Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 8 năm 2019 - 2020

Đề kiểm tra môn tiếng Anh lớp 8 giữa kì 1

Đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh 8 có đáp án nằm trong bộ đề thi giữa kì 1 lớp 8 năm 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện thi tiếng Anh 8 mới gồm nhiều dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh thường xuất hiện trong đề thi chính thức giúp các em học sinh cải thiện kỹ năng làm bài thi hiệu quả.

I. Choose the word whose the underlined part is pronounced differently from those of the others.

1. A. humour B. buffalo C. uncle D. cupboard
2. A. tiger B. device C. kind D. furniture
3. A. deaf B. leave C. peace D. clean
4. A. takes B. works C. spends D. looks
5. A. lived B. wanted C. agreed D. arranged

Đáp án:

1. A

2. D

3. A

4. C

5. B

II. Choose the best answer to complete the following sentences.

1. The sun __________in the east.

A. up

B. goes

C. sets

D. rises

2. The poster is __________the wall.

A. in

B. at

C. on

D. for

3. Lan failed the final exam. She __________to study harder.

A. must

B. should

C. ought

D. will

4. Lan is strong __________for her to play sports.

A. enough

B. too

C. much

D. such

5. Tuan isn’t upstairs. He is __________.

A. outside

B. inside

C. downstairs

D. her

6. He looks at __________in the mirror.

A. herself

B. himself

C. themselves

D. myself

7. Look at the sky. It __________rain

A. is going to

B. is

C. would

D. has to

8. “Hello, Nam. This is my cousin, Thu.” –“ __________”

A. Hello, thank you.

B. Nice to meet you, too.

C. It’s great

D. How do you do, Thu

9. Let’s __________outside the theater.

A. meet

B. met

C. to meet

D. meeting

10. __________are you going to get there? – By bus.

A. What

B. When

C. How

D. Where.

11. She isn’t __________to carry all those boxes .

A. strong enough

B. enough strong

C. too strong

D. stronger

12. What does your friend look __________?

A. likes

B. like

C. likely

D. liking.

13. I don’t have enough money__________.

A. buying a new car

B. to a play

C. go a holiday

D. to buy a new car

14. Lan__________a bad cold yesterday.

A. was have

B. has

C. had

D. having.

15. Nam watered the plants __________.

A. myself

B. himself

C. herself

D. ourselves

Đáp án:

1. D

2. C

3. A

4. A

5. C

6. B

7. A

8. D

9. A

10. C

11. A

12. B

13. D

14. C

15. B

III. Write the correct form of the verb in the brackets.

1. I have bought two tickets. My wife and I (see) .................................. a movie tonight.

2. She (eat) .................................. a lot of ice-cream yesterday.

3. My dad usually (drink) .................................. alcohol a lot when he was young.

4. The Sun (rise) .................................. in the East and (set) .................................. in the West.

5. I’m lucky enough (have) .................................. a lot of friends.

Đáp án

1. Is going to see

2. ate

3. drank

4. Rises - sets

5. To have

IV. Write the correct form of the word in the brackets.

1. The kitchen is a .................................. place. (danger)

2. There’s a very .................................. film on TV tonight. (interest)

3. People in my country are very warm and .................................. . (friend)

4. They enjoyed the .................................. summer evenings in the countryside. (peace)

5. Those cats look .................................. . (love)

Đáp án

1. dangerous

2. interesting

3. friendly

4. peaceful

5. lovely

V. Rewrite the sentences as directed in parentheses.

1. Let’s go to the cinema tonight.

How about ________________________________

2.You are not strong. You can’t lift this box. (Using “enough”)

You are not ________________________________

3. Your bag is not big. It can’t carry everything. (Using “enough”)

Your bag isn’t ________________________________

4. I intend to buy a lot of things for the party tomorrow.

I am ________________________________

5. Her hair is short, curly and blond

She has ________________________________

Đáp án

1.How about going to the cinema tonight?

2. You are not strong enough to lift this box.

3. Your bag isn’t big enough to carry everything.

4. I am going to buy a lot of things for the party tomorrow.

5. He has short curly blond hair.

Trên đây là Đề thi giữa kì 1 lớp 8 môn Anh kèm đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 8 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 8, Đề thi học kì 1 lớp 8, Đề thi học kì 2 lớp 8, Bài tập Tiếng Anh lớp 8 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 197
Đề thi giữa kì 1 lớp 8 môn Tiếng Anh Xem thêm