Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 30)

6 3.035
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT TI
̉
NH/ TP
ĐỀ LUYÊ
̣
N SÔ
́
30
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giaođề.
I. Choose the best answer:
1. That question was _____ for a child to answer.
A. such difficult B. so difficult C. much difficult D. too difficult
2. I _____ any difficult so far.
A. don't have B. aren't having C. haven't had D. didn't have
3. More than half of the world's periodicals are printed _____ English.
A. in B. by C. of D. with
4. How _____ sugar _____ there in the jar?
A. much/ are B. much/ is C. many/ are D. many/ have
5. Your brother isn't _____ to join the police force.
A. enough tall B. too tall C. so tall D. tall enough
6. We are _____ of applying for job after having so many refusals.
A. frightening B. bored C. frightened D. boring
7. I don't think this company can afford _____ any new staff this year.
A. to employ B. to employing C. be employing D. to have employed
8. I don't know why she avoids telling us the _____ about what happened.
A. true B. truth C. truly D. trust
9. This is the best film I've _____ seen.
A. already B. ever C. never D. just
10. He passed the examination _____ he hadn't been studying seriously.
A. because B. however C. unless D. although
11. Each of the students _____ made to answer several questions.
A. was B. are C. were D. have
12. We learn foreign languages _____ know more about other peoples and countries.
A. so that B. in order to C. just as D. for we
13. Vung Tau has a long beach, which is very good _____ swimming.
A. in B. for C. at D. with
14. I planned to have a swim this morning but the weather is so _____.
A. disappointed B. bored C. uninterested D. disappointing
15. She doesn't look _____ as she really is.
A. older B. much old C. so older D. as old
16. You should tell your son _____ football in the street. It's very dangerous.
A. not playing B. don't play C. mustn't play D. not to play
17. It's an hour since he _____, so he must be at the office now.
A. left B. had left C. was leaving D. leaves
18. _____ is the force of the earth to attract everything to it's center.
A. Pollution B. Earthquake C. Atmosphere D. Gravity
19. Mr. Ba _____ from his work two years ago. Now he lives on his pension.
A. stopped B. retired C. gave up D. finished
20. What _____ the weather like during your holidays there?
A. does B. did C. was D. are
21. Who'll look _____ the dogs while we are away holiday?
A. for B. after C. forward to D. out
22. He usually spends hours on the river without _____ anything.
A. to catch B. catch C. caught D. catching
23. This exercise is _____ than the one we did yesterday.
A. easy B. more easy C. easily D. easier
24. You'll surely have an accident if you don't stop driving so_____.
A. danger B. dangerously C. dangerous D. to endanger
25. People in Spain speak _____.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. Spain B. Spainese C. Spainish D. Spanish
26. My brother Tam, _____ graduated from the University of Foreign Languages, now works for an
import-export company.
A. who B. whose C. whom D. which
27. _____ is one of my favorite activities.
A. cook B. cooker C. cooking D. cooks
28. One of the _____ diseases that mankind has ever had is AIDS.
A. bad B. baddest C. badder D. worst
29. You won't get good marks if you write your answers _____.
A. care B. carefully C. carelessly D. careless
30. Doctors have tried to stop people from ... but they haven't been very_____.
A.smoke/success B.smoker/succeed C.smoking/success D. smoking/ successful
31. Marie Curie was a great _____, who won the Nobel Prize two times.
A. science B. scientist C. scientific D. scientists
32. The advertisement says people must write their_______ in English.
A. applications B. application C. apply D. applicant
33. Students normally visit their old teacher's houses _____ Teachers' Day.
A. in B. on C. at D. into
34. _____ you pay more attention to your work, you'll probably get poor marks in the final exam.
A. If B. Unless C. Because D. However
35. She has a lot of _____ in teaching young children.
A. opportunity B. experience C. intelligence D. identification
36. It is a very famous play, so you should _____ your seat well in advance.
A. telephone B. manage C. purchase D. book
37. My parents usually let me _____ what I think I should.
A. do B. doing C. to do D. can do
38. She really can't get used _____ told what to do.
A. to be B. to being C. for being D. to have been
39. St. James's Park has a beautiful lake on _____ live a great variety of wild ducks.
A. it B. that C. which D. where
40. If any body _____ question, please ask me after class.
A. has B. have C. have the D. has a
II-Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
John Lennon, (41)______ member of the Beatles, (42)______ murdered just before 11 p.m. (43)______
the 8th December 1980, outside his home in New York City. He had just got out of a car, and was
walking to the entrance (44)______ a voice called "Mr Lennon". Lennon turned and (45)______ five
times. The killer threw his gun down, and stood there smiling.
Lennon was (46)______ to hospital in a police patrol car, but it was (47)______ late. The killer was 25-
year-old Mark Chapman from Hawaii. Earlier the same evening he had asked Lennon for his autograph.
(48)______fact, he had been hanging around outside the apartment building for several days. Chapman
was a (49)______ of the Beatles and Lennon, and had tried to imitated him in many ways. It is
(50)______ that he even believed he was John Lennon.
41. A. a B. one C. the D. an
42. A. was B. were C. are D. is
43. A. on B. in C. at D. into
44. A. while B. after C. before D. when
45. A. shoot B. were shot C. is shot D. was shot
46. A. ran B. run C. rushed D. rush
47. A. much B. more C. and D. too
48. A. In B. At C. for D. About
49. A. man B. woman C. fan D. boy
50. A. said B. talked C. spoke D. told
___________THE END____________
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
KEYS
I- 1. D 2. C 3. A 4. B 5. D 6. C 7. A 8. B 9. B 10. A 11. A 12. B 13. B 14. D 15. D 16. D 17. A 18. D 19.
B 20. C 21. B 22. D 23. D 24. B 25. D 26. A 27. C 28. D 29. C 30. D 31. B 32. A 33. B 34. B 35. B 36. D
37. A 38. B 39. C 40. D
II- 41. B 42. A 43. A 44. D 45. D 46. C 47. D 48. A 49. C 50. A
___________THE END____________
Mời các bạn tiếp tục vào tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/luyen-thi-vao-lop-10

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 30) được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn ôn tập và chuẩn bị các kĩ năng cần thiết yên tâm bước vào kì thi quan trọng sắp tới.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
6 3.035
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm