Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020

Ôn tập kiểm tra 45 phút môn Anh lớp 8 học kì 2

Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lần 3 lớp 8 năm 2020 do VnDoc.com tự biên soạn và đăng tải dưới đây tổng hợp các dạng bài tập trắc nghiệm phổ biến trong đề kiểm tra 1 tiết học kì 2 lớp 8 đi kèm đáp án.

Mời các bạn tham gia nhóm Tài liệu học tập lớp 8 để nhận thêm những tài liệu hay: Tài liệu học tập lớp 8

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020 tổng hợp các dạng bài tập phổ biến giúp học sinh lớp 8 củng cố kiến thức và chuẩn bị cho kì thi cuối kỳ sắp tới. Bên cạnh đó các em có thể tham khảo tài liệu môn Toán 8Ngữ Văn 8. Mời các em thao khảo bài sau đây.

Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020

Bản quyền thuộc về VnDoc nghiêm cấm mọi hành vi sao chép vì mục đích thương mại

I. Choose the words that have the different stress from the others

1. A. underground      B. poisonous         C. oxygen           D. Jupiter

2. A. Airless           B. Saturn            C. daytime          D. transform

3. A. Environment      B. inhabitant         C. accommodate     D. temperature

II. Find the word which has a different sound in the underlined part

4. A. thermal          B. thankful           C. there            D. throw

5. A. pollution         B. earplug           C. dump            D. dust

III. Choose the best answer A, B, C or D

6. An astronaut has to wear a spacesuit _____ it may be very cold in space

A. So

B. But

C. Because

D. Because of

7. In mid-19th century, scientists discovered that Mars had some similarities ____ Earth.

A. To

B. With

C. Of

D. From

8. General speaking, most technology has had a ______ effect on our lives.

A. Benefit

B. Benefice

C. Beneficial

D. Beneficent

9. “_______ for a cup of tea?” I asked my friends.

A. We will meet

B. We are meeting

C. We shall met

D. Shall we meet

10. We’ll go out when the rain ________

A. Stopped

B. Stops

C. Stop

D. Has stopped

11. Your house needs _________

A. Redecorated

B. Being redecorated

C. Redecorate

D. To redecorate

12. Many young people are fond of ______ football and other kinds of sports.

A. Playing

B. Play

C. Played

D. To play

13. We found it very difficult _________ with Grandma.

A. To work

B. Work

C. Working

D. Worked

14. Tree leaves ________ to wrap things.

A. Should used

B. Should been used

C. Should be used

D. Should be use

15. ____________ is a wonderful natural fertilizer.

A. Compost

B. Plastic

C. Envelope

D. Garbage

IV. Put the verb into correct form:

16. Let’s hurry! We must finish _______ (paint) the office before 3:00 today

17. I enjoy _____ (be) busy. I don’t like it when there is nothing ____ (do).

18. You’d better ____ (go) and see the boss and say what you’ve done if you put off ____ (explain) it to her, she’ll only more annoyed.

19. He admitted ________ (enter) the house but he refused _______ (steal) the money.

20. You shouldn’t let your children _______ (play) with matches. It’s very easy _____ (catch) fire.

V. Read the passage and choose the best answer:

Television is one of man's most important means of communication. It brings picture and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President making a speech or visit a foreign country. Through television, home viewers can see and learn about people, places, and things in far away lands. Television even takes its viewers out of this world. It brings them coverage of American's astronauts as the astronauts explore outer space

In addition to all these things, television brings it viewers a steady stream of programmes that are designed to entertain. In fact, television provides many more entertainment programmes than any other kind. The programmes include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures

21. What is the main idea of the passage?

A. The importance of television

B. Visiting foreign countries through television

C. Exploring outer space.

D. Entertainment programmes on television.

22. On television what can see the president do?

A. Make a speech

B. Visit a foreign country

C. Bring about peace

D. A & B

23. What does the word “them” in the last sentence of the first paragraph refer to?

A. Places

B. Viewers

C. Astronauts

D. Statements

24. According to the passage, which of the following is NOT in the list of entertainment programmes?

A. Drama

B. Comedy

C. Sport event

D. Quiz show

25. According to the passage, which of the following statement is NOT true?

A. TV only brings pictures around the world into homes.

B. Through TV we can learn about people in far away lands

C. TV viewers can watch spacemen explore outer space.

D. TV provides more entertainment programmes than any other kind.

VI. Rewrite the following sentences:

26. They will hold the meeting before May Day

___________________________

27. They may use this room for the classroom

___________________________

28. The light had gone out before we got out of the office.

When ___________________________

29. After she had explained everything clearly, we started out work.

By the time ___________________________

30. I met the man. He works in a bank (who)

___________________________

-The end-

Đáp án đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020

I. Choose the words that have the different stress from the others

1. A

2. D

3. D

II. Find the word which has a different sound in the underlined part

4. C

5. A

III. Choose the best answer A, B, C or D

6. D

7. B

8. C

9. D

10. B

11. C

12. A

13. A

14. C

15. A

IV. Put the verb into correct form:

16. Painting

17. Being - to do

18. Go - explaining

19. Entering - to steal

20. Play - to catch

V. Read the passage and choose the best answer:

21. A

22. D

23. B

24. D

25. A

VI. Rewrite the following sentences:

26. The meeting will be held before May Day

27. This room may be used for the classroom

28. When we got out of the office, the light had gone out

29. By the time we started out work, she had explained everything clearly

30. I met the man who works in a bank.

Trên đây VnDoc.com đã giới thiệu Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2020. Mời các bạn tham khảo tham khảo thêm các tài liệu học tập lớp 8 hay như Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 8 học kì 2 năm 2019 - 2020, Đề kiểm tra 1 tiết Tiếng Anh lần 3 lớp 8 năm 2020, Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 8 có đáp án .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 752
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Đề thi học kì 2 lớp 8 môn Tiếng Anh Xem thêm