Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2020 - 2021 số 2

Mời bạn đọc tham gia nhóm Facebook: Tài liệu học tập lớp 10 để tham khảo thêm nhiều tài liệu hữu ích, chuẩn bị tốt cho năm học 2020 - 2021 lớp 10 các môn khác nhau hiệu quả.

Đề thi tuyển sinh lớp 10 môn Anh Hà Nội

Đề thi vào 10 môn tiếng Anh Hà Nội có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi đầu vào lớp 10 môn tiếng Anh do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề thi tiếng Anh tuyển sinh lớp 10 có đáp án được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh lớp 9 mới của bộ Giáo dục và Đào tạo giúp các em học sinh lớp 9 ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh trọng tâm hiệu quả.

A. MULTIPLE CHOICE (8.0 points)

I. Mark the latter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. angle B. capable C. ancient D. danger
Question 2: A. goose B. horse C. oases D. crisis

II. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. admirable B. television C. advantageous D. vegetable
Question 4: A. eschar B. escape C. eschew D. escheat

III. Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correct in each of the following questions.

Question 5: My computer (A) doesn’t (B) work. I think that (C) it is broke (D).

Question 6. Everybody I know (A) like to eat (B) chocolates (C) and ice-cream (D).

Question 7. The teacher (A) is telling (B) the pupils what to use (C) the new equipment (D).

IV. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following question.

Question 8: I telephoned the station to make________of the time of the train.

A. sure

B. true

C. real

D. right

Question 9: Several people were hurt in the accident but only one________to hospital.

A. was taken

B. was taking

C. has taken

D. has been taking

Question 10: Mr. John will be leaving________Son La on Sunday.

A. in

B. at

C. from

D. for

Question 11: The policeman explained to us________to get to the airport.

A. how

B. how can we

C. how can

D. how we can

Question 12: He________his grandparents every Sunday.

A. has visited

B. visits

C. is visiting

D. was visiting

Question 13: The college got some money by selling one of its________old pictures.

A. useful

B. usual

C. valuable

D. helpful

Question 14: He________in the cafe when she came.

A. sat

B. has sat

C. has been sitting

D. was sitting

Question 15: ________you let me take a photograph of you?

A. Will

B. Shall

C. May

D. Must

Question 16: All of us were________that he came first. He hasn’t been working hard so far.

A. surprising

B. to surprise

C. surprised

D. to be surprised

V. Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct response to each of the following exchanges

Question 17: Today, there is going to be a good film on at the cinema, Mary suggests that her friend –Jane and she should watch it.

-Mary. “ why don’t we go to the cinema now”?

- Jane: “_____________”

A. will you join us?

B. yes, lets!

C. I’d like it

D. what play is it?

Question 18: Hary was busy repainting his room. Lucy helped him a lot. Then, he thanked for her help.

Hary: “Thanks for your help.Judy.”

Judy: “_______________.”

A. With all my heart

B. Never remind me

C. it’s my pleasure

D. wish you

VI. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 19: Old buildings should be razed to make space for new and modern ones.

A. renovated

B.demolished

C. remodeled

D. built

Câu 20: This special offer is exclusive to readers of this magazine.

A. presentable

B.rewarding

C. attractive

D. limited

VII. Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 21: An employer must be very careful in dealing with subordinates and documenting their files in order to avoid complaints.

A. bosses

B.coordinators

C. outside help

D. employees

Câu 22: My friend and his soccer coach are incompatible. They are always arguing.

A. too different to work together

B.almost exactly the same type

C. really disliking each other

D.getting on very well

VIII. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Have you ever stopped (23)……… why people give each (24)……….. eggs at Easter ? - The Christian festival of Easter celebrates the return of Christ from the dead, but the festival is actually name (25)……….. the goddess of the sun, Eostre, whose name is taken from the East where she (26)……….. In very ancient times, Easter was a celebration that winter was (27)……… and that a new life was about to begin.

Question 23

A.

to wonder

B.

wondering

C.

wonder

D.

wander

Question 24

A.

else

B.

person

C.

others

D.

other

Question 25

A.

for

B.

about

C.

after

D.

with

Question 26

A.

goes

B.

sets

C.

rises

D.

raises

Question 27

A.

finish

B.

conclusion

C.

up

D.

over

IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.

During the teenage years, many young people can at times be difficult to talk to. They often seem to dislike being questioned. They may seem unwilling to talk about their work in school. This is a normal development at this age, though it can be very hard for parents to understand. It is part of becoming independent of teenagers trying to be adult while they are still growing up. Young people are usually more willing to talk if they believe that questions are asked out of real interest and not because people are trying to check up on them.

Parents should do their best to talk to their sons and daughters about school work and future plant but should not push them to talk if they don't want to. Parents should also watch for the danger signs: some young people in trying to be adult may experiment with sex, drugs, alcohol, or smoking. Parents need to watch for any signs of unusual behaviour which may be connected with these and get help if necessary.

Question 28.This passage is taken from a

A. handbook for parents

B. school timetable

C. teenage magazine.

D. book for children

Question 29. Why do adults sometimes find teenagers difficult to talk to.

A. because most teenagers dislike being questioned.

B. because teenagers don't want to talk to other people.

C. because teenagers think adults are not honest

D. because most teenagers hate adults.

Question 30. When can you expect young people to be more talkative than usual.

A. When people talk to them because they are really interested and not just checking on them.

B. When adults give them a lot money to spend.

C. When adults talk to them about something other than their work in school.

D. When adults talk to them about sex, alcohol and drugs.

Question 31. Some teenagers experiment with drinking bad smoking because

A. cigarettes and alcohol are available everywhere.

B. cigarettes and alcohol are cheap

C. women like smoking and drinking men

D. they regard them as a mark of adulthood

Question 32. The word BEHAVIOUR in the passage most nearly means

A. feeling

B. manners

C. activities

D. reaction.

B. WRITING (2.0 points)

I. Rewrite the following sentences using the provided word and keep meaning as that of the root one.

Question 33: David has read a lot of books, however, he cannot find a good solution.

=>…………………………………………………………………………………………

Question 34: People all over the country have helped the poor people in the flood region.

=> …………………………………………………………………………………………

Question 35: Bill and Peter are not old enough to ride motor-cycles.

=>…………………………………………………………………………………………

Question 36: Jack is stopped by the police because he passes the speed limit.

=> …………………………………………………………………………………………

II. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence, using the word in brackets.

Question 37: I don’t think he is strong. He can’t lift the box.(Enough)

=>…………………………………………………………………………………………

Question 38: I am very buzy. I can’t go with you (if )

=> …………………………………………………………………………………………

Question 39: His house is big. It is not very far from here.(Which)

=>…………………………………………………………………………………………

Question 40: The man is a famous actor. You met him at the party last night. (whom)

……………………………………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. A

2C

3. C

4. A

5. D

6. B

7. C

8. A

9. A

10. D

11. A

12.B

13.C

14. D

15. A

16.C

17.B

18. C

19. B

20. D

21. A

22.D

23.A

24.D

25.C

26. D

27. D

28. A

29. A

30. A

31D

32. B

Question 33: => Although David has read a lot of books, he cannot find a good solution

Question 34: => The poor people in the flood region have been helped by people all over the country.

Question 35=> Bill and Peter are not old enough to ride motor-cycles.

Question 36: => If Jack didn’t pass the speed limit, he wouldn’t be stopped by the police.

Question 37: => He is not strong enough to lift this box

Question 38: => If I were free, I would go with you

Question 39: =>His house which is not far from here is big

Question 40: The man, whom you met at the party last night, is a famous actor.

Đáp án có trong file tải: Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn thi vào lớp 10 năm 2019 các môn học khác như: ôn thi vào lớp 10 môn Toán, ôn thi vào lớp 10 môn Văn, ... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
5 7.361
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm