Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2020

Đề kiểm tra 45 phút tiếng Anh lớp 6 học kì 2

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2020 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề thi cuối học kì 2 lớp 6 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 6 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 6

Bài kiểm tra trắc nghiệm và tự luận Tiếng Anh lớp 6 học kì 2 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 6 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 6 và môn Ngữ văn 6. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2

I. Decide the word which has different sound in the part underlined

1. A. forest      B. empty     C. environment      D. fastest

2. A. marathon  B. therefore   C. weatherman      D. together

3. A. Reduce   B. recognize   C. regard           D. remote

4. A. show     B. snow      C. now             D. slow

5. A. like       B. bit         C. bite             D. kind

II. Find which word does not belong to each group.

6. A. Town house      B. country house       C. playground        D. villa

7. A. Cross           B. turn               C. straight           D. buy

8. A. Sunny           B. beaches           C. weather          D. supermarket

9. A. Mountain        B. valley              C. cave             D. club

10. A. Hottest         B. biggest             C. largest           D. smaller

III. Choose the correct answer A, B, C or D

11. My grandparents are old, they don’t like……………..because it’s very cold.

a.summer

b.fall

c.spring

d.winter

12. He usually goes swimming once………………………..

a.the week

b.a week

c.all weeks

d.in the week

13. The room of my parents is small. “The room of my parents” means:

a.my room’s parents

b.my parents’s room

c.my parents’ room

d.my room’parent

14. How…………..oranges would you like?- Six, please. And …………..tea.

a.much/some

b.many/any

c.much/any

d.many/some

15. Does Mary like …………….?- Yes, she goes jogging every morning.

a.jog

b.to jog

c.jogs

d.jogging

16. The children are playing………………..the garden.

a.in

b.on

c.under

d.at

17. They often eat……………….ice-cream after dinner.

a.some

b.any

c.a

d.an

18. We go there by car and they go…………foot.

a.on

b.by

c.to

d.with

19. How much is a bowl of noodles?-……………..five thousand five hundred dong.

a.They are

b.It is

c.It has

d.There is

20. He is…………….English at a big school.

a.teach

b.teaches

c.teacher

d.teaching

IV. Read the text, and then answer the questions:

Give your garage a new home

Recycling is a great idea, but before you throw your garage into a recycling bin, stop and think. There are lots of other things you can do with your garage.

How about giving your old books, toys or clothes to a charity? The charity will sell your old things to make money.

Why not take old boxes, wrapping paper, greeting cards, and ribbons to a local school?

What about taking old boxes and newspapers to pet shops? They will use them to make beds for the animals.

Why not take old magazines to a local doctor’s offices? They will put them in the waiting room for patients to read.

Some supermarkets recycle plastic bags, so you can return your bags to them.

Your garage is useful to other people. Find a new home for your old things and help your town.

21. Where can you take your old toys?

22. Where can you take your old boxes, wrapping paper, and greeting cards?

23. Where can you take your old newspapers?

24. Where can you take your old magazines?

25. Where can you take your plastic bags?

V. Rewrite the sentences

26. Our sources of energy will soon end if we don’t try to save them

Unless__________________________________

27. It is my sister’s sixteenth birthday next week

My sister will____________________________

28. John lives quite near his aunt’s house (doesn’t)

_______________________________________

29. Does astronomy interest you? (expensive)

_______________________________________

30. Popular newspaper are cheaper than serious ones. (expensive)

_______________________________________

-The end-

Đáp án đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2020

I. Decide the word which has different sound in the part underlined

1. B

2. A

3. B

4. C

5. B

II. Find which word does not belong to each group.

6. D

7. D

8. D

9. D

10. D

III. Choose the correct answer A, B, C or D

11. D

12. B

13. C

14. D

15. D

16. A

17. D

18. A

19. B

20. D

IV. Read the text, and then answer the questions:

21. You can take your old toys to a charity

22. You can take your old boxes, wrapping paper, and greeting cards to a local school

23. You can take your old newspapers to pet shops

24. You can take your old magazines to a local doctor’s offices

25. You can take your plastic bags to some supermarkets

V. Rewrite the sentences

26. Unless we try to save our sources of energy, they will soon end.

27. My sister will be sixteenth next year.

28. John doesn’t live far from his aunt’s house.

29. Do you take an interest in astronomy?

30. Serious newspaper are more expensive than popular ones.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2020. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 6 hay như Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020, Đề thi thử tiếng Anh lớp 6 cuối học kì 2 năm học 2019-2020 - Đề 2, Đề thi tiếng Anh lớp 6 học kì 2 năm 2019 - 2020  .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
11 1.530
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 Xem thêm