Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 4)

2 5.493

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Mời các bạn vào thử sức với Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 4) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải nhằm đem đến cho các bạn nội dung ôn tập hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao nhất trong kì thi sắp tới. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả.

SỞ GD&ĐT TỈNH/ TP

ĐỀ LUYỆN SỐ 04

KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.

I- Choose the best answer:

1. Please wait for while. The manager_______ busy now. He_______ to one of the staff.

A. is/ talks          B. has been/ talks   C. is/ is talking        D. was/ is talking

2. Where_______, Tom?

A. are you going    B. you are going     C. you going         D. do you go

3. We_______ the town at about four o'clock yesterday.

A. was leaving      B. left              C. leave            D. had left

4. She_______ some cakes.

A. just eats         B. has just ate       C. just has eaten      D. has just eaten

5. If there_______ your help, I wouldn't succeed in my work.

A. wasn't          B. wouldn't be       C. were             D. weren't

6. If I_______ you, I would help her with money.

A. am            B. was             C. were             D. had been

7. I met her while she_______ to her office.

A. drove           B. drives           C. was drove         D. was driving

8. My father_______ in that factory since last year.

A. is working       B. was working      C. worked           D. has been working

9. When he comes, I_______ you.

A. phone          B. would phone      C. will phone        D. am going to phone

10. I always read the newspaper while I_______ for the bus.

A. am waiting      B. wait            C. will wait           D. was waiting

11. She_______ her homework.

A. already did      B. already done      C. always has done    D. has already done

12. If it_______ fine tomorrow, we'll go to the beach.

A. will be          B. is               C. was              D. be

13. His boss made him give up the job.

A. He was made giving up the job by his job.         B. He was made to give up the job by his boss.

C. He was made to be given up by his boss.         D. The job was made to be given up by his job.

14. My mother is feeding the fowls.

A. The fowls are going to be fed by my mother.       B. My mother is having the fowls fed.

C. The fowls are fed by my mother.                D. The fowls are being fed by my mother.

15. They are going to open a new school in the city.

A. A new school is being opened in the city.

B. A new school is going to open in the city.

C. A new school is going to be opened in the city.

D. They are going to have a new school opened.

16. He'd rather_______ up late tonight.

A. stay not        B. doesn't stay       C. stayed           D. not stay

17. The_______ I get to know you, the_______ I understand.

A. most/ least      B. more/ least        C. more/ less        D. much/ less

18. The man went back to the town_______ he was born.

A. which          B. where            C. that              D. who

19. This is the color TV_______ I bought yesterday.

A. which          B. who             C. whose           D. whom

20. The days_______ I lived far from my family were the saddest ones.

A. which         B. where            C. that             D. when

21. Children should have a short rest_______ noon.

A. on             B. in              C. at               D. for

22. He was born_______ a small village not far from the city.

A. at              B. in              C. on              D. with

23. He was very angry_______ his lazy students.

A. for             B. about           C. with             D. at

24. Rice is_______ on the farm.

A. grow           B. grew           C. growed          D. grown

25. Nowadays, English_______ widely all over the world.

A. speaks         B. is spoked        C. is speaked        D. is spoken

26. Would you like_______ with me?

A. to dance        B. dance          C. dancing          D. danced

27. What does she often do_______ the evening?

A. at             B. on             C. in               D. for

28. My parents let me_______ late on Sunday.

A. get             B. to getting       C. to get up         D. get up

29._______ lecturer often gives_______ lessons.

A. boring/ bored     B. bored/ boring     C. bored/ bored     D. boring/ boring

30. It isn't easy to start looking for a/ an_______ at my age.

A. work            B. job            C. occupation       D. unemployment

31. He comes from Wellington. He speaks_______.

A. Russian         B. French         C. English          D. Spanish

32. Now I am frightened_______ applying for a job.

A. of               B. on            C. with             D. for

33. Who bought this dictionary_______ you?

A. to               B. for             C. at              D. with

34. What is hardly_______ to Anglo- Saxon?

A. recognize         B. recognizing      C. recognizable     D. to recognize

35. He doesn't teach mathematics, he teaches politics. He's a_______.

A. writer            B. philosopher      C. politician        D. physicist

36. Do you know who_______ radio?

A. made            B. did             C. invented        D. produced

37. Gravity is the force of the earth to_______ everything towards its centre.

A. attract            B. push            C. float            D. fall

38. He had a father whose hard work could_______ feed the family.

A. hard             B. hardly           C. harder          D. harden

39. He used to run faster than he_______ now.

A. is                B. used to          C. does           D. do

40. I'd like to stay at home instead of_______ to the cinema.

A. go               B. went            C. to go            D. going

II- Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:

Alice is 18 years old and she comes (41)_______ England. She is now in Hanoi and (42)_______ Vietnamese. She came to Hanoi (43)_______ July so she (44)_______ there for six months. Alice (45)_______ she likes Hanoi very much. She likes (46)_______ shopping and cycling around the town. (47)_______ month she will go to Ho Chi Minh city (48)_______ a friend of (49)_______. Alice hopes she (50)_______ many letters from England.

41. A. from          B. in           C. to                  D. back

42. A. studies        B. studying      C. will be studying       D. is studying

43. A. on            B. at           C. in                  D. for

44. A. is            B. has been      C. will                 D. was

45. A. says          B. tells          C. speaks              D. shouts

46. A. to go          B. going         C. go                  D. went

47. A. next           B. last          C. this                 D. that

48. A. meet          B. meeting       C. to meet             D. will meet

49. A. she           B. hers          C. her                 D. me

50. A. receive        B. would receive   C. is received           D. will receive

___________THE END____________

Đáp án Đề thi thử vào lớp 10 môn tiếng Anh

I-1.C     2. A    3.B      4.D     5.D     6.C     7.D       8.D      9.C        10.A

11.D     12.B   13.B     14.D     15.C   16.D     17.C      18.B     19.A        20.D

21.C     22.B   23.C     24.D     25.D    26.A     27.C      28.D     29.D       30.B

31.C     32.A   33.B     34.C     35.C    36.C    37.A       38.B     39.C       40.D

41.A     42.D   43.C     44.B     45.A

II- 46.B  47.A    48.C     49.B     50.D

___________THE END____________

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
2 5.493
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm