Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 Phòng GD-ĐT Vĩnh Phúc năm học 2017 - 2018 có đáp án

5 9.053

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 môn tiếng Anh 

VnDoc.com xin giới thiệu đến các bạn Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 Phòng GD-ĐT Vĩnh Phúc năm học 2017 - 2018 có đáp án do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải sẽ là nguồn tài liệu hữu ích dành cho các bạn nâng cao hiệu quả học tập, đặc biệt dành cho các bạn sẽ tham dự kì thi chọn học sinh giỏi. Chúc các bạn thành công!

PART A. LISTENING

Section 1: You will hear a man telephoning a library to find out about joining. Listen and complete the form below. Write NO MORE THAN THREE WORDS/ OR A NUMBER for each answer. You will hear the recording TWICE.

LIBRARY INFORMATION

For registration, must take

- two(1)_______________and

- two forms of I.D. E.g.driving licence, (2)_______________

Cost to join per year(with out current student card): (3) £_______________

Number of items allowed: (members of public)(4)_______________

Loan times: fourweeks

Fines start at (5) £_______________

Computers can be booked upto (6)_______________hours in advance

Library holds most national papers, al l(7)_______________, and magazines

Need(8)_______________to use photocopier

Answer

Creative Writing class

- tutor is John(9)_______________

- held on(10)_______________evenings

Section 2: You will hear a teacher talking to a group of students. Listen and choose the best answer A, B, or C. You will hear the recording TWICE.

1. Why is tonight’s discospecial?

A. It’s the last week of the course.      B. It starts earlierthan usual.      C. It’s Sam birthday.

2. Where will the football match take place?

A. atHenry’s College                B. at the sports centre           C. in a park

3. After the football match, the students will________________.

A. go to apizza restaurant           B. have a party at the college     C. celebrate on the beach

4. The train to Thornton leaves at__________________.

A. 12.15                         B. 12.45                      C. 1.20

5. What should the students bring to the picnic?

A. drinks                        B. bread rolls                  C. glasses

Section 3: You will hear a student called Shona giving a presentation on her research report. Listen and choose the best answer A, B, or C. You will hear the recording TWICE.

1. In order to set up her research programme, Shona got_______________.

A. advice from personal friends in other countries

B. help from students in other countries

C. information from her tutor’s contacts in other countries

2. What types of people were included in the research?

A. young people in their first job

B. men who were working

C. women who were unemployed

3. Shona says that in her questionnaire her aim was_________________.

A. to get a wide range of data

B. to limit people's responses

C. to guide people through interviews

4. What do Shona’s initial results show about medical services in Britain?

A. Current concerns are misrepresented by the press.

B. Financial issues are critical to the government.

C. Reforms within hospitals have been unsuccessful.

5. Shona needs to do further research in order to_______________.

A. present the government with her findings

B. decide the level of extra funding needed

C. identify the preferences of the public

PART B. LEXICO-GRAMMAR

Section 1: Choose the correct option marked A, B, C, or D to complete the following sentences.

1. ____________weak was a well-known fact.

A. That theirteam was                  B. That their team being

C. Theirteam was                     D. If their team was

2. Richard, my neighbour,_______________ in World War II.

A. saysto fight      B. says to have fought      C. is said to fight       D. is said to have fought

3. _____________the phone rang later that night did Tom remember the appointment.

A. Nosooner        B. Only                  C. Not until           D. Just before

4. My sister has just_____________ sixteen.

A. completed       B. turned                  C. become           D. had

5. Jane really loves the___________ jewelry box that her parents gave her as a birthday present.

A. wooden brown nice      B. nice wooden brown     C. brown wooden nice    D. nice brownwooden

6. I’ve got so much spare time. Now I’m thinking of taking_____________ a new hobby like stamp collecting.

A. in               B. off                    C. up                 D. over

7. I have always___________ my older brother for his courage and honesty.

A. takenup          B. taken after             C. looked up to         D. looked after

8. Thesight of so many sweets made the children’s mouths______________.

A. drip             B. moisten               C. water               D. wet

9. Itwas such a shock to receive a letter like that___________.

A. inthe red          B. out of the blue          C. in the pink          D. over the moon

10. - Jane: “Would you mind if I use your computer for an hour?” - Tony: “___________________.”

A. Notat all. I’ve finished my job             B. Yes, you can use it

C. Ofcourse not. I still need it now           D. Yes, it’s all right

11. Don’t be___________ in by his charm – He’s ruthless.

A. let               B. put                   C. taken                D. dropped

12. If Jim____________ the plane, he here by now.

A. hadn’t missed/ wouldhave been          B. didn’t miss/ would have been

C. hadn’t missed/ had been                D. hadn’t missed/ would be

13. He insisted that his method________________ correct.

A. be                B. were                 C. was                 D. is

14. _________in several early civilizations, a cubit was based on the length of the forearm from the tip of the middle finger to the elbow.

A. It used as a measurement               B. A measurement was used

C. The use of a measurement              D. Used as a measurement

15. You just never lift a__________ to help me – I have to do everything myself!

A. shoulder            B. hand               C. finger                  D. wrist

16. At the end of the match the players were___________ exhausted.

A. solely               B. utterly             C. actually                D. merely

17. __________of all of us who are here tonight, I would like to thank Mr. Jones for his talk.

A. On behalf             B. On account        C. In person               D. Instead

18. He agreed to give me his car for the weekend on_____________ that I helped him write his essay.

A. condition              B. term             C. rule                   D. decree

19. George was___________ from school for bad behavior.

A. exiled                 B. dismissed        C. expelled               D. discharged

20. The pictures are similar, but there are_____________ differences between them.

A. subtle                 B. few             C. remarkable             D. clear

Đáp án Đề thi học sinh giỏi lớp 9 môn tiếng Anh 

PART A. LISTENING (4 points)

Section 1: You will hear a man telephoning a library to find out about joining. Write NO MORE THAN THREE WORDS AND/OR A NUMBER for each answer. You will hear the recording TWICE. 2 points (0.2pt/ item)

1. (passport) photos/ (passport) photographs

2. (a) bank statement

3. 125 (per year)

4. 8

5. 1.50

6. 48

7. local papers/ local

newspapers

8. (a) card/ cards

9. Grantingham

10. Friday

Section 2: You will hear a teacher talking to a group of students. 1 point (0.2pt/ item)

1. C

2. C

3. C

4. B

5. A

Section 3: You will hear a student called Shona giving a presentation on her research report. Listen and choose the best answer A, B, or C. 1 point (0.2pt/ item)

1. B

2. B

3. A

4. A

5. C

PART B. LEXICO-GRAMMAR (5 points)

Section 1: Choose the correct option marked A, B, C, or D to complete the following sentences. 2 points (0.1pt/ item)

1. A

2. D

3. C

4. B

5. D

6. C

7. C

8. C

9. B

10. A

11. C

12. D

13. A

14. D

15. C

16. B

17. A

18. A

19. C

20. A

Section 2: Each line in the following passage contains one mistake. Find out the mistake and correct it as the example below. 1 point (0.1pt/ item) - Tìm đúng nhưng không sửa được cho 0,05 điểm

Line

Mistake

Correction

Line

Mistake

Correction

1

has

have

6

variety

various/ a variety of

2

We

They

7

help

helping

3

when

until/to

8

then

than

4

was

were

9

shows

is shown

5

percents

percent

10

soon

well

Section 3: Supply the correct form of the word provided to the right of each blank. 2 points (0.2pt/ item)

1. impressive

2. servants

3. conversation

4. addition

5. employed

6. speech

7. endless

8. mechanisms

9. abilities

10. impossible

PART C. READING (6 points)

Section 1: Read the following passage and think of a word which best fits each space. Use only ONE word for each space. 2 points (0.2pt/ item)

1. since

2. do

3. another

4. However/ Nevertheless Nonetheless

5. no

6. until/ till/ til

7. where

8. consists

9. signal

10. that

Section 2: Read the following passage and choose the best option marked A, B, C or D to indicate the correct answer of each of the questions. 1 point (0.2pt/ item)

1. A

2. C

3. A

4. C

5. D

Section 3: Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that best fits each of the numbered blanks. 2 points (0.2pt/ item)

1. A

2. C

3. C

4. A

5. D

6. A

7. D

8. B

9. D

10. B

Section 4: Choose the sentences from A-F the one which best fits gaps 1-5. There is one extra sentence which you do not need to use. 1 point (0.2pt/ item)

1. D

2. F

3. B

4. E

5. C

PART D. WRITING (5 points)

Section 1: Write the sentence beginning with the word given so that it has the closest meaning to the original one. Write the answers on your answer sheet. 1 point (0.2 pt/ sentence)

1. Despitemy strong disapproval of your behavior, I will help you this time.

2. Onlywhen she told me did I realise that I had forgotten to close the door.

3. Nobodytook notice of Jack despite his strange clothes.

4. Regardless of the rain, we will not delay ourvoyage.

5. I whiled away the time looking through somemagazines.

Section 2: Essay writing. 4 points

Candidates’ essays are evaluated based on the following criteria:

Content: 40% (1.6 pts): Arguments are adequately supported (with main ideas, supporting ideas and relevant examples etc.).

Language: 30% (1.2 pts): Demonstrate a diverse range of lexical items and grammatical structures.

Presentation: 30% (1.2 pts): Write with suitable style, cohesion, coherence. Appropriate word count.

Kì thi chọn học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 là tài liệu rất hữu ích cho các bạn làm tài liệu ôn thi vào lớp 10. Các bạn hãy tải về và luyện tập để chuẩn bị thật tốt trước khi kì thi vào lớp 10 diễn ra tới đây. VnDoc.com xin giới thiệu một số đề ôn thi học kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh cho các bạn ôn tập. Chúc các bạn ôn thi hiệu quả! 

Bộ đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 9 có đáp án

Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 9 năm học 2016 - 2017

Đề thi học kỳ 2 môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Châu Đức, Bà Rịa - Vũng Tàu năm học 2016 - 2017 có đáp án

Đánh giá bài viết
5 9.053

Video đang được xem nhiều

Thi học sinh giỏi lớp 9 Xem thêm