Đề ôn tập hè Tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 số 2

Mời quý thầy cô, các bậc phụ huynh tham gia nhóm Facebook: Tài liệu tiếng Anh THCS - nơi cung cấp rất nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh THCS và nhóm: Tài liệu ôn tập lớp 6 để tham khảo chi tiết các tài liệu học tập lớp 6 các môn năm 2020 - 2021.

Bài tập tiếng Anh lớp 5 lên 6

Tài liệu ôn luyện hè lớp 5 môn Tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ tài liệu ôn tập Tiếng Anh 5 cả năm do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 5 được biên tập bám sát chương trình tiếng Anh lớp 5 của bộ GD&ĐT giúp học sinh lớp 5 ôn tập Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

I. Odd one out

1. A. Go B. Read C. book D. Eat
2. A. Stereo B. Desk C. get up D. schoolbag
3. A. on B. at C. in D. telephone
4. A. table B. chair C. board D. city
5. A. five B. ten C. second D. fifteen
6. A. orange B. banana C. apple D. pen
7. A. book B. pen C. ruler D. student
8. A. I B. my C. he D. they
9. A. father B. student C. doctor D. they
10. A. one B. four C. five D. fine

II. Choose the best option A, B, C or D to complete each sentence

11. That is my father. …….. is thirty years old.

A. he

B. she

C. his

D. her

12. I ……… to school every day.

A. walk

B. walks

C. walking

D. to walk

13. My apartment is ……. the first floor.

A. at

B. from

C. on

D. in

14. Minh …….. his face in the morning.

A. wash

B.washes

C. washs

D. washing

15. She does …… homework in the evening.

A. his

B. her

C. she

D. my

16 Mr Ha travels to Ha Noi ……. plane.

A. from

B. in

C. on

D. by

17. I and Nam ……. volleyball.

A. play

B. watch

C. listen

D. do

18. Hello. …. are you? - fine, thanks.

A. How

B. How many

C. How old

D. What

19. My father lives …… Le Loi street.

A. in

B. on

C. at

D. to

20. There are four people …… my family.

A. in

B. on

C. from

D. at

III/ Read this passage carefully then answer the following questions

His name is Minh. He teaches English in a big school in town. The school is not near his house so he travels to work by motorbike. He often leaves his house at 6.30 in the morning and goes home at 11.30. He has lunch at twelve o’clock. In the afternoon, he doesn’t go to school, he reads books, watches TV and plays sports. He likes his job very much.

21. Is Mr Minh a farmer?

……………………………………………………………………………………

22. How does he travel to work?

…………………………………………………………………………….

23. What time does he leave his house?

……………………………………………………………………..

24. What does he do in the afternoon?

………………………………………………………………………

25. Does he like his job very much?

…………………………………………………………………………

IV/ Make questions for the underlined words

26. I get up at five o’clock every day.

27. Hoa’s house has two floors.

28. Phong lives in a small house in the country.

29. We want two bottles of water.

30. My sister wants some oranges.

ĐÁP ÁN

I. Odd one out

1 - C; 2 - C; 3 - D; 4 - D; 5 - C;

6 - D; 7 - D; 8 - B; 9 - D; 10 - D;

II. Choose the best option A, B, C or D to complete each sentence

11 - A; 12 - A; 13 - C; 14 - B; 15 - B;

16 - D; 17 - A; 18 - A; 19 - B; 20 - A;

III/ Read this passage carefully then answer the following questions

21 - No, he isn't.

22 - He travels to work by motorbike.

23 - He leaves his house at 6.30 in the morning.

24 - He reads books, watches TV and plays sport.

25 - Yes, he does.

IV/ Make questions for the underlined words

26 - What time do you get up every day

27 - How many floors does Hoa's house have?

28 - Where does Phong live?

29 - What do you want?

30 - Who want some oranges?

Download đề thi & đáp án tại: Đề ôn tập hè Tiếng Anh lớp 5 lên lớp 6 số 2. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 6 các môn học khác như: Thi vào lớp 6 môn Toán, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Việt, Thi vào lớp 6 môn Tiếng Anh, Thi lớp 6 trường Chuyên, .... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
3 731
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh lớp 5 Xem thêm