Đề kiểm tra lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn tiếng Anh - Số 2

Ôn tập kiểm tra môn Anh cuối kì 2 lớp 6

Đề kiểm tra lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn tiếng Anh - Số 2 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 đi kèm với đáp án, là tài liệu luyện tập hữu ích giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học lớp 6

Đề ôn luyện nâng cao kiểm tra 45 phút do VnDoc.com có đáp án nằm trong chuyên mục Đề thi kì 2 lớp 6 trên VnDoc.com. Bộ đề gồm các bài tập thông dụng nhằm giúp các em luyện tập và rà soát lại kiến thức chuẩn bị cho kì thi sắp tới. Bên cạnh môn Tiếng Anh, các em có thể tham khảo các tài liệu môn Toán 6Ngữ Văn 6.

Đề kiểm tra lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn tiếng Anh - Số 2

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Decide the word which has different sound in the part underlined

1. A. electricity B. local C. helicopter D. skyscraper
2. A. creature B. peach C. beaten D. healthy
3. A. marathon B. therefore C. weatherman D. together
4. A. forest B. empty C. environment D. fastest
5. A. reduce B. recognize C. regard D. remote

II. Odd one out

6. A. great B. high C. long D. forest
7. A. big B. building C. capital D. desert
8. A. structure B. tower C. thick D. rain

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete sentences

9. What’s your ______? - I’m Canadian

A. nationality

B. country

C. language

D. capital

10. The Nile River is the _______ river in the world.

A. longer

B. long

C. longest

D. the longer

11. They are ______ a camping vacation.

A. going

B. planning

C. doing

D. playing

12. The antique table is very beautiful, but it doesn’t fit in with the rest of the furniture, which is ______

A. old

B. modern

C. expensive

D. recent

13. Parents should control what their kids watch _____ television.

A. from

B. on

C. in

D. at

14. The neighborhood is very noisy, ________ we enjoy living there.

A. so

B. and

C. because

D. but

15. We should go to school by bike to _____ energy

A. save

B. protect

C. pollute

D. spray

16. One of the bad things about ______ is that it can make fish die

A. noise pollution

B. soil pollution

C. air pollution

D. water pollution

17. We should fine creative ways to reuse old items before _____ them away.

A. breathing

B. washing

C. hearing

D. throwing

18. In England, children ______ go to school between the ages of 6 and 18. It is compulsory.

A. Should

B. Need

C. May

D. Must

19. The Chinese often drink ______ tea.

A. Some

B. a lot of

C. a few

D. Many

20. Do you think he ______ the match?

A. will win

B. wins

C. is winning

D. has won

IV. Circle the best answer to complete the passage

People are doing many bad things _____ (21) the environment. They are _____ (22) down the trees for wood and burning the forests. _______ (23) a lot of wild animals are in _______ (24). The smoke from factories and vehicles pollutes the _____ (25). People _____ (26) rubbish into water. The rivers and seas are too dirty to _____ (27) in. We must do _____ (28) to save our environment and our life as well.

21. A. to B. with C. from D. on
22. A. scrapping B. growing C. recycling D. cutting
23. A. Because B. Reason C. So D. Result
24. A. dangerous B. dangerously C. danger D. endanger
25. A. air B. sky C. weather D. sun
26. A. flow B. grow C. throw D. plow
27. A. live B. walk C. swim D. jog
28. A. anything B. something C. a thing D. nothing

V. Put the verbs in brackets in their correct form

29. It is awful film. It (be) _________ the worst film that I ever (see) ________ .

30. Khanh usually (play) ______ football with his friends after school, but yesterday he (not play) _____ as he was tired.

VI. Read the text and answer the questions

Environmental pollution is a term that refers to all the ways by which man pollutes his surroundings. Man dirties the air with gases and smoke, poisons the water with chemicals and other substances, and damages the soil with too many fertilizers and pesticides. Man also pollutes his surroundings in various other ways. For example, people ruin natural beauty by scattering junk and litter on the land and in the water.

Environmental pollution is one of the most serious problems facing mankind today. Air, water and soil are necessary to the survival of all living things. Badly polluted air can cause illness, and even death. Polluted water kills fish and other marine life. Pollution of soil reduces the amount of land that is available for growing food. Environmental pollution also brings ugliness to man’s naturally beautiful world.

31. How does man pollute the air?

32. Is water polluted by chemicals and other substances?

33. How does man damage the soil?

34. In what way do people ruin the natural beauty?

35. How harmful is air pollution to people?

VII. Rewrite the sentences

36. There are too few glasses for everyone to have a dink

We haven’t got _____________

37. This is the most beautiful sight I have ever visited

This is the first time _______

38. The class was so noisy. The teacher couldn’t hear the question. (because)

________________________

VIII. Find a mistake in each sentence

39. Last summer my parents buyed me a lot of different gifts.

          A              B        C           D

40. Did your uncle took you to watch the football match last week?

    A           B        C            D

-The end-

Đáp án đề kiểm tra lớp 6 cuối kì 2 môn tiếng Anh - Số 2

I. Decide the word which has different sound in the part underlined

1. A

2. D

3. A

4. B

5. B

II. Odd one out

6. D

7. A

8. C

III. Choose the best answer A, B, C or D to complete sentences

9. A

10. C

11. A

12. B

13. B

14. D

15. A

16. D

17. D

18. D

19. B

20. A

IV. Circle the best answer to complete the passage

21. A

22. D

23. C

24. C

25. A

26. C

27. C

28. B

V. Put the verbs in brackets in their correct form

29. is - have ever seen

30. plays - didn’t play

VI. Read the text and answer the questions

31. Man pollutes the air with gases and smokes.

32. Yes, it is

33. Man damages the soil too many fertilizers and pesticides

34. People ruin the natural beauty by scattering junk and litter on the land and in the water.

35. It can cause illness and even death.

VII. Rewrite the sentences

36. We haven’t got enough glasses for everyone to have a drink.

37. This is the first time I have visited such a beautiful sight.

38. Because the class was so noisy, the teacher couldn’t hear the question.

VIII. Find a mistake in each sentence

39. bought

40. take

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra lớp 6 cuối kì 2 năm 2020 môn tiếng Anh - Số 2. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề cương ôn tập tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020, Đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 6 năm 2019 - 2020,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 538
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm