Đề thi giữa kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020

Đề thi tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 2

Đề kiểm tra giữa kì 2 lớp 10 môn tiếng Anh có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa kì 2 tiếng Anh lớp 10 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 10 giữa học kì 2 được biên tập bám sát nội dung SGK tiếng Anh Unit 6 - Unit 8 lớp 10 chương trình mới giúp các em ôn tập kiến thức trọng tâm hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. passed  B. watched  C. played  D. washed
2. A. prou B. abou C. around  D. would
3. A. market  B. depar C. car D. scare
4. A. entrance  B. paddy  C. bamboo  D. banyan
5. A. problem  B. love   C. box D. hobby

II. Choose the best answer from the four options given ( marked A, B, C, D) to complete each sentence.

6. My house __________- in 1986.

A. is built

B. was building

C. was built

D. has been built

7. The doctor ______ me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

8. Tomorrow we'll go to Noi Bai Airport to meet Maryam, ___________ comes from Malaysia.

A. who

B. whom

C. whose

D. that

9. His house looks very large and beautiful. It is ________ house.

A. a seven-room

B. a seven-rooms

C. seven room

D. seven rooms

10. If you get up early, you _______ late.

A.weren't

B. wouldn't be

C. aren't

D. won't be

11. It's very hot today. I wish I ________ on the beach now.

A. am

B. was

C. were

D. had been

12. When he lived in the city, he ______to the theater twice a week.

A. uses to go

B. has gone

C. used to go

D. was going

13. My father asked us ___________too much time playing computer games.

A. not to spending

B. did not spend

C. not to spend

D. to not spend

14. Hoai can not remember the name of the restaurant _____ she ate her favorite roasted
duck.

A. which

B. whose

C. whom

D. where

15. If I were a flower, I____a sunflower.

A. was

B. were

C. will be

D. would be

16. Nobody went to the party, __________-?

A. does he

B. do they

C. didn't they

D. did they

17. It is nearly 3 months ______ he visited his parents.

A. while

B. during

C. since

D. when

18. _________ population is another unpleasant result we have to solve.

A. Increased

B. Increasing

C. The increase

D. To increase

19. If we ________ enough time, we'll study this exercise more carefully.

A. will have

B. have C. had

D. would

20. What would you do, if you ______ a UFO?

A. see

B. saw

C. would see

D. had seen

III. Identify the underlined word/ phrase (A or B, C, D) need correcting to become an exactone.

21. The picture (A) was painting (B) by (C) Michael last year (D).

22. There's (A) the woman (B) who she (C) sold me (D) the handbag.

23. Mr. Smith (A) is going to buy (B) a new Japanese (C) car, doesn't he (D)?

24. I met (A) a lot of interesting (B) people while (C )I was studying at (D) Ho Chi Minh City.

25. If (A) I were you (B) , I didn't (C) buy that expensive (D) car.

IV. Read the following passage, then choose the correct answer to questions.

I went to Australia on a student program last year and I like to (26) _______ you about it. I was very (27)_______ when I knew I was going to Australia because I had never been there before. I didn't think about the problems of speaking English (28)_______ I meet my host family. At first I couldn't communicate with them because my English was so bad. All the five years I had been learning English wasn't much used at all (29)_______ we didn't have real practice at school. Even though my grammar was good, my pronunciation wasn't. My problem is (30)_______ "l" and "r". For example, Australian people often asked "What do you eat in Vietnam?" I wanted to tell them that we eat rice, but they didn't understand when I said “We eat lice”...

26. A. say  B. tell  C. talk  D. speak
27. A. exciting  B. excites  C. excited  D. excite
28. A. after  B. until  C. when D. while
29. A. although B. even  C. because  D. so
30. A. pronuncing B. speaking C. reading  D. telling

V. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

31. People say that they bought this shop last year.

=> It is ____________________________________

32. "How much do you think it will cost?" he said to me.

=> He asked me __________________________

33. Mr.Brown's team has lost the game. He looks very sad.

=> Mr. Brown whose___________________________

34. Do you know the man who sat next to me at Nam‟s birthday party last night?

=> You know_______________________________

35. It takes Minh 2 hours to do his homework every day.

=> Minh spends____________________________

36. We were late for school because of the heavy rain.

=> Because it___________________________

37. My mother used to make us clean the house.

=> We used _________________________

38. "I'm working in a restaurant, and don't care much for it." she said

She said _____________________

39. It's two years since I last spoke to her.

I haven't_______________________

40. Going swimming in the river in the summer is interesting.

It____________________________

ĐÁP ÁN

1 - C; 2 - D; 3 - D; 4 - A; 5 - B; 

6 - C; 7 - A; 8 - A; 9 - A; 10 - D;

11 - C; 12 - C; 13 - C; 14 - D; 15 - D;

16 - D; 17 - C; 18 - B; 19 - B; 20 - B;

21 - B; 22 - C; 23 - D; 24 - D; 25 - C;

26 - B; 27 - C; 28 - B; 29 - C; 30 - A; 

31 - It is said that they bought this shop last year.

32 - He asked me how much I thought it would cost.

33 - Mr. Brown whose team has lost the game looks very sad.

34 - You know the man who sat next to me at Nam’s birthday party last night, don’t you?

35 - Minh spends 2 hours doing his homework every day.

36 - Because it rained heavily, we were late for school.

37 - We used to be made to clean the house by my mother.

38 - She said that she was working in a restaurant and didn’t care much for it.

39 - I haven’t spoken to her for two years.

40 - It is interesting to go swimming in the river in the summer.

Trên đây là Đề thi tiếng Anh giữa học kì 2 lớp 10 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập Tiếng Anh 10 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 10, Đề thi học kì 1 lớp 10, Đề thi học kì 2 lớp 10, Bài tập Tiếng Anh lớp 10 theo từng Unit trực tuyến,.... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Đánh giá bài viết
1 202
Tiếng Anh 10 mới Xem thêm