one.

Câu 41: We didn’t have free time so we couldn’t visit you.

A. If we had free time, we could visit you.

B. If we have free time, we will visit you.

C. If we had free time, we will visit you.

D. If we had had free time, we would have visited you .

Câu 42: People’s carelessness can cause forest fires. They are dangerous.

A. People’s carelessness can cause forest fires are dangerous.

B. People’s carelessness can cause forest fires that is dangerous.

C. People’s carelessness can cause forest fires which is dangerous.

D. People’s carelessness can cause forest fires which are dangerous.

Câu 43: The children couldn’t do swimming because the sea was too rough.

A. The sea was too rough to the children’s swimming.

B. The sea was rough enough for the children to swim in.

C. The sea was too rough for the children to go swimming.

D. The children were not calm enough to swim in the sea.

Câu 44: It is said that he has broken several world records.

A. People said that he has obtained several world records

B. He is said that he has broken several world records.

C. It is said that several world records have been destroyed by him .

D. He is said to have broken several world records.

Câu 45: The rain prevents us from going out.

A. If it did not rain, we would go out.

B. It is the rain that makes us go out.

C. Because of the rain, we should go out.

D. In spite of the rain, we still go out.

Read the passage and complete the sentences.

All over the world people listen to classical music. Classical music is difficult to describe. It
means different things to different people.

Some famous classical composers were Bach, Vivaldi, Haydn, and Mozart. In their music, they did not tell a story or show strong emotion. They wanted to make a beautiful, interesting design. They wanted to write lovely sounds.

Then composers started to interpret ideas. They told stories about wars, armies and soldiers. They wrote about religion. Sometimes they composed music for holidays. They told love stories and showed strong emotion. Some of these compete were Beethoven, Schumann Chopin, Mendelssohn, Wagner, and Tchaikovsky.

Classical music stays with people a long time. Bach wrote about 300 years ago, Beethoven wrote about 200 years ago, and Tchaikovsky wrote over 100 years ago.

Sometimes people close their eyes to listen to classical music. When they close their eyes, they
can see the design. They can listen to the same classical music many times and enjoy it.
Sometimes it is difficult to understand. The listener has to think about it. However. we can all
learn to enjoy some classical music. It is very important to people.

Câu 46: Haydn composed ______.

A. love stories

B. ideas

C. classical music

D. stories and armies

Câu 47: Tchaikovsky ______.

A. did not tell stories

B. did not tell stories and wrote 200 years ago

C. showed emotion

D. wrote 200 years ago

Câu 48: Vivaldi wanted to ______

A. make a design

B. tell a story about war

C. show strong emotion

D. tell a love story

Câu 49: Bach composed his music ______ years ago.

A. about 300 years

B. 50 years

C. one thousands

D. over 500

Câu 50: The first classical composers wanted to ______.

A. write lovely sounds

B. make an interesting design

C. make an interesting design and write lovely sounds

D. tell stories about religion

Đáp án đề kiểm tra giữa học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 10

1. B

2. B

3. B

4. D

5. D

6. A

7. A

8. B

9. C

10. B

11. C

12. C

13. B

14. A

15. D

16. A

17. D

18. A

19. C

20. B

21. A

22. C

23. A

24. B

25. B

26. B

27. A

28. C

29. C

30. C

31. A

32. D

33. B

34. D

35. D

36. B

37. B

38. D

39. D

40. B

41. D

42. D

43. C

44. D

45. A

46. C

47. C

48. A

49. A

50. C

Trên đây là Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 giữa kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
6 21.864
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm