Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 6)

2 4.567
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
SỞ GD&ĐT TỈNH/ TP
ĐỀ LUYỆN SỐ 6
KỲ THI TUYỂN SINH LỚP 10 THPT NĂM HỌC 201... – 201...
ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH
Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề.
I- Choose the best answer:
1. Are you looking for my sister? - She isn't at home now. She _____ to the library.
A. went B. goes C. has gone D. is going
2. While I was swimming yesterday afternoon, someone else _____ my clothes.
A. stealed B. was stealing C. was stolen D. stole
3. She said she met you once at the Hilton last year _____ since
A. have you met her B. had you met C. did you meet D. have you met
4. I can't remember the name of the man _____ I gave you the money.
A. who B whom C. whose D. which
5. Here is the address to _____ you should write.
A. which B. whose C. whom D. who
6. We had a river _____ we could swim.
A. in which B. on which C. to which D. at which
7. I won't be able to very much but I'll do the best _____ I can.
A. that B. who C. what D. when
8. It is in this house _____ he was born
A. that B. where C. which D. what
9. Who _____ the bicycle?
A. invents B. was invented C. invented D. did invented
10. Do you still have a headache? - No, it _____ I am all right now.
A. went B. has gone C. goes D. is going
11. I like your car. How long _____ it?
A. have you had B. did you have C. you have had D. do you have
12. I bought a new jacket last week but I _____ it yet.
A. didn't wear B. not weared C. haven't wear D. haven't worn
13. This is the man _____ my brother is going to marry.
A. whose B. who C. which D. whose daughter
14. Thank you for _____ me about the meeting this afternoon.
A. remind B. to remind C. reminding D. remembering
15. He couldn't go far because he was afraid of _____
A. to fly B. flying C. be flying D. fly
16. I can't help _____ at her mistake.
A. laugh B. laughing C. laughed D. to laugh
17. He couldn't stand _____ for her so long.
A. to wait B. waiting C. wait D. waited
18. It's not worth _____ a tax home.
A. taking B. to take C. take D. took
19. Are you interested in _____ football.
A. play B. to play C. playing D. played
20. There are many _____ in this city.
A. pool swimming B. swimming pool C. swimming D. swimming pools
21. "Don't _____ in class" said the teacher.
A. speak B. talk C. tell D. say
22. A lot of trees _____ in the garden at the moment.
A. is grown B. is being grown C. are grown D. are being grown
23. The letter _____ by her for 20 minutes.
A. was written B. has been wrote C. has written D. has been written
24. This church _____ in 15th century.
A. built B. has been built C. was being built D. was built
25. A road to school _____ next month.
A. is going to widen B. is going to be widened
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
C. is going to widened D. is widened
26. An intelligent life _____ on other planets.
A. is likely to be discovered B. is unlikely to be discovered
C. likely to be discovered D. unlikely to be discovered
27. Who _____?
A. was this book written B. wrote this book by
C. was this book written by D. this book was written by
28. If it _____ fine tomorrow, we'll go shopping.
A. was B. were C. will be D. is
29. If it stops _____, we'll go camping.
A. rain B. to rain C. raining D. rained
30. If I _____ you, I would forget to buy that house.
A. was B. were C. am D will be
31. A person who studies philosophy is a _____.
A. physician B. philosopher C. physicist D. physical
32. The visitors found the story very _____.
A. amuse B. amused C. amuses D. amusing
33. The little village is very quiet and _____
A. peace B. peacefully C. peaceful D. peaceless
34. Julia sings _____ than Susan does.
A. more beautiful B. beautifullier C. more beautiful D. more beautifully
35. He is today _____ than yesterday.
A. happier B. more happy C. more happier D. happily
36. Do not give up because of _____.
A. fail B. to failing C. failure D. to fail
37. Paster, whose _____ of a cure for a rabies made him _____ was a French scientist.
A. discover/ famous B. discovery/ fame
C. discovery/famous D. discovered/ famous
38. In the world today there are more than 350 _____ people speaking English as their first or native
language.
A. millions B. thousand C. billion D. million
39. I am out of work. I get _____ every week but isn't much.
A. benefit unemployment B. employment benefit
C. unemployment benefit D. benefit unemployed
40. I'm really _____ looking through the "Situations Vacant" column because there are 50 applicants for
every job.
A. fond of B. bored C. fed up D. tired of
II. Read the following passage and choose A, B, C, or D to fill in the gaps:
There are many ways of spending free time (41)_______ Australia. Some people are (42)_______ of
riding in Snowy Mountain or riding a surfboard in Queensland. Others loves love watching kangaroos
and koalas (43)_______ wild forests. My sister says she only enjoys (44)_______ Sydney from the
skywalk. But I myself like (45)_______ to the Sydney Opera House (46)_______ the great opera singers
of the world (47)_______ . If you are (48)_______ with listening to the opera singing, (49)_______ will
always be at least two (50)_______ three other shows to suit your taste.
41. A. in B. at C. of D. for
42. A. tired B. interested C. surprised D. fond
43. A. at B. in C. to D. of
44. A. watch B. looking C. watching D. to watch
45. A. to go B. went C. going D. go
46. A. which B. that C. where D. at where
47. A. be B. can C. can be D. was
48. A. bored B. fed C. tired D. interested
49. A. it B. that C. there D. this
50. A. and B. or C. with D. to
___________THE END____________
VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí
KEYS
I- 1.C 2. D 3. A 4. B 5. A 6. A 7. D 8. A 9. C 10. B 11. A 12. D 13. B 14. C 15. B 16. B 17. B 18. A 19. C
20. D 21.B 22. D 23.D 24.D 25.B 26. B 27. C 28. D 29. C 30.B 31.B 32.D 33.C 34. C 35.A 36.C 37.C 38.
D 39.C 40.D
II-41.A 42.D 43.A 44.C 45.C 46.C 47. 48.A 49.C 50.B
___________THE END____________
Mời các bạn tham khảo các bài tiếp theo tại: https://vndoc.com/tieng-anh-lop-9

Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề ôn thi vào lớp 10 môn tiếng Anh năm học 2018 - 2019 có đáp án (Đề luyện 6) được sưu tầm và đăng tải dưới đây sẽ là nguồn tài liệu hữu ích cho các bạn muốn nâng cao khả năng tiếng Anh trong học tập, đặc biệt là các bạn sẽ tham dự vào lớp 10 sắp tới đây. Chúc các bạn thành công.

Song song với việc luyện đề thì việc bao quát toàn bộ từ vựng, ngữ pháp tiếng Anh, ví dụ như Tổng hợp kiến thức về các Thì cũng rất quan trọng đối với việc đạt được điểm cao trong kì thi vào lớp 10 sắp tới của các bạn.

Đánh giá bài viết
2 4.567
Thi vào lớp 10 môn tiếng Anh Xem thêm