Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2019 - 2020

Đề tiếng Anh lớp 8 học kì 2 có đáp án

Nằm trong bộ đề thi học kì 2 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020, đề thi tiếng Anh học kì 2 lớp 8 có đáp án dưới đây do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 8 kì 2 có đáp án được biên tập bám sát nội dung Unit 7 - 12 tiếng Anh lớp 8 chương trình mới giúp các em ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

I. Fill in the blank with one word you hear from the box.

Narrow , city, town , than , rather than , for , official

Hoi An

The ancient (1)__________ of Hoi An lies on the river Thu Bon, more (2) __________ 30 kilometers to the south of Da Nang. Occupying by early western trades, Hoi Anwas one of the major old-time commercial ports of South Asia in the 16th century.

Hoi An is famous (3) __________ old temples, pagodas, tiled- roof houses and (4) __________ streets.

II. Chose the word that it has underlined part pronounced differently from others.

1. A. native B. nature C. naked D. natural
2. A. disease B. instant C. easy D. busy
3. A. devise B. promise C. surprise D. advise
4. A. asked B. helped C. kissed D. wanted

III . Choose the best answer

1. Last summer we went on a three- _____ tour including San Francisco, Los Angles and Las Vegas..

A. centers

B. cities

C. towns

D. center

2. My father used _________a lot, but now he stop__________

A. to smoke/ smoking

B. to smoking/ smoking

C. smoking / to smoke

D. smoking/ smoking

3. Did he go to London ______ business or _______ holiday?

A. on/ on

B. on/ in

C. in/ on

D. for/ for

4. The money _________ in the robbery was never found.

A. stole

B. steal

C. stolen

D. stealing

5. Do you mind _________ the window?.

A. to open

B. open

C. that open

D. if I open

6. His new novel _________in two months.

A. publish

B. will be published

C. will publish

D. published

7. Mai asked Mrs Lien ________ time to help him..

A. if she had

B. if she has

C. did she have

D. does she have

8. Have you decided where __________for your holidays ?

A. going

B. you went

C. will you go

D. to go

9. Hoa saw her old friend while she _________home.

A. was going

B. went

C. goes

D. go

10. Viet Nam is a country which exports a lot of rice. Viet Nam is a _________ country .

A. rice-export

B. rice-exporting

C. rice-exported

D. export-rice

IV. Rewrite the sentences below so that it has the same meaning to the first one.

1. They have just sent an ambulance to the school.

-> An ambulance …………………………………………………………………….

2. “ Do you see what I see, Mary ?” said the young man.

-> The young man………………………………………………………………….

3. His painting will be exhibited for the first time by New Arts gallery.

-> New ………………………………………………………………………….

4. “ Would you like to come round for a drink?” He said

-> He invited…………………………………………………………………………

5. It is a festival in which people splash water on each other.

-> It ………………………………………………………………………………….

V. Read carefully and choose the best answer to fill in each blank.

Seven Wonders of the world

Seven wonders of the world, works of art and architecture ( 1)______ by ancient Greek and Roman observers as the most extraordinary structures of antiqity.

1. The Pyramids of (2)______, built at Giza during the 4th Dynasty are the(3)____ of the seven wonders.

2. The Hanging Gardens of Babylon were (4)______ by King Nebuchadnezzar II about 600 BC.

3. The twelve-meter Statue of Zeus was the(5)______ feature of the temple of Zeus at Olympia, Greece.

4. The temple of Artemis at Ephesus in Greece (356BC) was combined great size(6)_____ elaborate ornamentation.

5. The Mousoleum of Halicarnassus was a monumental marble tomb.

6. The colossos of Rhodes was a 30 m bronze statue of the Greek(7)_____ god Helios.

7. The Pharos of Alexandria( 280BC) was a famous ancient lighthouse (8 )____ more than 134 m tall.

1. A. regard B. to regard C. regarded D. regarding
2. A. France B. Greece C. Canada D. Egypt
3. A. old B. oldest C. older D. as old
4. A. build B. building C. built D. to build
5. A. central B. center C. centre D. centrally
6. A. for B. from C. by D. with
7. A solar B. sun C. sunny D. sunnily
8. A. to stand B. stand C. stood D. standing

ĐÁP ÁN

I. Fill in the blank with one word you hear from the box.

1 - city; 2 - than; 3 - for; 4 - narrow;

II. Chose the word that it has underlined part pronounced differently from others.

1 - D; 2 - B; 3 - B; 4 - D;

III. Choose the best answer

1 - B; 2 - A; 3 - A; 4 - C; 5 - D;

6 - B; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

IV. Rewrite the sentences below so that it has the same meaning to the first one.

1 - An ambulance has just sent to the school.

2 - The young man asked Mary if she saw what he saw.

3 - New Arts gallery will exhibit his painting for the first time.

4 - He invited me to come round for a drink.

5 - It is a water splashing festival.

V. Read carefully and choose the best answer to fill in each blank.

1 - C; 2 - D; 3 - B; 4 - C;

5 - A; 6 - D; 7 - C; 8 - D;

Download đề thi & đáp án tại: Đề kiểm tra 1 tiết Anh 8 học kì 2 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 8 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 9 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
2 1.479
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh 8 mới Xem thêm