Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 có đáp án (Đề luyện 2)

1 1.895

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Mời các bạn vào thử sức với Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 có đáp án (Đề luyện 2) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải nhằm đem đến cho các bạn nội dung ôn tập hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao nhất trong kì thi sắp tới. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả.

  1. Phonetics - Grammar - Vocabulary:

Question I: Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (5p):

1. A. photo

B. below

C. wonder

D. lotus

2. A. forest

B. resort

C. reason

D. visit

3. A. health

B. speak

C. each

D. seat

4. A. thirsty

B. guitar

C. dirty

D. listen

5. A. sundeck

B. garden

C. weekend

D. event

Question II. Choose the words that has different stress pattern from the others (5p):

1. A. accomplish

B. examine

C. imagine

D. chemistry

2. A. desire

B. mountain

C. plateau

D. constant

3. A. industry

B. interest

C. suburb

D. equality

4. A. medicine

B. decide

C. distance

D. patient

5.A arrangement

B. relationship

C. scientist

D. improve

Question III. Choose the word or phrase that best completes each sentence (10p):

1............ he comes in half an hour, we shall go alone

A. Because

B. If

C. Unless

D. When

2. I don’t believe a word she says,I think she................

A. lied

B. I laying

C. is telling lie

D. is lying

3..................., a bat sends out a series of signals, which bounce off any object in its path.

A. When in flying

B. While it is flying

C.When they are flying

D. Once flying

4. Mr John does not know................. the lawn mover after they had finished using it.

A. where did they put

B. where they did put

C. where they put

D. where to put

5. The.............. noise startled the woman.

A. frightened

B. frighten

C. frightening

D. fright

6. Jack’s shoes are very dirty.They need..............

A. cleaning

B. cleaner

C. to clean

D. clean

7. His pronunciation causes me a lot of...................

A. difficulties

B. difficult

C. difficulty

D. difficultly

8. We lived in that................ on the corner.

A. old house brick small.

C. small old brick house

B. brick small old house.

D. house brick small old

9.............. around us gives us vital information about our environment

A. The sounds are heard.

C. Hearing the sounds.

B. That the hearing of sound.

D. What ever the sounds are heard.

10. He took his seat quietly,.............

A. in order that not to disturb their conversation.

C. in order not disturb their conversation.

B. so as to disturb their conversation

D. so as not to disturb their conversation.

QuestionIV: Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting(10p).

1. I suggested (A) that you taking (B) his advice (C) to treat your cough.(D)

2. Even though (A) studying hard, (B) he failed (C) his exam last year.(D)

3. The pollution (A) of the sea can be the result (B) of careless (C) or dumping (D) of waste.

4. If (A) today is (B) Sunday, we would have (C) a lot of fun at (D) the camping.

5. She apologized (A) for (B) being (C) many (D) rude to me.

6. The children were playing (A) last night outdoor (B) when (C) it began to rain hard.(D)

7. The bridge was hitting (A) by a large ship during (B) a sudden (C) storm last week.(D)

8. Even though (A) she looks (B) very young, she is twice older than (C) my twenty - year - old (D) sister.

9. One of (A) the most urgent problem, (B) facing us now is (C) the need to control (D) population growth.

10. Tom has not (A) completed the (B) assignment yet, and (C) Maria hasn’t, neither.(D)

Question V. Provide the correct form of the words given (10p):

The environment - our responsibility

These days it is (0). impossible..... to open a newspaper without reading about the damage we are doing to the environment. The earth is being (1)............. and the future looks bad. What can each of us do?

We can not clean up our (2).............. rivers and seas overnight. Nor can we stop the

(3).............. of plants and animals. But we can stop adding to the problem while (4)............... search for answers, and laws are passed in nature’s (5).....................

It may not be easy to change your lifestyle (6).................., but some steps are easy to take: cut down the amount of (7).................you do, or use as little plastics as possible.

It is also easy to save energy, which also reduces (8)................ bills. We must all make a personal (9)................ to work for the future of our planet if we want to (10)............... a better world for our grand - children.

0. possible

1. threat

2. pollution

3. appear

4. science

5. defend

6. complete

7. drive

8. house

9. decide

10. sure

B. Reading:

Question VI: Choose the word or phrase which best completes each blank in the following passage(10p):

My home is in the air - I do an enormous amount of travelling. It is a fast life and (1)........ of work, but I like it and that is the only way (2)............. me.

Everything is tiring - music, travelling- but what can I do? I am not (3).......... to complaining. It is hard to imagine now (4)........... I will ever be very long in one place. My home town is on the Caspian Sea. There is sea, wind, sun, and (5).......... many tourists and hotels. I have my own flat with four or five rooms, but I am seldom there. If I am there for a day or two I prefer to (6).......... with my mother and grandmother. They live in a small house, (7)......... it is very comfortable and my mother cooks for me. I like good, simple food.

I have no wife, no brothers or sisters and my father (8).......... when I was seven. He was an engineer and I don’t (9)......... him very well. He liked music very much and wanted me to (10).......... a musician.

1. A. most

B. full

C. complete

D. more

2. A. for

B. to

C. in

D. by

3. A. wanted

B. taken

C. used

D. known

4. A. and

B. so

C. while

D. that

5. A. far

B. too

C. much

D. more

6. A. stay

B. go

C. do

D. spend

7. A. but

B. since

C. even

D. which

8. A. killed

B. gone

C. passed

D. died

9. A. know

B. remember

C. remind

D. see

10. A. become

B. turn

C. develop

D. grow

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh 

A. Phonetics - Grammar – vocabulary:

Question I: 5 đ

1. C     2. A        3. A      4. D           5. B

QuestionII: 5 đ

1. A; 2.A; 3.D; 4.B; 5.C;

Question III: 10 đ

1. C 2. D 3. B 4. D 5. C 6. A 7. A 8. C 9.C 10.D

Question IV: 10 đ

1. B 2.A 3. C 4. B 5. D 6. B 7. A 8. C 9. B 10. D

Question V: 10

1. threatened 2. polluted 3. disappearance 4. scientists 5. defence

6. completely 7. driving 8. household 9. decision 10. ensure

B. Read

Question VI: 10 đ

1.B; 2.A; 3.C; 4.D; 5.B; 6. ; 7.A; 8.D; 9.B; 10.A.

Question VII: 10 đ

1.B; 2.D; 3.C; 4.B; 5.A;

Question VIII: 10 đ

1. scare

2. devote

3. plentiful

4. enjoyment

5. providing

6. fought

7. scientific

8.solution

9. together

10. produce.

C. Writing:

Question IX: 10 đ

1. John advised Mary not to lend that man any more money.

2. Despite (his)taking/ having taken a taxi, Bill still arrived late for the concert.

3. Alan has not visited his parents for ages.

4. It’s difficult for handicapped people to shop/ go shopping.

5. Herry suggested that Anna went/ should go... to the doctor.

6. Nick asked Jane if she could lend him five pounds.

7. You need not book tickets for the show in advance.

8. Don’t you wish you had learnt to swim?

9. Had we had a map, we wouldn’t have got lost.

10. They succeeded in finishing the project in time for the presentation./.

Question X: 10 đ

Dear Mother and Father,

a. You’ll be pleased to hear that I was met at LonDon Airport by Mr and Mrs Robinson and their son Michael.

b. Before I arrived it had been raining for a week but on Sunday the sun shone for the first time.

c. Last Tuesday they took me to Buckingham Palace where I saw the Changing of the Guard and listened to the band.

d. Then we went to Hyde Park to have lunch in a restaurant.

e. After we had eaten we went for a walk to see the Serpentine Lake.

f. While we were walking I bought a postcard which I enclose with this letter.

g. London has many interesting places to see and I am enjoying being here very much.

h. Mr and Mrs Robinson and Michael ask me to give you their kind regards.

Love.

Carl

Question XI: 10đ

A. Content (5đ):

- Good opening, ending 1đ

- Cover all relevant details 2đ

- Well - organised, easy to read...... 2đ

B. Language:(5 đ)

- Exact Vocabulary. 1 đ

- Correct spelling. 1 đ

- Correct tenses. 1 đ

- Correct prepositions, articles........ 1 đ

- Good connectors ..... 1 đ./.

__________THE END_________

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
1 1.895
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm