Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 32)

3 1.636
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT TỈNH/ TP
ĐỀ LUYỆN SỐ 32
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I-Choose the best answer:
1. Mary lives in a small apartment _____ the ground floor.
A. under B. by C. in D. on
2. My sister can _____ six languages fluently.
A. speak B. tell C. say D. talk
3. I'm so _____, mum! Can I have something to drink?
A. thirty B. hungry C. thirsty D. angry
4. _____ Tom's sister’s birthday, John?
A. When's B. How does C. what's D. Where's
5. He lives _____ the sea.
A. on B. at C. in D. near
6. He doesn't have _____ experience of working in an office.
A. much B. some C. an D. the
7. Do you mind _____ the cooking?
A. doing B. to do C. for cooking D. to cooking
8. They gave _____ looking for her when it grew dark.
A. out B. up C. in D. away
9. She is one of those who _____ money.
A. enjoys to spend B. enjoy spending C. enjoy to spend D. enjoys spending
10. I spent half a year _____this boat.
A. to build B. built C. building D. with building
11. I have never had any liking for cake, _____?
A. have I B. haven't I C. did I D. didn't I
12. David's house is _____ to the river.
A. near B. next C. between D. in front
13. There is a movie _____ the football match.
A. after B. behind C. at D. on
14. _____ paper is decorated paper that is used to cover presents.
A. Wrap B. Wraps C. Wrapped D. Wrapping
15. Henry is excited _____ leaving _____ India.
A. in/ at B. about/ at C. about/ to D. about/ for
16. The museum is the _____ away of the two buildings.
A. far B. farther C. further D. farthest
17. The film at the Center Theatre is a _____ one.
A. to bore B. boredom C. boring D. bored
18. Jack loves his parents' house _____ he was born.
A. which B. who C. whose D. in which
19. I'm afraid I'm not very good _____ looking after animals.
A. for B. in C. at D. about
20. I'm worried _____ taking my oral exam.
A. about B. that C. of D. to
21. The English language _____ in all over the world.
A. speaks B. was spoken C. is spoken D. has been spoken
22. Last night when I _____ my homework, the light _____ out.
A. did/ went B. doing/went C. did/ was going D. was doing/ went
23. If I _____ a bird, I _____ in a cage.
A. was/ won't live B. am/ won't live C. were/ shan't live D. were/ wouldn't live
24. I can't go because I _____ my work yet.
A. don't finish B. am not finish C. haven't finished D. haven't finish
25. Why don't you _____ extra lessons in the evening?
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. take B. takes C. to take D. take to
26. Do you like pop music? _____.
A. I would B. Yes, a lot C. No, I like it D. Yes, we are
27. The dog with white paws _____ to Joan. She loves it very much.
A. belong B. is belonging C. belongs D. belonging
28. Almost everyday we go for a walk _____ after lunch.
A. along the sea B. along the shore C. in the beach D. in the sand
29. The Harrisons are travelling to Paris _____plane.
A. by B. on C. through D. in
30. _____do you and your brother often go to school? - We cycle.
A. How B. How far C. How long D. How by
31. Mr Kent's flat is _____ the third floor of the building.
A. at B. on C. in D. under
32. Where is Paula? - She _____.
A. is in her room studying B. studies in her room
C. in her room is studying D. was in her room studying
33. He's lazy. He never does _____ work.
A. some B. any C. no D. a
34. It was a boring weekend. I _____ anything.
A. didn't B. don't do C. didn't do D. doesn't do
35. Would you like to come _____ my car?
A. in B. by C. on D. with
36. Using only a pen with blue ink, Sue _____ a beautiful picture of a bird.
A. drews B. drawed C. drew D. drawn
37. She gives her children everything______ they want.
A. where B. who C. what D. X
38. _____? - It's about three miles from the house to the supermarket.
A. How B. How often C. How far D. How long
39. Tell me _____ there is anything special that you would like to do.
A. that B. which C. so D. if
40. I have an _____ to a party tonight.
A. invite B. invitations C. invitation D. invited
II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
Earnest Hemingway was born in Oak park, a small town (41)______ the state of Illinois. As a boy he was
often taken on frequently hunting and fishing trips (42)______ his father to Michigan, the locale of many
his stories, and (43)______ he soon got acquainted with the life of the Indians and such virtues as courage
and endurance, (44)______ were later revealed in his fiction. After school Hemingway (45)______ as a
newspaper reporter and then joined a volunteer ambulance unit (46)______ in World War I. After the war
he came home (47)______ a hero. He lived for several years in Paris after that. He joined a group of
expatriated American writers who considered (48)______ a lost generation. In Paris he published "Three
Stories and Ten Poems" (1923) and "In Our Time" (1924) (49)______ his own experiences of life are
revealed, and which brought him (50)______ immediately.
41. A. at B. in C. on D. behind
42. A. with B. for C. by D. to
43. A. where B. which C. that D. when
44. A. that B. which C. who D. it
45. A. works B. was working C. has worked D. worked
46. A. taking part B. take part C. to take part D. took part
47. A. an B. like C. as D. the
48. A .they B. them C. their D. themselves
49. A. in which B. in that C. where D. at which
50. A. famous B. fame C. famed D. famously
___________THE END____________
KEYS
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
I- 1. D 2. C 3. C 4. A 5. D 6. A 7. A 8. B 9. D 10. C 11. A 12. B 13. A
14. D 15. D 16. B 17. C 18. D 19. C 20. A 21. C 22. C 23. D 24. C 25. A 26. B
27. C 28. B 29. A 30. A 31. B 32. A 33. B 34. C 35. A 36. C 37. D 38. C 39. D 40. C
II-
41. B 42. A 43. A 44. B 45. D 46. C 47. C 48. D 49. A 50. B
___________THE END____________

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 32) được sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung các câu hỏi thường gặp trong các đề thi tuyển sinh vào lớp 10 rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị trước kì thi.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
3 1.636
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm