Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh (lần 4) trường THCS Nga Thắng, Thanh Hóa năm học 2017-2018 có đáp án

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh (lần 4) trường THCS Nga Thắng, Thanh Hóa năm học 2017-2018 có đáp án được sưu tầm và đăng tải với các dạng bài bao quát được các kiến thức ngữ pháp quan trọng của khối lớp 7, bên cạnh đó có sự nâng cao giúp các bạn ôn tập, chuẩn bị tốt nhất cho các kì thi quan trọng.

PART A: PHONETICS: (5 points).

I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D.

1. A. nervous B. scout C. household D. mouse

2. A. last B. taste C. fast D. task

3. A. improved B. returned C. arrived D. stopped

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D .

1. A. comfort B. nation C. apply D. moment

2. A. medical B. advise C. vegetables D. physical

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR:

I. Circle the best answer A, B, C or D to complete the following sentences: (10 points).

1. Most people enjoy .......................to different parts of the world.

A. to travel B. travel C. traveling D. traveled

2. ....................... time do you spend learning English every day?

A. How much B. How many C. How long D. How often

3. This orange tastes ........................

A. sweetly B. sweety C. sweet D. sweets

4. Every one had ....................... at the picnic.

A. good time B. a good time C. good times D. better time

5. Would you like to .......................for a walk later?

A. have B. make C. do D. go

6. Please don’t ....................... so much noise.

A. go B. make C. do D. take

7. Is there anything good.......................TV tonight?

A. on B. in C. near D. at

8. My mother doesn’t like coffee and .......................

A. neither do I B. neither I do C. either do I D. I don’t too

9. Wear your hat. It will .......................your head.

A. protect B. defend C. secure D. guarantee.

10. The news on TV last night...........................very good.

A. was B. has C. were D. be

11. My father often drives his car ______ a speed of 50 kilometres an hour.

A. with B. on C. in D. at

12. Water never runs ______.

A. downhill B. uphill C. upside D. downside

13. It will be ready _______ two weeks.

A. for B. on C. in D. to

14. His parents were _______ poor to send him to school.

A. too B. much C. so D. very

15. It took ______ time to learn this lesson.

A. so many B. so C. so much D. such

16. He can’t buy that car because he has ______ money.

A. a lot of B. a little C. little D. few

17. It is ______ book that just a few people like it.

A. so an old B. so old C. such old D. such an old

18. Unless you ______ quiet, I’ll go out.

A. don’t keep B. keep C. kept D. didn’t keep

19. How far is it from your house to your school? - “ ________”

A. I take 20 minutes to get to my school.

B. It took 20 minutes to get to my school.

C. It takes me 20 minutes to get to my school.

D. It took me 20 minutes to get to my school.

20. How often do you go to the post office? - “ _________”

A. two a week B. twice a week C. two times a week D. second time a week

II. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. What you (do)…………at the moment? I (watch) ………….T.V.

2. We (not buy)................a book yesterday.

3. You must (do) ......................your homework before watching TV.

4. How much it ( cost ) …………….to mail a latter to England?

5. I will send him the message as soon as he (return)………………

6. A little girl can’t spend all her time (listen) ……………..to stories.

7. Hong and Nam (be )............ absent from class yesterday?

8. When my sister and I (live)................in Hue we (visit)............... a lot of interesting places.

III. Fill in the blank with one suitable preposition.

1. Life ……….the city is .different from that in the country.

2. Trang received a letter …………her aunt last week.

3. Eating too much candy is bad …………you.

4. Bao is very good ………………fixing house hold appliances.

5. We usally go fishing ………….summer.

6. They always go to school …………foot.

7. There are some English books ……….. the back of the library.

8. My school team took part …………… walking competition last year.

9. Please, come ……………….. It is cold outside.

10. Mr. Long is having a meeting ………….8.00 and 10.00 am today.

IV. Give the correct form of the words in parentheses. (10 points).

1. She often feels …………………when she gets bad marks. (happy)

2. My stomachache ....................... after I took the tablets. (appear)

3. My favorite subject at school is physical…………….. (educate)

4. Do you know that video games may be .................? (addict)

5. Catching the common cold is ................for everybody. (please)

6. Hoa is the most…………………………. girl in her class. (beauty)

7. My father has a ...................…computer. He often brings it with him when he’s away on business. (port)

8. Some of the children …….boys, play marbles when there is a break. (main)

9. My sister has a big……………………….….of stamps. (collect)

10. I have ....................time to play than my friends. (little)

Đáp án Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7

PART A: PHONETICS: (5 pts)

I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D (3pts)

1. A 2. B 3. D

II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D (2 pts)

1. C 2. B

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR: (30pts)

I. Circle the best answer A, B, C or D to complete the following sentences: (10 pts)

1. C 2. A 3. C 4. B 5. D 6. B 7. A 8. A 9. A 10. A

11. D 12. B 13. C 14. A 15. C

6. C 17. D 18. B 19. C 20. B

Đề thi học sinh giỏi rất gần với kì thi học kì 2, mời các bạn vào luyện tập một số đề sau đây để chuẩn bị tốt nhất cho học kì 2 môn tiếng Anh đạt kết quả cao nhất:

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh trường THCS Trần Hưng Đạo, Tây Ninh năm học 2016-2017 có đáp án

Bộ đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh phòng GD&ĐT Phong Điền, Thừa Thiên Huế năm học 2017-2018

Đề kiểm tra 45 phút số 3 môn tiếng Anh lớp 7

Đánh giá bài viết
5 5.577
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Thi học sinh giỏi lớp 7 Xem thêm