Đề thi giữa kì 2 lớp 9 môn tiếng Anh năm 2019 - 2020 số 2

Đề thi tiếng Anh lớp 9 giữa kì 2 có đáp án

Đề kiểm tra giữa học kì 2 môn tiếng Anh lớp 9 có đáp án dưới đây nằm trong bộ đề thi giữa kì 2 lớp 9 năm 2019 - 2020 do VnDoc.com sưu tầm và đăng tải. Đề kiểm tra tiếng Anh lớp 9 mới có đáp án được biên tập bám sát chương trình SGK tiếng Anh 9 mới của bộ Giáo dục & Đào tạo giúp các em ôn tập kiến thức Từ vựng - Ngữ pháp tiếng Anh Unit 7 - 9 lớp 9 hiệu quả.

Lưu ý: Nếu không tìm thấy nút Tải về bài viết này, bạn vui lòng kéo xuống cuối bài viết để tải về.

Choose the word whose underlined part Is pronounced differently from that of the other words:

1. A. nuclear B. pollute C. infrastructure D. reduce
2. A. persuade B. wrap C. deforestation D. label
3. A. flow B. household C. folk D. category

Choose the word whose main stress pattern is not the same as that of the others:

4. A. effective B. efficiency C. appliance D. innovation
5. A. ordinary B. recent C. suggest D. regularly

Write A.B.C, or D which best completes the sentences:

6. Tom suggested _________ to eat.

A. go out

B. going out

C. to going out

D. going on

7. I think we should use electricity _________ to save money.

A. careful

B. careless

C. carefully

D. carelessly

8. That river is _________ with foam.

A. littered

B. ended

C. thrown

D. covered

9. Henry’s mother has just gone abroad _________, he has to look after himself.

A. Therefore

B. so

C. However

D. Moreover

10. We need stronger laws to protect the _________.

A. environment.

B. deforestation

C. pollutants

D. complication

11. The _________ causes many health problems.

A. treasure

B. pollution

C. resources

D. standard

12. In a few years’ time, our houses will be _________ by solar energy.

A. replaced

B. installed

C. heated

D. conserved

13. Television is an _________ means of communication.

A. natural

B. alternative

C. ineffective

D. effective

14. The teacher divided the students _________ four groups.

A. in

B. into

C. on

D. onto

15. The cost of living in Vietnam is low compared _________ Singapore.

A. as

B. with

C. of

D. than

16. Can you give us some advice _________ how to improve English, Ms. Mary?

A. of

B. off

C. on

D. after

17. He got wet _________ he forgot his umbrella.

A. so

B. because of

C. since

D. but

18. We enjoy learning English _________ we find it very difficult.

A. moreover

B. and

C. however

D. but

19. There is a _________ faucet in your kitchen.

A. drip

B. dripping

C. driping

D. dripped

20. We are worried about the _________ of the fresh water for the world’s population.

A. short

B. shortage

C. shorten

D. shortening

Choose the, word or phrase (A. B, C or D) that best fits the blank space in the following passage:

Are you looking for a cheap, clean, effective (21)_________ of power that doesn’t cause pollution or waste natural resources? Look no further than solar energy (22)_________ our Sun.
This power could be provided by the Sun. One percent of the solar energy that reaches the Earth is enough to provide power for the (23) _________ population.
Many countries are already using solar energy. Solar panels are placed on the roofs of a house and the Sun’s energy is used (24) _________ water. The energy can be stored for a number of days; so on (25)_________ days you can use solar energy, too.

21. A. source B. resource C. resources D. way
22. A. in B. from C. of D. above
23. A. all B. recent C. total D. enormous
24. A. heat B. to heat C. heating D. heated
25. A. cloudy B. cloudless C. sunny D. beautiful

Read the passage, and then decide whether the statements that follow are True or False. Write A for TRUE and B for FALSE:

Pollution can kill or sicken plants, animals, and people. Pollution can change the environment.
Things that cause pollution are called pollutants.

Pollution can get into the air. Air pollution can irritate people's lungs. Polluted air can mix with rain to make acid rain. Acid rain kills trees and harms fish in lakes.

Pollution can also get into soil and water. From there, pollutants can get into the food chain. Plants take in the pollution from the ground. Animals that eat the plants can be harmed, too. Bigger animals and even people might eat the damaged animals.

26. Animals and people can die because of pollution.

27. In order to make acid rain, people mix polluted air and rain.

28. People call all polluted things pollutants.

29. Fish in lake are harmed by acid rain.

30. The damaged plants can directly do harm to animals’ health.

Use the correct form of the word given In each sentence:

31. She has _________ provided a picnic lunch for us. (kindness)

32. If we buy recycled _________, we can do a part to save the environment, (produce)

33. The beach in our city is _________ dirty, (extreme)

34. I am looking forward to receiving good _________ from you. (respond)

35. They are discussing the preservation of _________ resources, (nature)

Rewrite the second sentence so that It has a similar meaning to the first sentence:

36. Ride your bike carefully or you will cause accident.

If you ................................................................................................................

37. Nam dances wonderfully.

Nam is ..................................................................................................................

38. My friend failed his exam because of his laziness.

As ...........................................................................................................

ĐÁP ÁN

1 - D; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - C;

6 - B; 7 - C; 8 - D; 9 - A; 10 - A;

11 - B; 12 - C; 13 - D; 14 - B; 15 - B;

16 - C; 17 - C; 18 - C; 19 - B; 20 - C;

21 - A; 22 - B; 23 - C; 24 - B; 25 - A;

26 - A; 27 - B; 28 - A; 29 - A; 30 - A;

31 - kindly; 32 - products; 33 - extremely; 34 - response; 35 - natural;

36 - If you don't ride your bike carefully, he will cause accident.

37 - Nam is good at dancing.

38 - As my friend was lazy, he failed his exam.

Trên đây là Đề thi tiếng Anh giữa kì 2 lớp 9 có đáp án. Mời bạn đọc tham khảo thêm nhiều tài liệu ôn tập tiếng Anh 9 cả năm khác như: Để học tốt Tiếng Anh lớp 9, Bài tập Tiếng Anh lớp 9 theo từng Unit trực tuyến, Đề thi học kì 1 lớp 9, Đề thi học kì 2 lớp 9, Bài tập nâng cao Tiếng Anh 9,... được cập nhật liên tục trên VnDoc.com.

Bên cạnh việc tương tác với VnDoc qua fanpage VnDoc.com, mời bạn đọc tham gia nhóm học tập tiếng Anh lớp 9 cũng như tiếng Anh lớp 6 - 7 - 8 tại group trên facebook: Tiếng Anh THCS.

Ngoài ra, VnDoc.com đã thành lập group chia sẻ tài liệu tiếng Anh THCS miễn phí trên Zalo, mời bạn đọc click đường link: https://zalo.me/g/fdpusx941 hoặc quét mã QR dưới đây để tham gia vào nhóm:

Mã QR nhóm tài liệu THCS miễn phí

Đánh giá bài viết
1 111
0 Bình luận
Sắp xếp theo
Tiếng Anh 9 mới Xem thêm