Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 5)

21 7.840
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT TỈNH/ TP
ĐỀ LUYỆN SỐ 5
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I- Choose the best answer:
1. Annette is a short story writer. She_______ several books of short stories, and she_______ several
rewards for her books.
A. wrote/ won B. has written/ won C. writes/ win D. has written/ has won
2. At the moment, she_______ a detective story.
A. writes B. wrote C. is writing D. has written
3. Linh_______ in Hanoi but her brother Minh_______ in Thai Nguyen.
A. lives/ is living B. lives/ lives C. living/ living D. live/ living
4. I have to leave before seven, so_______.
A. can you B. do you C. are you D. have you
5. My brother is not keen_______ pop music.
A. to listen B. listening to C. on listening D. on listening to
6. You_______ better be careful not to miss the train.
A. would B. should C. did D. had
7. It is written English, which is not systematically phonetic that_______ difficulties to foreigners.
A. causes B. gives C. makes D. does
8. Isaac Newton was an English physicist_______ theory of gravitation is famous throughout the world.
A. which B. who C. whose D. that
9. _______ among young people is now a serious problem in many countries in the world.
A. employ B. employment C. unemployed D. unemployment
10. John is from England. He is not used_______ on the right side of the road.
A. to drive B. to driving C. of driving D. driving
11. I'm glad. I've succeeded_______ persuading him to phone her.
A. in B. at C. with D. of
12. It rained so_______ that after only half an hour everywhere was flooded.
A. heavy B. heavier C. heavily D. more heavily
13. Are you free_______ Saturday evening?
A. in B. at C. on D. for
14. His father was a farmer who died before his son's birth. His mother, uncle and grandmother took
care_______ him
A. for B. after C. of D. in
15. His son became famous_______ the age of 21.
A. with B. at C. for D. in
16. In 1669 Isaac Newton was appointed professor and began giving lectures_______ mathematics.
A. on B. for C. in D. with
17. He wasn't interested in_______ until he grew older.
A. mathematics B. mathematician C. mathematical D. mathemat
18. You look_______ in a new dress.
A. more beautiful B. beautify C. beautifully D. more beautifully
19. His first_______ experiment was carried out in 1658.
A. physics B. physician C. physical D. physicist
20. _______ who invented the steam engine, was a famous Scottish inventor.
A. James Watt B. Faraday C. M. Curie D. Einstein
21. If you let an object off your hand, it will certainly_______.
A. fall B. fly C. run D. move
22. If our sources of energy ends, our life_______.
A. will destroyed B. destroys C. will destroy D. will be destroyed
23. Mary looks very_______.
A. success B. successful C. successfully D. sadly
24. Children enjoy_______ in the river.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
A. swim B. swimming C. swam D. to swim
25. I_______ many young men since I came here in June.
A. has seen B. saw C. have seen D. see
26. Sleep is_______ to our health.
A. necessity B. necessary C. necessarily D. necessitate
27. Football is one of the most_______ games of English people.
A. popular B. popularly C. popularity D. popularize
28. We_______ English as an effective means of communication.
A. speak B. have C. study D. find
29. She tried to work_______ so that she could pass the exam.
A. hardly B. harden C. hard D. hardship
30. The peace_______ Oxford once knew has been swept.
A. which B. who C. whom D. where
31. Those are your shoes, _______?
A. aren't those B. aren't you C. aren't they D. are not they
32. If man continue cutting down forests, the life on the earth_______ affected.
A. will be B. would be C. could be D. would have been
33. Hyde Park has Speakers' corner_______ one may say anything one pleases.
A. which B. that C. when D. where
34. English ....... in many parts of the world.
A. speaks B. is spoken C. is speaked D. is spoken
35. Someone has stolen my bicycle. My bicycle_______.
A. has stolen B. has been stole C. has been stolen D. has been stolen
36. A/ An_______ is a person who gives lectures, especially at a university or college.
A. story teller B. orator C. lecturer D. speaker
37. I'm fed up with_______ the same TV programme every night.
A. watch B. watching C. to watch D. watched
38. He'd like to buy a_______ newspaper.
A. week B. weekdy C. weekly D. day
39. A person who studies life of plants and animals is called a_______.
A. geologist B. physicist C. biologist D. chemist
40. This is my friend, _______ I went to the zoo yesterday.
A. with whom B. whom C. who D. whose
41. The earth moves round the sun without_______.
A. stoping B. stop C. to stop D. stopping
42. She is_______ to come from city.
A. likely B. like C. seem D. alike
43. I don't know where_______.
A. does she come B. she does comes C. she comes D. is she comes
44. Michael's afraid_______ spiders.
A. about B. from C. for D. of
45. I remember_______ him before.
A. to have seen B. saw C. to see D. seeing
II- Read the following passage and choose the best answer:
Mercury is the smallest member of the sun's family. It is only 3.100 miles across. It is also the sun's
swiftest planet. Its yearly journey round the sun is only 85 days.
Mercury always keeps one side towards the sun. On this side it is always day, on the other side always
night. We only see the lighted side.
Mercury appears to us like a yellowish orange star. The nearest planet to the sun, it is always seen near
the sun, either just before sunrise or soon after sunset. People sometimes call mercury the morning star or
evening star.
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
Mercury is half the size of the earth. Because it is much lighter, it has much less gravity. If you can visit
Mercury in a spaceship, you will find it a strange world. Its low gravity makes you feel very light. If your
weight on earth is 100 pounds, your weight on Mercury is only 27 pounds.
Looking at the sun from Mercury, you can see that it's much more brilliant than it is seen from the earth.
And the yellow centre of the sun appears three times bigger from Mercury.
On its lighted side, Mercury's temperature is about 300 degrees centigrade. But the dark side is extremely
cold, but 150 degrees below zero so mercury is probably the coldest as well as the hottest of the planets.
46. A. Mercury is_______.
A. the sun's fastest planet B. the coldest planet C. the hottest planet D. all are correct
47. We cannot see the dark side of Mercury because_______.
A. it moves very fast.
B. it always appears just before sunrise or soon after sunset.
C. it always keeps one side towards the sun.
D. it is too far for us to see.
48. When can we see Mercury? - We can see it_______.
A. just before the sunset B. just before sunrise
C. after the sunset D. both A and C are correct
49. Why do we weigh much on the earth than on Mercury? - Because_______.
A. Mercury is nearer to the sun. B. Mercury has got less gravity than the earth.
C. Mercury is much hotter. D. none are correct.
50. Why does the sun look bigger when it is seen from Mercury? - Because_______.
A. Mercury is the smallest planet of the sun.
B. Mercury is nearer to the sun.
C. Mercury is a light planet.
D. It only takes Mercury 88 days to move round the sun.
___________THE END____________
KEYS
I-1.D 2.C 3.B 4.B 5.D 6.D 7.A 8.C 9.D 10.B 11.A 12.C 13.C 14.C 15.B 16.A 17.A 18.D 19.C 20.A 21.A
22.C 23.B 24.B 25.C 26.B 27.A 28.A 29.C 30.A 31.C 32.A 33.D 34.D 35.C 36.C 37.B 38.B 39.C 40. A
41.D 42.A 43.C 44.D 45.D
II- 46.D 47.C 48.D 49.A 50.B
___________THE END____________
Mời các bạn tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/tieng-anh-lop-9

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh

Mời các bạn vào thử sức với Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 5) do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải nhằm đem đến cho các bạn nội dung ôn tập hữu ích giúp các bạn đạt điểm cao nhất trong kì thi sắp tới. Chúc các bạn ôn tập hiệu quả.

Trên đây, VnDoc.com đã gửi đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh cho các bạn luyện tập. Các bạn hãy tải về và thử sức để có kì thi đạt kết quả tốt nhất nhé. Ngoài ra, chúng tôi cũng xin gửi đến các bạn ôn tập từng mảng kiến thức cụ thể như chuyên đề Các thì, word form...rất hữu ích cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn có kì thi hiệu quả!

Đánh giá bài viết
21 7.840
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm