Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 34)

5 2.097
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT TNH/ TP
ĐỀ LUYỆN SỐ 34
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... 201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I- Choose the best answer:
1. I can't reach the phone because I _____ a bath.
A. am having B. have C. was having D. be having
2. Don't turn off the light. I _____ a report now.
A. read B. is reading C. am reading D. be reading
3. He _____ his house at seven a.m each day.
A. left B. leaves C. leave D. is leaving
4. When she _____, I was reading upstairs.
A. was coming B. is coming C. came D. comes
5. My mother is cooking now. She always _____ dinner for my family.
A. cooks B. cooked C. cooking D. is cooking
6. I _____ in England for a few weeks now.
A. has been staying B. am staying C. have been staying D. stay
7. It _____ hard all day last Sunday.
A. rained B. was raining C. has rained D. has been raining
8. If he knew the facts, he _____ us what to do.
A. told B. will tell C. would tell D. tells
9. Let's hurry up! We must finish _____ the wall before ten o'clock this morning.
A. to paint B. painting C. paint D. painted
10. If you _____ work hard, you'll fail the exam.
A. not work B. don't work C. won't work D. work
11.I must say that my great passion in my life is _____.
A. studied B. to studying C. studying D. studies
12. He'd rather _____ books _____ watch TV.
A. read/ than B. read/ to C. reading/ to D. reading/ than
13. Would you mind _____ me to take these chairs away.
A. help B. to help C. helped D. helping
14. Mr. Kent has been out of _____ for a year.
A. a work B. the work C. work D. works
15. I am sorry I can't help you now. I'm busy _____ my lesson.
A. to B. X C. with D. for
16. She is very _____ up with doing the same thing everyday.
A. bored B. tied C. hate D. fed
17. she doesn't enjoy looking _____ the children.
A. for B. in C. after D. at
18. The long walk is tiring. We are very_____of the long walk
A. bored B. fed C. tired D. hated
19. His friends are surprised _____ his success.
A. in B. with C. at D. for
20. He was born _____ 2nd May 1987.
A. in B. on C. at D. since
21. She has been teaching _____ school for ten years.
A. at B. in C. on D. with
22. My father has been working in a bank _____ we moved here.
A. for B. during C. since D. in
23. I stopped in Maid Stone _____ my sister owns a shop.
A. which B. who C. where D. that
24. Several guests _____ cars were parked outside were questioned by the police.
A. who B. which C. that D. whose
25. Picaso, _____ works inspired many artists, lived until he was a ripe old age.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. who B. that C. whose D. which
26. He _____ to stop drinking by the doctor.
A. was advised B. advised C. is advised D. be advised
27. A lot of new machines _____ by the farm.
A. was bought B. has been bought C. have been bought D. have bought
28. The price of wheat exports _____ by the government.
A. is increasing B. are increased C. will be increased D. have been increased
29. We _____ by her because she doesn't feel well.
A. can't help B. can't be helping C. can't are helped D. can't be helped
30. His success is _____.
A. surprise B. surprised C. surprising D. surprisingly
31. We should _____ this road for better use.
A. wide B. to widen C. width D. widen
32. He finally _____ in finding a new job.
A. success B. succeeded C. successful D. successive
33. There is a _____ between the North and the South.
A. different B. differ C. differently D. difference
34. The North can be characterized as _____, cooler, hillier.
A. more industry B. industrial C. more industrial D. more industrially
35. People in the North say they work much _____ and speak more directly and honestly.
A. more hard B. more hardly C. more harder D. harder
36. This park is very _____ to visitors.
A. attract B. attraction C. attractive D. attracted
37. Here, in fine weather, can be seen hundreds of _____ people who have escaped for while from the
noise and bustle of the town.
A. luck B. unlucky C. lucky D. luckily
38. In the world today, there are 5000 to 6000 living languages, of which English is by far the _____ used.
A. widely B. most widely C. most wide D. widest
39. He went to work as a driver on the Italian front where he was _____ wounded.
A. bad B. badly C. worse D. badder
40. I liked the T- shirt _____ he was wearing.
A. what B. which C. who D. whose
II. Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
No writer in American literature is (41)______ or more loved than Samuel Longhorn Clements.
(42)______ in Missouri in 1835, he grew (43)______ on the bank of the Mississippi river and later
adopted the (44)______ Mark Twain. The (45)______ environment inspired the two novels (46)______
made him famous: "Tom Sawyer and Huckleberry Finn" ":Life on the Mississippi", told of his
adventures on the river (47)______ of that period.
Mark Twain's life as a writer started during the Civil War. At that time he (48)______ as a newspaper
man in Nevada and California. (49)______ short story "The celebrated Jumping Frog of Calaveras
County" was an immediate (50)______ and his new career began.
41. A. more fame B. famous C. more famous D. fame
42. A. was born B. born C. is born D. be born
43. A. up B. of C. to D. with
44. A. pen name B. surname C. name D. real name
45. A. village B. city C. river D. town
46. A. where B. who C. whose D. which
47. A. ships B. trains C. boats D. planes
48. A. works B. worked C. is working D .was working
49. A. one's B. their C. his D. our
50. A. success B. successful C. succeed D. succeeding
___________THE END____________
KEYS
I- 1.C 2.C 3.B 4.C 5.A 6. C 7.D 8. C 9.B 10.B 11.C 12. A 13.D 14.C
15.C 16. D 17. C 18. C 19. C 20. B 21.A 22.C 23.C 24.D 25.C 26. A 27.C 28.C
29.D 30.C 31.D 32.B 33.D 34.C 35.D 36. C 37.C 38.B 39.B 40.B
II- 41.C 42. B 43.A 44.A 45.C 46.D 47.C 48.D 49.C 50.A
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
___________THE END____________
Mời các bạn tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/luyen-thi-vao-lop-10

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 34) được sưu tầm và đăng tải dưới đây với nội dung các câu hỏi thường gặp trong các đề thi tuyển sinh vào lớp 10 rất hữu ích cho các bạn chuẩn bị trước kì thi.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
5 2.097
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm