Đề kiểm tra giữa kì 2 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 5 giữa kì 2 có đáp án

Đề thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 5 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa kì 2 lớp 5 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh lớp 5 có đáp án được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh Unit 11 - 15 lớp 5 chương trình mới giúp các em học sinh lớp 5 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm.

Task 1. Choose the word has underlined part is pronounced differently.

1. A. story B. worry C. fly D. study
2. A. ride B. like C. nice D. fish
3. A. fever B. very C. bed D. well
4. A. school B. chocolate C. child D. children
5. A. many B. animal C. engineer D. friend

Task 2. Choose the correct answer:

1. What would you like to be in the future? – I’d like to be _____ writer.

A. a

B. an

C. Ø

D. the

2. I think Tam is _______.

A. greedy

B. kind

C. ugly

D. stupid

3. My favourite book is _______.

A. comics

B. songs

C. TV

D. children

4. The main character in Snow White is _______.

A. the princess

B. Snow White

C. Doraemon

D. Tom

5. Trung would like to be a _______ in the future.

A. pilot

B. engineer

C. artist

D. architect

6. What are you doing? – I am _______ my favourite books.

A. read

B. reading

C. listen

D. listening

7. Nam has a high temperature. He has a/an _______.

A. earache

B. stomachache

C. fever

D. toothache

8. Why do you would like to be a teacher? - _______ I’d like to teach children.

A. When

B. Because

C. What

D. Where

9. Why would you like to be a nurse? - _______.

A. Because I would like to look after the patients.

B. Because I would like to teach the children.

C. Because I would like to write stories for children.

D. Because I would like to fly a plane.

10. Linda has a pain in her throat. She has a/an _______.

A. toothache

B. sore throat

C. earache

D. backache

Task 3. Look and write the correct words.

toothache; bus stop; pilot; rice; The story of Tam and Cam;

1. It’s a fairy tale about two sisters. ______________________

2. He has a pain in her tooth. ______________________

3. A person who flies or is qualified to fly an aircraft or spacecraft. _________________

4. A Southeast Asian grass widely grown in warm wet areas especially for its seeds which are used for food. _________________

5. A place where a bus regularly stops, usually marked by a sign. ___________________

Task 4. Read and answer the questions.

Hi, I’m Mai. My hobby is reading folk tales. Folk tales are usually short and interesting. They often give me one surprise after another. The character are sometimes honest, sometimes greedy, sometimes wise, and sometimes stupid. I like The Fox and the Crow very much.The Fox was clever and the Crow was not. The Crow lost its delicious meat and the Fox got it. I love folk tales very much because each of them gives me a lesson in life.

1. What kinds of stories does Mai like reading?

____________________________________________________.

2. What does she think of folk tales?

____________________________________________________.

3. What does she think of the characters in folk tales?

____________________________________________________.

4. What does she think of the characters in The Fox and the Crow?

____________________________________________________.

ĐÁP ÁN

Task 1. Choose the word has underlined part is pronounced differenty.

1 - C; 2 - D; 3 - A; 4 - A; 5 - B;

Task 2. Choose the correct answer:

1 - A; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - A;

6 - B; 7 - C; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

Task 3. Look and write the correct words.

1 - The story of Tam and Cam.

2 - toothache;

3 - pilot;

4 - rice;

5 - bus stop;

Task 4. Read and answer the questions.

1 - She likes reading folk tales.

2 - She thinks they are usually short and interesting.

3 - The character are sometimes honest, sometimes greedy, sometimes wise, and sometimes stupid.

4 - The Fox was clever and the Crow was not.

Trên đây là Bài kiểm tra tiếng Anh lớp 5 giữa học kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 5 cả năm khác như: Giải bài tập Tiếng Anh lớp 5 trọn bộ, Đề thi học kì 1 lớp 5, Đề thi học kì 2 lớp 5, Trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 5 online, ....được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh nhóm Tài liệu học tập lớp 5, mời quý thầy cô, bậc phụ huynh tham gia nhóm học tập: Tài liệu tiếng Anh Tiểu học - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh miễn phí dành cho học sinh tiểu học (7 - 11 tuổi).

Đánh giá bài viết
6 756
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi giữa kì 2 lớp 5 Xem thêm