Đề luyện thi giữa kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020

1 447

Đề thi tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 1

Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 10 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa học kì 1 lớp 10 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra môn tiếng Anh được biên tập bám sát nội dung Tiếng Anh lớp 10 chương trình mới giúp các em học sinh lớp 10 củng cố kiến thức hiệu quả. 

A. Multiple choices:

* Pronunciation

1. A.visi B. si C. since  D. drive
2. A. ea B. death  C. mea D. teach

Đáp án: 1. D; 2. B

* Stress

3. A. determined  B. history  C. general  D. brilliant
4. A. water  B. farming  C. peasant  D. relax

Đáp án: 3. A; 4. D

5. He was busy ……………his homework

A. doing

B. to do

C. that he was doing

D. he was doing

6. Mr. Pike ………………English in our school for twenty-five years and he ……………next month

A. teaches/ retires

B. has taught/ will retire

C. is teaching/ is going to retire

D. taught / is retiring

7. We look forward to ………………….that film, which has been praised by several film reviewers.

A. see

B. seeing

C. saw

D. seen

8. We will see Paul in May when he ………………back

A. comes

B. will come

C. will have come

D. came

9. I’d rather ………………at home than go out tonight

A. to stay

B. staying

C. stayed

D. stay

10. The man looked familiar. I …………………….him somewhere before

A. saw

B. have seen

C. had seen

D. see

11. After every semester some best students are always ……………prizes and scholarship

A. prevented

B. obtained

C. devoted

D. awarded

12. The last time I ……………to shopping mall was 2 weeks ago.

A. had

B. went

C. has gone

D. was going

13. Building more roads may ……………….traffic problems

A. raise

B. create

C. ease

D. cause

14. The man: “………………..did I take you to get used to wearing glasses?”

The woman : “One month”

A. How long

B. How often

C. How much

D. How far

15. That girl is always determined to do anything she wants. She’s a ………….. woman

A. ambitious

B. strong-willed

C. brilliant

D. humane

16. John isn’t contented ……………….his present salary.

A. to

B. on

C. with

D. in

17. Our main objective is to ………………..educational standards

A. avoid

B. enjoy

C. make

D. improve

18. “Do you often play tennis now?” – “I ………………, but I don’t any more now”

A. am used to

B. was used to

C. used to

D. used to be

Đáp án:

5. A 6. B 7. B 8. A 9. D 10. C 11. D
12. B 13. C 14. A 15. B 16. C 17. D 18. C

* Closest meaning

19. The fire alarm went off when smoke rose

A. exploded

B. shouted

C. rang

D. burned

20. During his break, Mr. Pike is used to drinking tea with his fellow peasants

A. workers

B. farmers

C. mechanics

D. participants

21. Jane : What’s your father occupation?

A. He usually drive to work

B. He is a doctor

C. He usually do not much

D. Nothing much. He always sleeps until noon.

22. –Wendy : “How often did your family travel to your hometown?”

- Mark : “…………………………….”

A. We didn’t come back our hometown yesterday

B. We used to comeback our hometown once a week

C. Oh, We miss my hometown so much

D. My hometown is a coastal province

Đáp án: 19. C; 20. B; 21. B; 23. B

* Check Error

23. While listening (A) to (B) music, I heard (C) someone knocked on the door.

24. In order not to (A) forget doing (B) that, I’ll put a (C) string around my finger (D)

25. Surprisingly (A), someone had changed (B) the curtains before (C) I had arrived (D)

Đáp án: 23. D; 24. B; 25. D

Passage 1

Michael Faraday, at English experimental physicist, was the son of a poor blacksmith. He had very little schooling and had to work in a book binder’s at an early age. He worked hard all day and studied at night. One day, a man who came to the shop was very surprised (26) …………….. that the boy was very interested in studying a very difficult (27)……………….. like physics and electricity. He talked to Faraday and learned that they boy (28)…………………….. already been making some experiments although he was too poor to have anything but a home –make battery. The man gave Faraday some tickets for the lectures delivered by the famous scientist at the time, Sir Humphry Davy. Faraday was very happy to go. he made careful note of what he had heard, and at the end of the lectures, he sent his note to the great (29)………….. and asked for a job in his laboratory. Later, Sir Humphy Davy made him his assistant and this began his scientific (30)………………..

26. A. saw B. seeing C. seen D. to see

27. A. game B. subject C. hobby D. object

28. A. has B. have C. had D. having

29. A. vet B. scientist C. dentist D. specialist

30.A. time B. century C. career D. living

Đáp án: 26. B; 27. B; 28. C; 29. B; 30. C

Passage 2

Many people now think that teachers give students too much homework. They saw that it is unnecessary for children to work at home in their free time. Moreover, they argue that most teachers do not properly plan the homework tasks they give to students. The result is that students have to repeat tasks which they have already done at school.

Recently in Greece many parents complained about the difficult homework which teachers gave to their children. The parents said that most of the homework was a waste of time, and they wanted to stop it. Spain and Turkey are two countries which stopped homework recently. In Denmark, Germany and several other countries in Europe, teachers cannot set homework at weekends. In Holland, teachers allow students to stay at school to do their homework. The children are free to help one another. Similar arrangements also exist in some British schools.

Most people agree that homework is unfair. A student who can do his homework in a quiet and comfortable room is in a much better position than a student who does his homework in a small, noisy room with the television on. Some parents help their children with their homework. Other parents take no interest at all in their children’s homework.

It is important, however, that teachers talk to parents about homework. A teacher should suggest suitable tasks for parents to do with their children. Parents are often better at teaching their own children!

31. According to the winter,……………………………

A. many parents would like their children to have less homework

B. homework is unnecessary for children

C. parents think that students should have to do a lot of work in their leisure time

D. teachers used to give their students less homework than they do now

32. In which countries is homework completely stopped?

A. Spain and Holland

B. Turkey and Spain

C. Turkey and Greece

D. Holland and Britain

33. What does “set” in paragraph 2 mean?

A. assign

B. handle

C. design

D. send

34. ……………………think homework is fair.

A. many people

B. Only a small number of people

C. The majority of people

D. Almost all people

35. According to the passage, teachers should……………………

A. advise parents about how to work together with their children at home

B. plan the homework tasks more carefully

C. allow students to stay at school to do their homework

D. not give their students too much homework

Đáp án 31. B; 32. B; 33. A; 34. B; 35. A

B. Writing

Give the correct word form:

36. Nowadays, more and more young people want to have a university …………………. (educate)

37. It is surprising that you’ve never tried to play football ………………………(profession)

38. She looks older than her real age and I really admire her ………………… (mature)

Đáp án: 36. education; 37. professional; 38. maturation

Give the correct prepositions:

39. He took …………that position that his father had obtained at the college

40. It’s impossible …………….her to complete the mission before Monday

Đáp án: 39. over; 40. for

Rewrite the following sentences, beginning with the words provided:

41. During my lunch, someone rang the bell.

->When I ________________________________________

42. There are four floors in my school. (Make a question for the underlined part)

-> ________________________________________

43. John usually does his homework from 7 p.m to 9 p.m every day.

->It takes John ________________________________________

44. They want to go shopping on Sunday morning

-> They enjoy ________________________________________

45. He did all his work and then he went home.

->After ___________________________________________

Đáp án

41. When I was having lunch, someone rang the bell.

42. How many floors are there in your school.

43. It takes John 2 hours from 7 p.m to 9 p.m to do his homework. 

44. They enjoy going shopping on Sunday morning.

45. After he had done all his work, he went home. 

Trên đây là Đề thi giữa kì 1 lớp 10 môn tiếng Anh. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 447
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm