Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 trường THCS Nguyễn Tất Thành

36 13.646

Tài liệu ôn thi vào lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019

VnDoc.com xin gửi đến thầy cô và các bạn Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 trường THCS Nguyễn Tất Thành có đáp án sau đây nằm trong bộ đề Luyện thi vào lớp 6 mới nhất trên VnDoc.com. Mời các em luyện tập để kiếm tra trình độ của mình cũng cũng như chuẩn bị kiến thức cho kì thi tuyển sinh vào lớp 6 sắp tới. 

Question 1: …………………………………is good for your body and can keep you healthy.

A. Regular exercise      B. Oversleeping         C. Eating junk food

Question 2: ……………………….can be used to heat food very quickly by using waves of energy.

A. A blender                     B. A coffee maker

C. A microwave                  D. A dishwasher

Question 3: These types of food made from milk are ……………………………………

A. cleaning products              B. frozen products

C. farming products              D. dairy products

Question 4: Which of the following energy sources is unclean and limited?

A. sunlight         B. wind          C. coal            D. water power

Question 5: The sister of your father or mother or the wife of your uncle is called …………... in English.

A. mother           B. grandmother             C. aunt            D. sister

Question 6: Nguyen Tat Thanh School was founded ………………..July 4th 1998.

A. at         B. in           C. on             D. with

Question 7: Many foreign tourists say that Ho Chi Minh city is ………………than Hanoi.

A. exciting            B. more exciting        C. excited        D. more excited

Question 8: Hanoi is the ………………….of the Vietnam.

A. biggest city         B. capital            C. district          D. smallest province

Question 9: In her dream she ………..over the sea and waved to the people on boats below.

A. flied            B. flown              C. flies             D. flew

Question 10: Our grandparents live in …………………….in the countryside.

A. a big old beautiful house              B. a big beautiful old house

C. an old big beautiful house             D. a beautiful big old house

Question 11: Whales are …………………….. They are warm-blooded and breathe air through a pair of lungs.

A. fish            B. amphibians             C. mammals             D. Reptiles

Question 12: Which of the following activities can help save electricity at home?

A. Turn off the lights and the fans when you don’t need them.

B. Plug electric appliances like fridges, lights when they are not in use.

C. Only do laundry or dishes when you have a full load.

D. A and C are correct.

Question 13:……….is the flesh of a cow or bull used as food and has a source of high quality protein and nutrients.

A. Beef             B. Chicken              C. Lamb               D. Pork

Question 14-16: Circle the letter A, B, C or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 14: Debbie: “Would you like to go to the cinema tonight?” Becky: “………………………………..”

A. I’ d love to.                   C. I’ d want to.

B. I’m fine. And you?             D. Let’s go. I’m afraid.

Question 15: Daisy: “What do you do for a living?”

Tom: “…………………”

A. I work as a teaching.             B. I work as a chef.

C. I’m a direct.                    D. I’m a cooker.

Question 16: Student A: “May I borrow your pen?”

Student B: “………………………….”

A. Yes, you may.                 B. No, you can.

C. Yes, of course.                D. No, here you are.

Question 17 - 20: Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the answer to each of the following questions.

My name’s Tom and yesterday it was my birthday. I was nine and I got a lot of presents. Mum took pictures when I opened my presents. I got a red football and a blue sweater, my favorite colour! But my favorite present was a new bike. It’s great. My old bike was small so I didn’t like it. After school I went to the swimming pool with three friends. When we were there, we didn’t want to swim at first because the water was very cold, but when we did we had great fun. Then Mum shouted “Time to go home!” so we had a shower and got dressed quickly.

 Question 17: What was Tom’s favorite present?

 A. a red football            B. a blue sweater             C. a new bike           D. pictures

 Question 18: Which of the following words has the same meaning as “presents” in the passage?

 A. now                B. gifts               C. moment              D. Wishes

 Question 19: What is NOT TRUE, according to the passage?

 A. Tom’s old bike was not large so he disliked it.

 B. Tom and his friends swam and they had a good time.

 C. Mum took pictures when Tom opened his presents.

 D. One of Tom’s presents was a red sweater.

Question 20: How old was Tom?

A. 9 years old              B. 8 years old               C. 19 years old             D. 10 years old

Question 21-24: Read the description of some words. Write the correct words in the boxes.

Question 21: People who are related to you by blood or marriage. (9 letters)

Question 22: If you want a book, but you don’t want to buy one, you can get one from this place. (7 letters)

Question 23: Someone who plays a musical instrument especially as a job. (8 letters)

Question 24: Fill in the missing word to complete the English proverb “Where there’s a .................., there’s a way.” (4 letters)

Question 25: Write your answer (at least 25 words) to the question:

What do you want to be when you grow up? Why?

Đáp án Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019

1. A

2. C

3. D

4. C

5. C

6. C

7. B

8. B

9. D

10. D

11. C

12. D

13. A

14. A

15. B

16. C

17. C

18. B

19. D

20. A

21. Relatives

22. Library

23. Musician

24. Will

Ngoài Đề luyện thi vào lớp 6 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 trường THCS Nguyễn Tất Thành, mời các em tham khảo thêm các tài liệu tiếng Anh lớp 5 khác trên VnDoc.com và làm thêm các đề luyện thi vào lớp 6 để củng cố lại các kiến thức đã được học, chuẩn bị tốt nhất cho kì thi tuyển sinh vào lớp 6 sắp tới. 

Đánh giá bài viết
36 13.646

Video đang được xem nhiều

Thi lớp 6 trường Chuyên Xem thêm