Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Tân Trường, Hải Dương

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9

Đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9 trường THCS Tân Trường, Hải Dương gồm 5 phần kiểm tra nhiều kỹ năng Tiếng Anh của các bạn học sinh, giúp các bạn ôn tập và củng cố kiến thức Tiếng Anh lớp 9 nâng cao một cách hiệu quả, chuẩn bị cho các kỳ thi, các bài kiểm tra sắp tới một cách tốt nhất. Mời các bạn tham khảo.

Đề thi chọn học sinh giỏi tiếng Anh lớp 9 cấp huyện phòng GD - ĐT Tĩnh Gia năm học 2014 – 2015 online

Đề thi HSG môn tiếng Anh lớp 9 cấp huyện phòng GD-ĐT Quỳnh Lưu năm học 2010 - 2011 online

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 môn Tiếng Anh đợt 1 năm 2015 - 2016 huyện Phú Xuyên, Hà Nội

PHÒNG GD - ĐT CẨM GIÀNG

TRƯỜNG THCS TÂN TRƯỜNG

ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 THCS

MÔN: TIẾNG ANH

Thời gian làm bài: 150 phút

(Đề gồm 04 trang)

A. LISTENING

Listen to the conversation and then decide if the statements are true (T) or false (F) (15pts)

1. ....... Lan's class went to China last month

2. ....... They went back two weeks ago

3. ....... They stayed in an expensive hotel

4. ........ They went shopping and bought a lot

5. ........ They went walking in old streets and ate a lot of food

6. ....... They didn't go to any museums

7. ....... They didn't have time to go to the Great Wall

8. ....... They enjoyed the holiday very much

9. ....... They brought many things back

10. ...... They will never go to China

B. PHONETICS

Choose the word with the different pronunciation of the underlined part (5pts)

1. a. television b. restaurant c. rescue d. suggestion

2. a. mood b. shoot c. blood d. food

3. a. hello b. lose c. only d. whole

4. a. parks b. needs c. pens d. erasers

5. a. daughter b. sausage c. knowledge d. double

C. GRAMMAR - VOCABULARY - LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the best answer to complete the sentences (15pts)

1. They haven't seen each other, but they write to each other frequently. They are ________.

A. pen pals B. writers C. co-writers D. paper pals

2. English ________ widely ________ in this country nowadays.

A. is / speaking B. is / spoken C. was / spoken D. is / spoke

3. This is the first time she ________ traditional costume.

A. wears B. wore C. is wearing D. has worn

4. Her house is ________ situated near the beach. She can go swimming every morning.

A. convenience B. convenient C. conveniently D. inconveniently

5. Will you join us on a ________ trip to Vung Tau?

A. two days B. two-days C. two-day D. day-two

6. The interviewer asked her ________ her name ________.

A. what / was B. if / was C. what / is D. if / is

7. The excited children were looking forward ________with the foreign teacher.

A. to speak B. spoke C. to speaking D. for speaking

8. The house comprises two bedrooms, a kitchen and a bathroom.

A. consists of B. gets C. divides D. takes

9. I want to get in touch with Jane. If only I ________ her phone number.

A. know B. to know C. knowing D. knew

10. I would rather you ________ the problem by yourself.

A. solve B. solving C. to solve D. solved

11. Unless you hurry, we ________ catch the bus.

A. can B. can't C. must D. mustn't

12. My younger sister is ________ in reading picture books.

A. interesting B. interest C. interested D. interests

13. Do you think jeans will be ________ ?

A. out of fashion B. out of date C. out of work D. out of order

14. Up to now, the teacher ________ four tests in English.

A. gives B. gave C. is giving D. has given

15. Try again! Don't give ________ hope.

A. away B. of C. off D. up

II. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find and correct it (5pts)

1. Your new bicycle is more cheap than John's.
A B C D

2. My brother said me to sit down at the table and do my homework.
A B C D

3. I'd like some informations about the flights to Lon Don tomorrow, please.
A B C D

4. The film was so bored that all audience had gone home before it ended.
A B C D

5. I am fond with jogging every morning.
A B C D

III. Provide the correct form of the words in brackets (5pts)

1. Like Vietnam, Malaysia has ................................. climate. (tropic)

2. What is the main language of .............................. at that school? (instruct)

3. Some designers have .......... the ao dai by printing lines of poetry on it. (modern)

4. She tried to make a good ................................... on the interviewer. (impress)

5. They live ........................................................... in a small village. (happy)

IV. Match the sentences in column A with the suitable response in column B. Use each response once only (5pts)

A B

1. Jane said that you had read the book three times".

2. Do you know the speaker?"

3. Yesterday I won 500 bath in the lottery, so I got myself a pair of new shoes.

4. What do you think of your new bookkeeper?

5. What can I get my friend for her birthday?

A. That depends on how much you want to spend.

B. He works so efficiently that his figures never need to be checked

C. He is the most boring speaker I have ever known.

D. How nice!

E. Yes, I found it very amusing

D. READING

I. Read the following passage and decide which option A, B, C, or D best fits each space (10pts)

Gary Smith yesterday (1)______his 18th birthday, but he's lucky to be alive. In March this year, he was climbing Ben Nevis, Britain's highest mountain, when he (2)______his way and (3)______three days in subzero temperatures. "My friends (4)______ at me for having so much survival equipment,but it (5)____my life." On the first night, the weather was so bad that it tore his new mountain tent to pieces, so he moved into a Youth Hostel for the night. He left the hostel at 10.00 the next morning, but he was soon in (6)_______. "I (7)_______off a rock and (8)_______my knees. I couldn't move." Mountain (9)_______teams went out to look for Gary and found him at 1.00 in the morning. A helicopter took him to hospital, where he needed several (10)_______. "Next time I'll go with my friends, not on my own !" he joked.

1. A. enjoyed B. entertained C. celebrated D. memorized

2. A. missed B. lost C. dropped D. cancelled

3. A. spent B. moved C. existed D. lasted

4. A. laughed B. criticized C. smiled D. scolded

5. A. saved B. helped C. took D. kept

6. A. trouble B. confusion C. problem D. disorder

7. A. moved B. passed C. went D. fell

8. A. ached B. dropped C. hurt D. hit

9. A. saving B. investigating C. help D. rescue

10. A. operations B. treatments C. cases D. cures

II. Read the text and fill in each gap with ONE suitable word (10 points)

The Old Clock

John lived (1) ............ his mother in a very big house, and when she died, the house became (2)........... big for him, (3)............. he bought a smaller one in the next street. There was a very nice old clock in his first house, and when the men came to take his furniture (4).............. the new house, John thought, "I'm not going to let them (5)................. my beautiful old clock in their truck. Perhaps they'll break it, and then repairing it will (6).............. expensive." So he picked it up and began to carry it down the road in his arms.

It was heavy, so he stopped two or three times to have a (7).............

Then suddenly a small boy came along the road. He stopped and looked (8).............. John for a few seconds. Then he said to John, "You're a foolish man, (9)...........you? Why don't you (10)............. a watch like everybody else?".

III. Read the passage carefully, then choose the correct answers (5 points)

Every year people in many countries learn English. Some of them are young children. Others are teenagers. Many are adults. Some learn at school. Others study by themselves. A few learn English just by hearing the language in films, on television, in the office or among their friends. But not many are lucky enough to do that. Most people must work hard to learn English.

Why do all these people learn English? It's not difficult to answer this question. Many boys and girls learn English at school because it is one of their subjects. Many adults learn English because it is useful for their work. Teenagers often learn English for their higher studies because some of their books are in English at the college or university. Other people learn English because they want to read newspapers or magazines in English.

1. According to the writer, ........................... .

a. only young people learn English.
b. English is useful only for university students.
c. all people learn English at school.
d. English is popular all over the world.

2. Most people learn English by..................... .

a. watching films b. hearing the language on TV
c. working hard on the lesson d. speaking English to their friends

3. Many boys and girls learn English because................ .

a. it is included in their study courses b. it's useful for their higher studies
c. it's their own language d. they are forced to learn it

4. Many adults learn English.................... .

a. in order to be able to read newspapers in English
b. because it helps them in their work
c. because of their higher studies
d. to communicate with their colleagues in the office

5. Which of the following is not mentioned?

a. English is widely used b. English is a compulsory subject
c. English is spoken in the office d. English is the language of diplomacy

E. WRITING

I. Rewrite the sentences, beginning with the given words (5 points)

1. They believed that thirteen was an unlucky number

=> Thirteen ............................................................................................................................

2. I'm sorry. I can´t speak English perfectly.

=> I wish ................................................................................................................................

3. I am always nervous when I travel by bus.

=> Travelling .........................................................................................................................

4. 'Please turn down the volume for me' said my father

=> My father asked ...............................................................................................................

5. The last time she talked to me was two months ago

=> She hasn't ........................................................................................................................

II. Make all the changes and additions necessary to produce meaningful sentences from the following sets of words and phrases (10pts)

Dear Mary,

1. Thank / much / letter / arrive / few days ago.

2. It / be / lovely / hear / you.

3. I / be / sorry / I not write / such / long time / I be / busy.

4. As you know / we / buy / new house / May.

5. It / be / bad condition / it need / lot / work.

6. We finish / most / it / until now / and it look / very nice.

7. John and I / decide / give / house-warming party / October 2nd.

8. You / think / you / able / come?

9. Please give / ring / let / know / you / make it.

10. I / really / look forward / see you again.

Your sincerely,

Peter

III. Write a passage about 100 - 150 words about the topic: "The important of reading books" (10 pts)

Đáp án đề thi chọn học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 9

A. LISTENING (15 points)

1.5 point for each correct answer.

1. T 2. F 3. F 4. F 5. T

6. F 7. F 8. T 9. F 10. F

B. PHONETICS

Choose the word with the different pronunciation of the underlined part (5pts)

1 point for each correct answer

1. a 2. c 3. b 4. a 5. d

C. GRAMMAR - VOCABULARY - LANGUAGE FUNCTIONS

I. Choose the best answer to complete the sentences (15pts)

1 point for each correct answer

1. A 2. B 3. D 4. C 5. D

6. A 7. C 8. A 9. D 10. D

11. B 12. C 13. A 14. D 15. D

II. There is a mistake in the four underlined parts of each sentence. Find and correct it (5pts) 1 point for each correct answer

1. C. more cheap cheaper 4. B. bored boring

2. A. said told 5. B. with of

3. B. informations information

III. Provide the correct form of the words in brackets (5pts)

1 point for each correct answer

1. tropical 4. impression

2. instruction 5. happily

3. modernized

IV. Match each sentence in column A with its suitable response in column B. Use each response once only (5 points) 1 point for each correct answer

1. E 2. C 3. D 4. B 5. A

D. READING

I. Read the following passage and decide which option A, B, C, or D best fits each space (10pts) 1 point for each correct answer

1. C 2. B 3. A 4. A 5. A

6. A 7. D 8. C 9. D 10. B

II. Read the text and fill in each gap with ONE suitable word (10 points)

1 point for each correct answer

1. with 2. too 3. so 4. to 5. carry

6. be 7. rest 8. at 9. aren't 10. buy

III. Read the passage carefully, then choose the correct answers (5 points)

1 point for each correct answer

1. d 2. c 3. a 4. b 5. d

E. WRITING

I. Rewrite the sentences, beginning with the given words (5 points)

1 point for each correct answer

1. Thirteen was believed to be an unlucky numbers.

2. I wish I could speak English perfectly.

3. Travelling by bus makes me nervous.

4. My father asked me to turn down the volume for him.

5. She hasn't talked to me for two months.

II. Make all the changes and additions necessary to produce meaningful sentences from the following sets of words and phrases (10pts)

1 point for each correct answer

1. Thank you very much for your letter which arrived a few days ago.

(Or: Thank you very much for your letter, it arrived a few days ago.)

2. It is / was lovely to hear from you.

3. I am sorry I haven't written for such a long time but I have been very busy.

4. As you know, we bought a new house in May.

5. It was in very bad condition and it needed a lot of work.

6. We have finished most of it until now and it looks very nice.

7. John and I have decided to give a house-warming party on October 2nd.

8. Do you think you will be able to come?

9. Please give me a ring and let me know if you can make it.

10. I am really looking (really look) forward to seeing you again.

III. Write a passage about 100 - 150 words about the topic: "The important of reading books" (10 pts)

  • Appropriate form: 1 point
  • Enough ideas and well-organized: 4.0 points
  • Language use (grammar, vocabulary, spelling): 5.0 points

Tape transcript

Nam: Hi, nice to see you again. Where did your class go on holiday last month?

Lan: We went to China

Nam: Oh, how wonderful! How long did you spend there?

Lan: Only two weeks. We went back a week ago.

Nam: And how did you travel?

Lan: We flew to Beijing, and then we drove round the city.

Nam: Where did you stay?

Lan: We stayed in a cheap hotel because we didn't have much money.

Nam: What did you do there?

Lan: Oh! We did a lot. First, we went walking in old streets in Beijing and ate a lot of food. And then we went to some great museums. They were very interesting but we didn't have much time to see everything.

Nam: Did you go the Great Wall then?

Lan: Oh ! Just half a day, however we took lots of photograph there. It was very beautiful.

Nam: Did you enjoy the holiday?

Lan: Yes, it was fantastic. We hope to come back there for another occasion.

Đánh giá bài viết
1 2.436
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 9 Xem thêm