Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 8 huyện Cẩm Xuyên, Hà Tĩnh năm học 2013 - 2014

5 8.066

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 8 có đáp án

Trong bài viết này, VnDoc xin gửi bạn Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 8 huyện Cẩm Xuyên, Hà Tĩnh năm học 2013 - 2014 với nhiều dạng bài tập hay giúp các em làm quen với cấu trúc đề thi học sinh giỏi. Sau đây mời các em làm bài và tham khảo đáp án cuối bài. 

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 8 trường THCS Nghĩa Đạo, Bắc Ninh

Đề thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 8 huyện Phù Ninh, Phú Thọ năm học 2011 - 2012

Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 8 trường THCS Dĩnh Kế, Bắc Giang năm học 2015 - 2016

PART A: Listening.

Don is checking messages on his voicemail. Listen and write the date and time of each event. (You will listen to the tape three times. Number 0 has been done for you).

  Date  Time

0. dental appointment

1. Cindy's party

2. aunt's arrival

3. tennis game

4. meeting with Francis

5. trip

8/3

____________________

____________________

____________________

____________________

____________________

9:30 a.m.

____________________

____________________

____________________

____________________

____________________

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR

Question I: Choose the best option from A, B, C or D to complete the following sentences.

1. I will return you the book as soon as I_______ reading it.

A. finishing            B. finish            C. finished             D. will finish

2. He is getting married _______ a famous film star this weekend.

A. with               B. to               C. for                 D. after

3. The heavy rain has caused _______in many parts of the country.

A. storms             B. droughts          C. typhoon             D. floods

4. Deaf-mutes can_______ speak_______ hear.

A. both/ and           B. either/ or          C. neither/ nor           D. not only/ but also

5. They _______from Canada to America to find work.

A. started            B. demonstrated       C. delivered            D. emigrated

6. Doctor insists _______ for a few days.

A that he is resting      B. his resting         C. him to rest           D. that he rest

7. The number of cars on the road _______.

A. increase           B. is increasing        C. are going to increase   D. are increasing

8. _______bacon and eggs every morning.

A. I am used to eat     B. I used to eating      C. I am used to eating     D. I use to eat

9. The team really looks good tonight because the coach had them _______ every night this week.

A. practice           B. to practice         C. practiced            D. the practice

10. The road _______ to the sea is very rough.

A. goes              B. to go             C. going               D. is going

11. You _______ forget what I told you. It's very important.

A. mustn't            B. needn't            C. don't have to          D. can't

12. Make sure that the needles are sterile.

A. free from bacteria    B. slightly clean       C. straight              D. unused

13. She is a _______ girl with _______.

A. green-eyes/ red hair                     B. green-eyed/ red hairs

C. green-eye/ a red hair                    D. green-eyed/ red hair

14. At four o'clock Mr. Hutchinson still had some _______ to do in the garden.

A. work             B. job               C. effort                D. task

Question II: Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes.

1. Keep the cheese freshly by wrapping each one individually.

   A             B        C         D

2. What is the most important thing in really life?

           A      B         C   D

3. Da Lat is known like a city of pines, waterfalls and flowers.

       A       B       C              D

4. The river bank was covered by weed.

      A    B   C         D

5. The harder he tried the worst he danced before the large audience.

              A      B       C            D

6. A flower growing in the garden is more beautiful than a flower stood in a vase.

           A             B             C          D

7. A five - thousand - dollar reward were offered for the capture of the escaped criminals.

  A        B                   C          D

8. In the mid-nineteenth century, an Englishman had someone designed a Christmas card.

     A                   B           C            D

9. His illness is probably because stress.

  A       B           C     D

10. Jack asked his boss could he have a day off.

         A   B        C        D

ĐÁP ÁN ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 8

Total: 90* 0,2 = 18 ms

Essay: 2 ms

PART A: Listening.

  Date  Time

0. dental appointment

1. Cindy's party

2. aunt's arrival

3. tennis game

4. meeting with Francis
5. trip

8/3

28/7

10/8

26/7

22/9

2/8

9:30 a.m.

8:00 p.m.

11:15 a.m.

3:00 p.m.

6:00 p.m.

2:00 p.m.

PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR

Question I: Choose the best option from A, B, C or D to complete the following sentences.

1. B    2. B    3. D    4. C    5. D

6. D    7. B    8. C    9. A    10. C

11. A   12. A   13. D   14. A

Question II: Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes.

* Write your answers here:

1. B. freshly => fresh      6. D. stood => standing

2. D. really => real        7. C. were offered => was offered

3. B. like => as          8. D. designed => design

4. D. by => with          9. C. because => because of

5. B. worst => worse      10. C. could he => if he could

Question III: Supply an appropriate form of the words in CAPITALS.

* Write your answers here:

1. WEIGHT         2. DAILY       3. ENDLESS     4. DISCUSSIONS   5. AVAILABLE

6. DISORGANIZING   7. HAPPIER     8. ATTRACTIVE  9. ASHAMED      10. DECISION

III. Give the correct form of the verbs in brackets .

* Write your answers here:

1. to stop                   6. Have you done

2. visited                   7. is playing

3. is going to rain/ is raining      8. written

4. working                  9. covers

5. have broken               10. is locked

PART C: READING

Question I: Choose the most suitable answer from the four options marked A, B, C, or D to complete each of the numbered gaps in the passage below. 

* Write your answers here:

1. C    2. A    3. B    4. D    5. C

6. A    7. D    8. C    9. B    10. A

II. Read the following passage carefully and fill in each gap with one suitable word.

* Write your answers here:

1. festival     2. at     3. wish    4. time    5. till/ until

6. dress      7. from   8. them   9. play    10. candy

III. Read the following directions on medicine and ointments, and then write true (T) or false (F) for each sentence below. Write T or F:

1. T    2. T   3. F    4. F    5. T   6. T

PART D: WRITING

I. Write the second sentence as directed so that it has the same meaning to the first one.

1. This is the first time I have ever eaten such a delicious chicken thigh.

=> This is the most delicious chicken thick I've ever eaten.

2. Do you mind if I borrow your dictionary?

=> Do you mind my borrowing your books?

3. We haven't met one another since we left school.

=> The last time we met one another was when we left school.

4. I'd rather you didn't take the table away.

=> Would you mind not taking the table away?

5. I don't think learning English is too difficult for people who love it.

=> I don't think English is too difficult for the people who love it to learn.

6. "Why don't you take a long rest, Peter?" said Ann.

=> Ann advised Peter to take a long rest.

7. I used to spend more money than I could earn when I was younger.

=> I once spent more money than I could earn.

8. She is wearing sunglasses. She doesn't want the sun to hurt her eyes. (so that)

=> She is wearing sunglasses so that can't hurt her eyes. (so that)

9. My mother asked me whether I had gone to work the day before or not.

=> "Didn't you go to work yesterday?" asked my mother.

10. We couldn't carry out our project because it rained heavily.

=> Because of the heavy rain, we can't carry out our project.

II. Write a passage of about 150-180 words on the following topic: MY HOMETOWN (2 ms)

Đánh giá bài viết
5 8.066
Thi học sinh giỏi lớp 8 Xem thêm