Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 31)

4 2.234
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT TỈNH/ TP
ĐỀ LUYỆN SỐ 31
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I. Choose the best answer:
1. Many wild animals are now in danger of _____.
A. death B. disease C. survival D. extinction
2. If doctors could discover the ____for cancer, they could save millions of people's lives.
A. success B. reason C. remedy D. effect
3. One of the worst _____ that mankind has ever had is cancer.
A. situation B. diseases C. conditions D. accidents
4. We would _____ lung cancer if people give up smoking.
A. finish B. get rid of C. kill D. cancel
5. Mark went to the party _____ he wasn't invited.
A. because B. in spite of C. however D. although
6. This shirt is _____ small for me to wear.
A. so B. very C. too D. most
7. Thousands of people _____ being employed in the textile industry.
A. have B. are C. has D. is
8. If she _____ so conceited, we'd like her more.
A. weren't B. isn't C. hasn't been D. wouldn't be
9. I received a lot of presents _____ my eighteenth birthday.
A in B. on C. at D. during
10. Nam feels _____ because he did very badly on his last test.
A. happy B. happily C. unhappy D. unhappily
11. I like listening to the music programme _____ the radio.
A. above B. in C. through D. on
12. She's scared of living _____ her own in a big city.
A. by B. on C. for D. in
13. There are more than 6000 living languages, _____ which English is the most widely used.
A. of B. for C. about D. on
14. English is regarded as an effective _____ of international communication.
A. method B. solution C. result D. medium
15. It is said that _____ is better than cure.
A. health B. remedy C. prevention D. surgery
16. You can use my telephone _____ you pay for the calls you make.
A. as long as B. although C. however D. whereas
17. I liked the book very much _____ I didn't have enough money to buy it.
A. because B. while C. but D. unless
18. Life in the city is much more _____ than that in the country.
A. expense B. expenses C. expensive D. expand
19. We were planning to have a picnic but _____, it was raining heavily.
A. fortune B. fortunately C. fortunate D. unfortunately
20. The _____ is the place where a particular species of animals is normally found.
A. habitat B. surrounding C. region D. area
21. The _____ of this city has increased rapidly in the recent years.
A. number B. population C. crowd D. total
22. The girl _____ photo was in the paper today lives in our street.
A. who B. whom C. which D. whose
23. Have you got a _____ carpet than this?
A. cheaper B. cheap C. cheapest D. the cheapest
24. When I _____ my new house, I _____ for a telephone.
A. was buying/ asked B. were buying/ were asking
C. bought/ asked D. bought/ was asking
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
25. She _____ to go on a diet.
A. advised B. advises C. advising D. was advised
26. Alice started playing tennis _____.
A. for 2 years B. since 2 years C. 2 years ago D. in 2 years
27. What would happen to our lives if the forest did not _____.
A. destroy B. exist C. take place D. occur
28. Many species of rare animals have already become _____.
A. disappeared B. dangerous C. extinct D. decayed
29. She will be disappointed _____ she gets the jobs.
A. but B. unless C. because D. if
30. We don't like that film. It is very_____.
A. bore B. bored C. boring D. boredom
31. He is starting _____ French.
A. to learn B. learning C. learns D. learnt
32. Jack doesn't mind _____ at night.
A work B. works C. working D. to work
33. There are fifty _____ for this job.
A. applicants B. apply C. applications D. applying
34. My sister is _____ at cooking than I am.
A. good B. well C. better D. badly
35. My mother is _____ doing her housework now.
A. busy B. busy with C. busy in D. busy to
36. Roma used to be a _____ businessman.
A. successive B. success C. successful D. success
37. Her uncle is a _____ on that ship.
A. sail B. sailor C. sale D. sailer
38. The dog, _____ had been very quiet, suddenly started barking.
A. who B. whose C. which D. it
39. You must give _____ smoking if you don't want to get lung cancer.
A. in B. on C. by D. up
40. We've made great _____ in economy in the past few years.
A. result B. effect C. business D. progress
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
William Shakespeare was the (41)______ writer in the English language. He was born in 1564 in
Stratford- upon- Avon. (42)______ the age of eighteen he married Anne Hathaway, (43)______ was
eight years (44)______ than himself. A few years later he moved to London, (45)______ he worked as an
actor and a playwright. Shakespeare (46)______ thirty seven plays and 154 sonnets (a kind of poem). His
most famous plays are the four great tragedies - Othelo, Macbeth, Hamlet, and King Lear. Shakespeare
died in Stratford (47)______ 23 April 1616, but his plays are still very popular today. They have been
translated into different languages, and many of them have been (48)______ into films, both in English
and other languages. Shakespeare's plays are about the great issues of life - love, hatred, jealousy, power,
ambition, (49)______ and so on. So, his plays are just relevant today as they were in the sixteenth
(50)______.
41. A. great B. greater C. greatest D. greatly
42. A. at B. in C. on D. by
43. A. whom B. who C. whose D. which
44. A. old B. elder C. eldest D. older
45. A. which B. where C. when D. place
46. A. write B. writes C. written D. wrote
47. A. in B. on C. at D. by
48. A. did B. done C. made D. make
49. A. death B. died C. die D. to died
50. A. days B. months C. years D. century
___________THE END____________
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
KEYS
I- 1. D 2. C 3. B 4. B 5. D 6. C 7. B 8. A 9. B 10.C 11.D 12.B 13. A 14. D
15. C 16. A 17. C 18. C 19. D 20. A 21. B 22. D 23. A 24. C 25. D 26. C 27. B 28. C
29. B 30. C 31. A 32. C 33. A 34. C 35. A 36. C 37. B 38. C 39. D 40. D
II- 41. C 42. A 43. B 44. D 45. B 46. D 47. B 48. C 49. A 50. D
___________THE END____________
Mời các bạn tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/luyen-thi-vao-lop-10

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 31) được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn ôn tập và chuẩn bị các kĩ năng cần thiết yên tâm bước vào kì thi quan trọng sắp tới.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
4 2.234
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm