Đề ôn thi giữa học kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020

1 495

Đề thi môn tiếng Anh giữa kì 1 lớp 8

Đề kiểm tra giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án nằm trong bộ đề ôn thi giữa kì 1 lớp 8 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện thi tiếng Anh được biên tập dưới nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 8 khác nhau giúp các em học sinh rèn luyện kỹ năng làm bài hiệu quả.

I. Find the word which has different sound in the part underlined. (0.5 points)

1. A.head B. beach C. weather D. heavy

2. A. university B. unit C. discuss D. computer

3. A. fat B. festival C. grand D.man

4. A. rub B. surrounding C. plumber D. husk

5. A. helped B. worked C. asked D. cleaned

Đáp án: 1. B; 2. C; 3. B; 4. B; 5. D

II/ Choose the best answer to complete these sentences below: (2,0 points).

1. I don't know how_________ this game.

A. play

B. played

C. to play

D. playing

2. I take part _________ most of the youth activities of my school.

A. on

B. in

C. to

D. for

3. Nga______ a letter at eight o'clock last night .

A. write

B. was writing

C. is writing

D. writes

4. Mrs Nga_____ always_____ her umbrellas.

A. were/ losing

B. has/ lost

C. will/ lose

D. is/ losing

5.They have to______ the rice from the husk and then cook the rice.

A. separate

B. take

C. bring

D. make

6. People usually use compost to ______ their fields.

A. fertilize

B. melt

C. recycle

D. reduce

7. Would you mind ______ the door?

A. open

B. to open

C. opening

D. opened

8. _________you ever_________ to America yet?

A. Have …been

B. Were …being

C. Were … been

D. Are … been

9. An English speaking contest ______ at Quang Trung school next week.

A. is held

B. was held

C. will be held

D. has been held

10. I'm interested in the_______ contest.

A. making-fire

B. fire-making

C. fire-made

D. made-fire

Đáp án

1. C; 2. B; 3. B; 4. D; 5. A; 6.A; 7. C; 8. A; 9. C; 10. B

III/ Give the correct form of the verbs in brackets. (3,0 points)

1. She (do)....................................... her homework when her friends came.

2. The white house will (build).................................. in this area next year.

3. She is not tall enough (reach).................................. the ceiling fan.

4. John (wash)................................... the clothes in the bathroom at 8 o’clock last night.

5. I (not meet)............................................ her for two years.

6. She asked me (not touch)......................................that socket.

Đáp án

1. was doing

2. be built

3. to reach

4. washed

5. haven't met

6. not to touch

IV/ Read the following passage then answer the questions.(2,0 points)

It was the first time Jim went to HCM city with his parents. When the plane landed at Tan San Nhat airport, the day was fine. There was a bright sun, and the sky was cloudless and blue. It is said that HCM city is the city of sunshine.

They took a taxi to the Rex Hotel, a very big hotel in the city center. After checking in, they went upstairs to their room on the fifth floor. Jim was happy to see the sight of the city. Through the window of the bedroom, he could see the beautiful picture of the city. It was marvelous to see the city sparkling in colorful light at night.

Jim visited many of the places of interest such as Nha Rong Harbour, Dam Sen Park, Suoi Tien and Saigon Water Park. HCM city is famous for shopping malls. Jim bought a lot of souvenirs for his friends at Saigon Tourist Centre.

The next evening, the whole family walked along the streets, then they came into a well-known vegetarian restaurant to enjoy delicious food. It was really wonderful.

Answer the questions:

1. Who did Jim go to HCM city with?

……………………………………………………………………………………

2. Did they take a bus to the hotel from the airport?

………………………………………………………………………………………..

3. Where could he see the beautiful picture of the city?

………………………………………………………………………………………..

4. Where did Jim’s family have dinner?

………………………………………………………………………………………..

Đáp án

1. He went to HCM city with his parents. 

2. No, they didn't.

3. He could see the beautiful picture of the airport through the window.

4. They went to a well-known vegetarian restaurant.

V. Rewrite the sentences with cue words given(2,0 points)

1. “ Don’t open the door now”. She said to us.

-> She asked us ...........................................................................................................

2. “ Is the weather warm and nice ?”Thu asked Hoa.

->Thu asked Hoa if ......................................................................................

3. They have built this house for six months.

-> This house ...........................................................................................................

4. “I haven’t meet Tim since 1990.” Peter said.

-> Peter said…………..............................................................................................

Đáp án

1. She asked me to open the door. 

2. Thu asked me if the weather was warm and nice.

3. This is has been built for six months.

4. Peter said that he hadn't met Tim since 1990.

Trên đây là Đề thi giữa kì 1 lớp 8 môn tiếng Anh kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 495
Đề thi giữa kì 1 lớp 8 môn Tiếng Anh Xem thêm