Đề ôn thi học sinh giỏi lớp 6 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 2020 số 3

1 233
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
1
Đ LUYN THI HSG LP 6 NĂM 2019 - 2020
MÔN TIẾNG ANH ĐÁP ÁN
I. Phonetics:
Choose the word which is pronounced differently from the others.
1). A). use B). music C). public D). value
2). A). breath B). bread C). dead D). great
3). A). bubble B). truck C). pollute D). public
4). A). learn B). fear C). clear D). hear
5). A). cook B). look C). book D). proof
6). A). children B). chorus C). check D). chicken
7). A). caps B). jeans C). shirts D). pants
8). A). invite B). tropical C). primary D). divide
9). A). student B). menu C). fur D). tutor
10). A). hot B). here C). hour D). hope
II. Reading and choose the best answer.
Strange things happen to time when you travel, because the earth is divided into
twenty- four time zones, one hour apart. You can have days with more or fewer than twenty-
four hours, and weeks with more or fewer than seven days.
If you make a five- day trip across the Atlantic Ocean, your ship enters a different time zone
every day. As you enter each zone, the time changes one hour. Traveling West, you set your
clock back; traveling East, you set it ahead. Each day of your trip has either twenty - five or
twenty - three hours.
If you travel by ship across the Pacific Ocean, you cross the international date line. By
agreement, this is the point where a new day begins. When you cross the line, you change
your calendar one full day, backward or forward. traveling East, today becomes yesterday;
traveling east, it is tomorrow.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
2
11). The difference in time between zones is ..............................
A). seven days B). more than seven days
C). one hour D). twenty - four hours
12). From this selection it seems true that the Atlantic Ocean .......................
A). is in one time zone B). is divided into twenty - four zones
C). can't be crossed in five days D). is divided into five time zones
13). If you cross the ocean going East, you set clock ..........................................
A). ahead by twenty - three hours B). ahead one hour in each new time zone
C). back one full day for each time zone D). ahead one hour for the whole trip
14). The international date line is the name for .........................
A). the beginning of any new time zone B). any time zone in the Pacific Ocean.
C). the point where a new day begins D). any point where time changes by one hour
15). The best title for this selection is ..........................
A). How Time Zones Were Set Up B). Crossing the International Date Line
C). how Time Changes Around the World D). A trip Across the Atlantic
III. Reading and choose the best answer from A,B,C or D.
Compost is a wonderful natural resource that helps plants grow well. Today I am
going to tell you (16)……........ to start a compost heap. First we must use only household
and garden matter (17)…………...... tea leaves and egg shells, but we must (18)………........
them first. Don't use any meat or grain products because this attracts rats. Find a place
(19)…………....... your garden that gets a few hours of sunlight each day. The
(20)………....... also needs moisture but it will get this from condensation. Cover the heap
with a sheet of strong- plastic if the weather is wet. Keep adding to pile and after six months,
your compost can be used for your fields , gardens.
16). A). why B). how C). where D). what
17). A). include B). to include C). included D). including
18). A). wash B). to wash C). washing D). washed
19). A). on B). for C). at D). in
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
3
20). A). glass B). cans C). compost D). bottles
IV. Choose the best answer from A,B,C or D.
21). Minh is interested .................. the history of Viet nam.
A). on B). in C). about D). at
22). A new school ................... in our neighborhood right now.
A). is built B). is being built C). is building D). is being build
23). My car .................... yesterday by him.
A). was repaired B). has been repaired C). is repaired D). can be repaired
24). My nephew .................... to stay with me next weekend.
A). come B). is coming C). will come D). comes
25). ....................... does he have to work so hard? - To earn more money.
A). Why B). Who C). What D). When
26). Thank for inviting me to the ........................ festival.
A). rice- cooked B). cooking- rice C). rice- cooking D). cooked- rice
27). Children should ............................... to bed early.
A). gone B). go C). goes D). went
28). Don't worry about us. We can ...................
A). look ourselves B). look for ourselves
C). look after our self D). look after ourselves
29). She walked ............... the kitchen and put her packages ................... the table.
A). in/ into B). on/ into C). into/ in D). into/ on
30). I saw Peter at the party last night. He .................... a red dress
A). wore B). was wearing C). had worn D). wears
31). your hair is long. It needs .......................
A). cut B). cutting C). to cut D). had cut
32). We have learnt English ............................ three years.
A). at B). for C). in D). since
33). You ................... forget what I told you. It is very important.

Đáp ứng nhu cầu luyện thi học sinh giỏi của các em học sinh lớp 6, VnDoc.com đã đăng tải rất nhiều tài liệu bồi dưỡng học sinh giỏi các môn học khác nhau như: ôn thi học sinh giỏi lớp 6 môn Tiếng Việt, ôn thi học sinh giỏi lớp 6 môn Toán, ôn thi học sinh giỏi lớp 6 môn tiếng Anh, ... Nội dung các đề luyện thi HSG có trên VnDoc được biên tập bám sát nội dung SGK của bộ GD&ĐT chắc chắn sẽ giúp các em học sinh ôn tập hiệu quả.

Đề thi học sinh giỏi cấp huyện lớp 6 môn tiếng Anh

Nằm trong bộ đề ôn thi học sinh giỏi lớp 6 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải, đề luyện thi học sinh giỏi môn tiếng Anh 6 cấp huyện có đáp án được biên tập dưới nhiều hình thức trắc nghiệm tiếng Anh khác nhau giúp các em học sinh ôn tập kiến thức hiệu quả. 

Trên đây là Đề thi thử học sinh giỏi môn Anh văn 6 kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 6 khác nhau như Để học tốt Tiếng Anh 6, Trắc nghiệm trực tuyến Tiếng Anh 6, Đề thi học kì 1 lớp 6, Đề thi học kì 2 lớp 6,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 233
Thi học sinh giỏi lớp 6 Xem thêm