Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 có đáp án

12 19.065

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh

VnDoc.com xin gửi đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 7 môn tiếng Anh năm học 2017-2018 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải với các dạng bài bao quát được các kiến thức ngữ pháp quan trọng của khối lớp 7, bên cạnh đó có sự nâng cao giúp các bạn ôn tập, chuẩn bị tốt nhất cho các kì thi quan trọng. 

PHÒNG GD&ĐT………..

Trường THCS………..

KÌ THI KSCL CÁC ĐỘI TUYỂN HSG KHỐI 7 Năm học 2017-2018

ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH

(Thi gian 90 phút)

Question I: Choose the best answer to fill in each blank.

1. Please ............... the milk carefully. I don’t want it to boil over.

A. see

B. watch

C. look at

D. notice

2. “Was he disappointed?” - “Yes, he found the movie ........................”

A. boring

B. boringly

C. bores

D. bored

3. ........................ 20 September, 1529, five small ships set sail from Spain.

A. At

B. In

C. On

D. By

4. Every student in those five rooms must bring ......................... own books to class.

A. one’s

B. someone’s

C. their

D. his

5. “Was the competition a success?” - “Yes, ...................... people took part in it than usual.”

A. more

B. fewer

C. less

D. many

6. What do students often do ...................... break?

A. in

B. for

C. at

D. on

7. I don’t like brown rice. Don’t you have ................................?

A. white ones

B. any white

C. no white

D. a white

8. Would you like .......................... that for you?

A. me doing

B. that I do

C. me do

D. me to do

9. You can join the club when you ........................... older.

A. will get

B. get

C. are getting

D. can get

10. Can you see any people in the house? .................................

A. Only a little

B. Only few

C. Only a few

D. Only little

Question II: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group.

1. A. teenager

B. together

C. guess

D. regular

2. A. chicken

B. coach

C. orchestra

D. change

3. A. meat

B. reader

C. overseas

D. realize

4. A. horrible

B. hour

C. hundred

D. hold

5. A. much

B. drug

C. future

D. buffalo

6. A. started

B. weighed

C. measured

D. called

7. A. appointment

B. affect

C. amount

D. add

8. A. serious

B. symptom

C. sugar

D. sauce

9. A. great

B. beautiful

C. teacher

D. means

10. A. wet

B. better

C. rest

D. pretty

Question III: Give the correct form or tense of the verbs in the brackets.

1. At the moment we (sit) .............................. in a café. We (wait) ..................... for the museum to open, so I (write) ............................ some postcards.

2. Miss Helen (help) ............................. as soon as she (finish) ............................. that letter.

3. Boys like (play) ............................. marbles or catch while girls enjoy (skip) .............. rope or chatting.

4. (you/ go) ....................................... abroad for your holiday? - Well, I (get) ................... a holiday job. I’m going to an agent’s on Saturday (find out) ........................... about it.

Question IV: Choose the best answer to fill in each blank of the following passage.

Dear Hanh,

I’m writing to invite you to a party we ........................ (1) at the flat next Friday, December 14th. As you know, ...........................(2) Lan’s 13th birthday next week and my birthday next month, .......................... (3) we thought we’d celebrate together and have a joint party.

I can’t remember if you know my address or not, but anyway, if you ..............................(4) the direction below, you shouldn’t get lost. Take the Number 15 bus from the station and ........................... (5) at the Star Hotel. Walk down Long Viet Road, past the DanChu Cinema, and then .........................(6) the first turning on the right. That’s LeLoi Road. Turn left ..................... (7) the first junction, then go straight past the church as far as the next crossroads. ......................(8) and our block of flats is the second on the right.

Do try and come. Of course you’re ..................... (9) to bring someone with you if you want to.

Look forward .............................. (10) you then!

1. A. have

B. are having

C. going to have

D. will has

2. A. it’s

B. its

C. they’re

D. she’s

3. A. too

B. but

C. because

D. so

4. A. to follow

B. follow

C. following

D. follows

5. A. get up

B. get by

C. get on

D. get off

6. A. have

B. get

C. take

D. bring

7. A. in

B. at

C. of

D. on

8. A. Right turn

B. To right

C. To turn

D. Turn right

9. A. welcomed

B. welcome

C. welcoming

D. to welcome

10. A. to see

B. for seeing

C. of seeing

D. to seeing

Question V: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first.

1. A year has twelve months.

-> There are ..........................................................................................................................

2. Lan is more intelligent than her sister.

-> Lan’s sister isn’t ..............................................................................................................

3. He looks after the sick people.

-> He takes ...........................................................................................................................

4. Do you enjoy listening to music?

-> Are you interested ..........................................................................................................?

5. What is your mother’s job?

-> What does .......................................................................................................................?

6. We have a two - month summer vacation.

-> Our summer vacation lasts ..............................................................................................

7. Will you please look after the house while we are away?

-> Will you please take .......................................................................................................?

8. Vietnamese students have fewer vacations than American ones.

-> American students ...........................................................................................................

9. It takes me about two hours each day to do my homework.

-> I spend ..............................................................................................................................

10. Hoa is a hard student.

-> Hoa studies .......................................................................................................................

Question VI: Use the given words to make complete sentences.

1. Could/ tell/ how/ get/ police station/ please?

.............................................................................................................................................?

2. How much/ cost/ mail/ letter/ USA?

..............................................................................................................................................?

3. In/ future/ we/ less work/ more money/ spend.

...............................................................................................................................................

4. Brother/ engineer/ and/ work/ factory/ suburb/ capital.

...............................................................................................................................................

...............................................................................................................................................

5. Eat/ and/ talk/ friends/ be/ most common ways/ relax/ recess/ many countries.

...............................................................................................................................................

...............................................................................................................................................

Question VII: Read the following passage and answer the questions below.

Headache is a very common disease in the USA. Every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache. The symptoms of a headache are various. People can see black dots or bright spots in front of their eyes. They may also have pains only on one side of the head. Sometimes when the pain goes away, the head is sore. People have headache when they work too hard or they are too nervous about something. Medicine can help cure the disease but people usually have to do more than taking tablets. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed.

* Questions:

1. Why is headache a common disease in the USA?

...............................................................................................................................................

...............................................................................................................................................

2. What can people see when they have headaches?

...............................................................................................................................................

3. Can people have pains on only one side of the head?

...............................................................................................................................................

4. When do people have headaches?

...............................................................................................................................................

5. How can they prevent headaches?

...............................................................................................................................................

...............................................................................................................................................

Question VIII: Fill in each blank with the suitable preposition.

1. It was interesting. I had a lot ................................ fun.

2. What do you think ............................... the place?

3. My friends took me .................................. a temple.

4. I bought gifts ............................ my friends.

5. Were you tired ................................... the trip?

6. She put the hat ........................... the wall.

7. Why don’t you look ............................. the fish? - They are lovely.

8. Last night I spoke to my mum ................................ my hobby.

9. He rented a house next door ......................... mine.

10. He moved .............................. a new house.

_____________THE END____________

Đáp án Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 7

Question I: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ.

1. B

2. A

3. C

4. D

5. A

6. C

7. B

8. D

9. B

10. C

Question II: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn đúng cho: 0,25 đ.

1. A

2. C

3. D

4. B

5. C

6. A

7. D

8. C

9. A

10. D

Question III: (2,5 ms) - Mỗi động từ chia đúng cho: 0,25 đ.

1. are sitting/ are waiting/ am writing

3. playing/ skipping

2. will help/ finishes

4. Are you going/ am going to get (will get)/ to find out.

Question IV: (2,5 ms) - Mỗi từ chọn và điền đúng vào ô trống cho: 0,25 đ.

1. B

2. A

3. D

4. B

5. D

6. C

7. B

8. D

9. B

10. D

Question V: (2,5 ms) - Mỗi câu viết lại đúng cho: 0,25 đ.

1. There are twelve months in a year.

2. Lan’s sister isn’t as intelligent as her.

3. He takes care of sick people.

4. Are you interested in listening to music?

5. What does your mother do?

6. Our summer vacation lasts two months.

7. Will you please take care of the house while we are away?

8. American students have more vacations than Vietnamese ones.

9. I spend two hours each day doing my homework.

10. Hoa studies (very) hard.

Question VI: (2,5 ms) - Mỗi câu viết đúng cho: 0,5 đ.

1. Could you tell me how to get to the police station, please?

2. How much does it cost to mail a letter to the USA?

3. In the future, we have less work and more money to spend.

4. My brother is an engineer and he works in a factory in the suburb of the capital.

5. Eating and talking with friends are the most common ways of relaxing at recess in many countries.

Question VII: (2,5 ms) - Mỗi câu trả lời đúng cho: 0,5 đ.

1. Because every year, about fifty million people have to go to the doctor because of headache.

2. They can see black dots or bright spots in front of their eyes.

3. Yes, they can.

4. When they work too hard or they are too nervous about something.

5. They can prevent headaches by changing their diets or their lifestyle or simply by going to bed.

Question VIII: (2,5 ms) - Mỗi giới từ đúng cho: 0,25 đ.

1. of

2. about

3. to

4. for

5. from

6. on

7. at

8. about

9. to

10. to

______THE END_______

Đề thi học sinh giỏi rất gần với kì thi học kì 2, mời các bạn vào luyện tập một số đề sau đây để chuẩn bị tốt nhất cho học kì 2 môn tiếng Anh đạt kết quả cao nhất:

Đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh trường THCS Trần Hưng Đạo, Tây Ninh năm học 2016-2017 có đáp án

Bộ đề thi học kì 2 lớp 7 môn tiếng Anh phòng GD&ĐT Phong Điền, Thừa Thiên Huế năm học 2017-2018

Đề kiểm tra 45 phút số 3 môn tiếng Anh lớp 7

Đánh giá bài viết
12 19.065
Thi học sinh giỏi lớp 7 Xem thêm