Đề thi giữa học kì 2 lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 số 3

Đề thi giữa kì 2 môn Tiếng Anh lớp 10

Đề kiểm tra môn Tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 2 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề ôn thi giữa học kì 2 lớp 10 năm học 2018 - 2019 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề luyện thi Tiếng Anh gồm nhiều dạng bài tập Tiếng Anh 10 khác nhau được biên tập bám sát chương trình học 8 tuần đầu học kì 2 giúp các em học sinh lớp 10 củng cố kiến thức đã học hiệu quả.

Choose the word which is stressed differently from the rest from 1 to 2.

Câu 1: A. damage B. discover C. consider D. preserve

Câu 2: A. condition B. temperature C. establish D. develop

Find the error from 3 to 6.

Câu 3: Erosion, which washes away valuable topsoil, can prevent by planting trees and grass.

A B C D

Câu 4: That pottery was found by an archaeologist while she was worked in this area.

A B C D

Câu 5: The children are only allowed watching television on the weekend.

A B C D

Câu 6: You can't go into the reception if you've got a ticket.

A B C D

Read the passage then choose the best answer for the following questions by marking the corresponding letter: A, B, C, or D from 7 to 11.

Most people are afraid of sharks, but they usually do not know much about them. For example, there are about 350 species of sharks that live in oceans over the world. All of the sharks are carnivores, but most of them don't attack people. Some sharks are very small - the smallest shark is about 6 inches long - about as long as your hand. But some sharks are very large. The largest species of sharks may be 60 feet long and weigh 15 tons. Unlike many other kinds of fish, sharks do not have bone. Their bodies are made up of a kind of tough white flexible material (called cartilage). Sharks do not have ears. However, they 'hear' sounds and movements in the wade. Any sound or movement makes the water vibrates. Sharks can feel these vibrations and they help the sharks find food. Sharks use their large eyes to find food, too. Most sharks see best in low light. They often hunt for food at dawn in the evening, or in the middle of the night.

Nowadays scientists want to learn more about sharks for several reasons. For example, cancer is common in many animals, including, people. However, it is rare in sharks. Scientists want to find out why sharks almost never get cancer. Maybe this information can help people prevent cancer too.

(Note: - vibrations (n): sự chuyển động, rung động/- bone (n): xương/- cartilage (n): sụn)

Câu 7: According to the passage, sharks_______.

A. always attack humans. B. are carnivores

B. usually live in warm water D. are big mammals.

Câu 8: How long is a smallest shark?

A. As long as a hand B. As one's long hand C. About 1,5 meters D. About 6 centimeters

Câu 9: It can be inferred from the last paragraph that_______.

A. information about sharks help people infect with cancer.

B. scientists are given permission to catch sharks for their studies.

C. the cancer risk among animals is found to be higher.

D. sharks are being studied.

Câu 10: Sharks can hunt for food at night because_______.

A. their eyes are large. B. they feel vibrations in the water.

C. they see well in the dark. D. they 'hear' more clearly at night.

Câu 11: The word "they" underlined in the passage refers to_______.

A. sounds B. sharks C. movements D. vibrations

Read the passage then complete it by marking the corresponding letter A, B, C, or D from 12 to 16

Dolphins are known as cetaceans, or marine (12)_____: they breathe air, they are warm-blood, and they bear live young ones called (13)_____ The size of dolphins varies greatly. The smallest dolphin is just about 50 kg in weight and 1.2 meters in length (14)_____ the largest one can weigh up to 8.200 kg and is 10 meters long. Dolphins are sociable creatures. They swim together in group known as schools. They show great ability in the water and you can often (15)_____ them playing (16)_____ ships.

Câu 12: A. fish B. creatures C. mammals D. life

Câu 13: A. babies B. calves C. young D. diets

Câu 14: A. when B. as C. while D. since

Câu 15: A. look down B. come across C. run after D. go by

Câu 16: A. around B. on C. in D. next

Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest from 17 to 19.

Câu 17: A. valuable B. bomb C. baby D. probably

Câu 18: A. played B. worked C. watched D. hoped

Câu 19: A. dear B. year C. bear D. clear

Choose the best answer from 20 to 40.

Câu 20: ________ is the variety of different types of plant and animal life in a particular region.

A. Interaction B. Environment C. Herbicide D. Biodiversity

Câu 21: 'Ms. Jones, please type those letters before noon’.

“They've already________________sir. They're on your desk.”

A. been being typed B. been typed C. being typed D. typed

Câu 22: They were sent to a local ________right after their parents’ death.

A. orphanage B. hospital C. prison D. park

Câu 23: If I ______________you were ill last week, I would have gone to see you.

A. knew B. know C. knows D. had known

Câu 24: They were seeking a solution to the ________ of the rain forests.

A. destroyer B. destruction C. destroying D. destroy

Câu 25: Most of them got carsick because they went ________coach.

A. on B. in C. by D. with

Câu 26: Walking home alone is not a good idea.

You __________________________

A. can't walk home alone. B. mustn't walk home alone.

C. don't have to walk home alone. D. shouldn't walk home alone.

Câu 27: If energy ___________inexpensive and unlimited, many things in the world would be different.

A. had been B. were C. is D. would be

Câu 28: This park is the orphanage where lots of orphaned and abandoned animals are taken care of.

A. dealt with B. moved in C. looked after D. involved in

Câu 29: Nairobi National Park is Kenya's smallest park, but you may be surprised ________the large variety of animals that live there.

A. at B. in C. on D. with

Câu 30: Cuc Phuong National park was ________opened in 1960.

A. officer B. office C. official D. officially

Câu 31: If modern technology did not exist, we would never have such precious information.

A. confidential B. detailed C. valuable D. precise

Câu 32: You did not have breakfast . That is why you are hungry now.

A. If you had had breakfast, you wouldn’t be hungry now.

B. If you had had breakfast, you wouldn’t have been hungry now.

C. If you had had breakfast, you wouldn’t hungry now.

D. If you had breakfast, you wouldn’t hungry now.

Câu 33: These birds________to North Africa in winter.

A. migrate B. settle C. go D. relocate

Câu 34: ________________ he have free time, he’ll play tennis.

A. Should B. Were C. Unless D. Had

Câu 35: Many reliable methods of storing information________________when computers arrived.

A. tend forgotten B. tend to forget C. tend to be forgotten D. tend being forgotten

Câu 36: Rare species of plants or ________can be found in this region.

A. flowers B. fauna C. vegetation D. flora

Câu 37: New laws have been passed to ________ wildlife in this area.

A. conserve B. establish C. endanger D. produce

Câu 38: Why did Tom keep making jokes about me? I don't enjoy________________

A. be laughed at B. to be laughed at C. laughing at D. being laughed at

Câu 39: ________________during the storm.

A. The fence was collapsed B. They collapsed the fence

C. They were collapsed the fence D. The fence collapsed

Câu 40: He loves her, so he married her.

A. If he didn’t love her, he wouldn’t married her.

B. If he didn’t love her, he wouldn’t have married her.

C. If he loves her, he wouldn’t have married her.

D. If he hadn’t loved her, he wouldn’t have been married her.

ĐÁP ÁN

1. A 2. B 3. B 4. D 5. C 6. C 7. B 8. A 9. D 10. C

11. D 12. C 13. B 14. C 15. B 16. A 17. B 18. A 19. C 20. D

21. B 22. A 23. D 24. B 25. C 26. D 27. B 28. C 29. A 30. D

31. C 32. A 33. A 34. C 35. D 36. D 37. A 38. D 39. D 40. B

Trên đây là toàn bộ nội dung đề thi và đáp án của Đề thi giữa học kì 2 lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2018 - 2019 số 3. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh lớp 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 1.265
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng anh phổ thông lớp 10 Xem thêm