Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 26)

5 3.578
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC
ĐỀ LUYỆN SỐ 26
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201…
201…
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I. GRAMMAR AND STRUCTURE
Choose the word or phrase (A, B, C, or D) which best completes each sentence. Circle the letter you
choose
1. He couldn’t go far because he was afraid of...........
A. to fly B. flying C. be flying D. being flying
2. I’m worried ..........taking my oral exam
A. about B. that C. of D. to
3. I like the game.......is easy to play
A. it B. who C. what D. which
4. I’ve got ...........sugar than you
A. little B. more little C. less D. littler
5. These students work...........than mine
A. hard B. harder C. hardly D. more hardly
6. I like playing tennis but I wouldn’t like...........with her
A. play B. playing C. to play D. played
7. While I ...............yesterday afternoon, someone stole my clothes
A. am swimming B. swam C. was swimming D. swimming
8. John was tired...........sitting up all night
A. for B. with C. of D. by
9. I wish I...............a millionaire.
A. be B. am C. has been D. were
10. If it didn’t rain today, we ..............on a picnic
A. will go B. go C. went D. would go
11. I’ll stop..............if you turn on the radio
A. talk B. talking C. to talk D. being talked
12. That is the restaurant...............we had lunch yesterday
A. which B. it C. where D. there
13. I spoke to a man...............son was a pilot
A. who B. which C. he D. whose
14. Who is the.............in this class?
A. old B. older C. elder D. oldest
15. Hoa’s uncle............in Washington for 3 years
A. works B. is working C. has worked D. worked
16. Maria hasn’t called her parents............
A. just B. ago C. already D. yet
17. Computers..............to do a lot of jobs these days
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. use B. are using C. are used D. using
18. If it is fine tomorrow, we..........for a swim
A. will go B. went C. are going D. to go
19. Mary can cook .............than Lan does
A. as good B. better C. as well D. more good
20. Unless Joan ........... a good job before September, she will stay on at school.
A. will find B. finding C. found D. finds
II. VOCABULARY AND _EXPRESSION
21. Rose married a..............businessman
A. success B. successful C. succeed D. successfully
22. A person who studies science is a...............
A. sciencer B. scientist C. science D. scientor
23. He became famous at the............of 21
A. old B. older C. elder D. age
24. James Watt, whose.........of the steam engine is famous throughout the world, is a Scottish scientist
A. invent B. inventor C. invention D. inventing
25. Vietnam is a ............country
A. develop B. developing C. developed D. development
26. Britain is a wheat..........country.
A. produce B. production C. producing D. produced
27. She comes from China. She is............
A. China B. Chiner C. Chinese D. Chine
28. Do it....................or you’ll sorry afterwards.
A. care B. careful C. carefully D. careless
29. You can’t drive..........you have got a license
A. if B. when C. not D. unless
30. The children were too...........to sleep
A. excite B. excited C. exciting D. excitement
III. READING COMPREHENSION
A. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is best
suited to the gaps.
I was driving along the High Street towards the car park ....(31)...I usually park my car. I was reaching the
traffic lights which ...(32)...on the corner of Oxford Street. The ...(33)...were green. The lights changed to
red and I braked. The Mini...(34).....was traveling behind me failed to stop and crashed into the back of
my...(35)..., which got damage to the back lights.
The girl who ...(36)...the Mini got out and was very rude. My friend, who was in the front ...(37)...seat of
my car was very upset. The girl ...(38)...sister had been in the car with her blamed us and ...(39)...us
several rude names. I know it was exactly 3.15 when it happened ...(40)...the clock in my car stopped.
31. A. which B. there C. where D. place
32. A. are B. is C. been D. being
33. A. car B. car park C. traffic D. lights
VnDoc - Tải tài liệu, n bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
34. A. what B. which C. it D. where
35. A. lights B. car C. car park D. clock
36. A. was driving B. is driving C. drove D. driving
37. A. people B. audience C. passenger D. customer
38. A. who B. her C. which D. whose
39. A. called B. calling C. call D. was calling
40. A. and B. because C. but D. so
B. Read the following passage carefully then choose the answer (A, B, C, or D) which you think is
correct.
I had a terrible time last Saturday. It ...(41)...rather cold, but quite sunny, ...(42)...after lunch I walked into
town. I wanted ...(43)...a pullover. I was looking in the window of a clothes shop when ...(44...) stole my
wallet. While I ...(45)...home, it started to rain and I arrived home cold and miserable. I decided to have a
hot bath. I was getting ready to have my bath ...(46)...the doorbell rang. It was a salesman and
it ...(47)...me several minutes to make ...(48)...go away. Unfortunately, all the time he was talking to me
the water...(49).... You can imagine the state of the...(50)...!
41. A. is B. was C. were D. been
42. A. so B. and C. because D. unless
43. A. bought B. buying C. buy D. to buy
44. A. anyone B. someone C. one D. everyone
45. A. walked B. walking C. being walk D. was walking
46. A. when B. so C. and D. if
47. A. got B. made C. took D. had
48. A. he B. his C. him D. himself
49. A. has run B. ran C. running D. was running
50. A. kitchen B. bathroom C. bedroom D. living room
KEYS
I/1.B 2.A 3.D 4.C 5.B 6.C 7.C 8.C 9.D 10.D 11.B 12.C
13.D 14.D 15.C 16.D 17.C 18.A 19.B 20.D
II/ 21.B 22.B 23.D 24.C 25.B 26.C 27.C 28.C 29.D 30.A
III/31.C 32.A 33.D 34.B 35.B 36.A 37.C 38.D 39.A 40.B
III/41.B 42.A 43.D 44.B 45.D 46.A 47.C 48.C 49.D 50.A
___________THE END____________

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 26) được sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung các câu hỏi thường gặp trong các đề thi tuyển sinh vào lớp 10 rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị trước kì thi.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
5 3.578
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm