Đề kiểm tra học kì I lớp 8 môn tiếng Anh - Đề 1 có đáp án

324 164.725

Đề thi kiểm tra học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8

Đề thi học kì 1 lớp 8 môn Tiếng Anh có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải dưới đây là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho các bạn học sinh lớp 8 năm 2019 - 2020. Đề kiểm tra tiếng Anh 8 học kì 1 này sẽ giúp các bạn ôn tập và nâng cao kiến thức Tiếng Anh đã học hiệu quả, từ đó chuẩn bị tốt nhất cho bài thi cuối học kì 1 sắp tới của mình. 

Đề số 1 (Thời gian làm bài: 45 phút)

A. MA TRẬN (BẢNG 2 CHIỀU)

Đề kiểm tra học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 8

B. NỘI DUNG ĐỀ

I. LISTENING: Listen to the passage and give short answers to the following questions. (2.5 pts)

1. Who is Peter?
.......................................................................

2. How old is he?
.......................................................................

3. Where does he live?
.........................................................................

4. What does he like doing in his free time?
......................................................................

5. What is he going to do next summer?
.....................................................................

II. READING: Read the passage and choose the most appropriate answer A, B, C or D. (2.5 pts)

How Nam has improved his English

In the first year of lower secondary school, I had some difficulties in learning English. My English pronunciation was really bad and my English grammar was worse. I did not know how to improve them. I didn’t want my father and mother to know about this. One afternoon after the lesson, my teacher of English told me to wait for her outside the classroom. She took me to the school library and showed me cassettes of pronunciation drills kept in a glass bookcase. She also told me how to use an English - English dictionary to improve my English grammar. “Now I think you know what you should do”, said she. I made much progress and only one year later, I won the first prize in the English Speaking Contest held for secondary school students in my hometown.

1. What difficulties did Nam have in learning English in the first year?

A. The pronunciation

B. The grammar

C. Both pronunciation and grammar

D. The way of improving his pronunciation

2. Who wanted to meet him one afternoon after the lesson?

A. His teacher

B. One of his friends

C. His father

D. His mother

3. Where did Nam and his teacher go after that?

A. to the town library

B. to the school library

C. to the teachers’ room

D. to his house

4. What did the teacher show him then?

A. A glass bookcase

B. An English-English dictionary

C. An English Grammar book

D. Cassettes of pronunciation drills

5. What did he win in the English Speaking Contest one year later?

A. The first prize

B. The second prize

C. The third prize

D. The fourth prize

Đáp án: 1 - C; 2 - A; 3 - B; 4 - D; 5 - A

III. LANGUAGE FOCUS

Circle the best option A, B, C or D to complete each of the following sentences. (2.5 pts)

1. I often play soccer _______ Sunday afternoon.

A. in               

B. at               

C. on             

D. for

2. We should wait here _______ our teacher comes back.

A. before            

B. until             

C. after            

D. during

3. Mr. Brown is the same age ________ Mrs. Brown.

A. as               

B. like              

C. from            

D. with

4. The little boy is not _________ to lift the suitcase.

A. enough strong      

B. strong enough     

C. too strong       

D. so strong

5. My father was good at swimming. He used to ______ swimming in summer.

A. go               

B. goes             

C. went           

D. going

6. Kate hates ______ to classical music.

A. listens            

B. listened           

C. listen           

D. listening

7. Hung is ______ student in my class.

A. good              

B. better             

C. the best         

D. a best

8. Ho Chi Minh City is larger and ______ beautiful than Hanoi.

A. more              

B. as                

C. most           

D. the most

9. Mr. Smith likes _______ to music in his free time.

A. listens             

B. listened           

C. listen           

D. listening

10. They built this house _______1990.

A. from               

B. in                

C. at             

D. for

Đáp án: 1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - D; 7 - C; 8 - A; 9 - D; 10 - B

IV. WRITING

Write a passage using the following sets of words and phrases. You can make all the necessary changes and additions. (2.5 pts)

1. Lan/ like/ learn English

......................................................................................

2. She/ begin/ learn/ this language/ 2003

....................................................................................

3. She/ always/ want/ improve her English

.....................................................................................

4. Last week/ she/ buy/ English-Vietnamese dictionary

.......................................................................................

5. She/ often/ use/ it/ for reading

........................................................................................

Đáp án:

1 - Lan likes learning English. 

2 - She has begun learning this language since 2003.

3 - She always wants to improve her English.

4 - Last week, she bought an English - Vietnamese dictionary.

5 - She often uses it for reading.

Hiện tại VnDoc.com chưa cập nhật được đáp án của Đề kiểm tra tiếng Anh học kì 1 lớp 8 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 8 khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,.. được cập nhật liên tục trên VnDoc.com. 

Sau những giờ học tập căng thẳng, chắc hẳn các bạn sẽ rất mệt mỏi. Lúc này, đừng cố ôn quá mà ảnh hưởng tới tinh thần và sức khỏe bản thân. Hãy dành cho mình 1 chút thời gian để giải trí và lấy lại tinh thần bạn nhé. Chỉ 10 phút với những bài trắc nghiệm EQ, trắc nghiệm IQ vui dưới đây của chúng tôi, các bạn sẽ có được sự thoải mái nhất, sẵn sàng cho bài học sắp tới:

Đánh giá bài viết
324 164.725
Đề thi học kì 1 lớp 8 Xem thêm